f Secubit Garam: Menu Ulangan

N3 Terkini

Monday, June 13, 2011

Menu Ulangan

ASSALAMUALAIKUM..

Sori la ya, menu ulangtayang lagi hari ni. Kepala tuan rumah sedikit fenin2 lalat, gara2 tersentak tengah tidur smlm. Luqman dtg ke bilik, kejutkan K.Nor sbb dia tak leh tidur. Dah dua tiga malam dia tak boleh lena, maklumlah, cuti sekolah selalu tidur lewat malam. Bila sekolah dah start ni, payah sket nak ngejas balik. Bila dia tak leh tidur mesti nakkan air susu suam segelas. Tu yg kena bangun buatkan utk dia.


Disebabkan hari ni tak ada sorang pun yg akan lunch kat rumah, anak2 semua balik sekolah lewat petang, jadi tukang masak amik peluang buat bubur. Lagipun dr minggu lepas lagi anak dara request nak BUBUR SUP ni. Kebetulan kepala dah fenin2 gini, masak bubur kejap jer kan tambah lagi kalau masak dlm rice cooker. Ni la jugak menu berbuka hari ni.. Senang kerja tukang masak.. hehee


11 comments:

  1. kak nor..tak sihat lagi yerk..
    banyakkan berehat yerk....nanti dah sihat bebenor...baru seronok bersilat kat dapur....
    makan ubat tau kak...

    ReplyDelete
  2. ooo k.nor fenin2, ksian..lokman lain kali jgn kacau ummi tau..!

    ReplyDelete
  3. lorr pening lagi...diet suh amik die kat tengah laut kot kak nor... hehehhe.. kak nor.. nak buat ah DFCC tu.. tumpang diet saya kawan ngan diet akak kat tengah laut lah yee

    ReplyDelete
  4. wakakakaka..ketawa baca komen kak izah :D sekeh jer kak lg tgh pening2 ni dia makin buat org pening sama ahahaha... sian akak, cepat2 sembuh ya, jgn lupa ubat jgn lupa rehat secukupnyer jgn buat kerja2 sgt jgn main ujan, kita lupa pulak! abg kamera tak de kan? alaaaaa...klu dekat leh tolong.. nak kacu jugak og yg tgh sakit makan nmpk sedap tak pernah buat masuk list :D

    ReplyDelete
  5. masa kat kg ritu pun saya pening2 gak. tapi sebenarnya bukan pening berdenyut2 tu.. tp pusing2.. rasa mcm satu rumah berpusing.. bila bangun rasa huyung + loya.. mmg siap ter** jugaklah.. lepas tu legalah sikit.. hehe.. tulah.. punyalah bwk bahan2 nak wt kueh kat kg.. dah badan pulak tak sihat.. dptlah buat kueh sejenis dua je masa cuti lama kt kg.. kak nor ni rasanya nak kena tidor jap ni baru hilang pening tu kot..

    re: batang lambuk tu kat kg MIL dorang masak lemak cilipadi.. boleh campur dengan daging atau sardin.. sedap tau kak nor.. dia tak gatal mcm keladi.. boleh buat ulam mentah je lambuk tu.. & then.. tekstur lambuk tu tak lembik mcm btg keladi.. bila kita makan.. seakan2 rasa rangup2 gitu walaupun dah digulai.. krup2 bunyi dia.. tp bukanlah rangup mcm kerepok.. hehe... susahlah nak describe... tp kat kg MIL mmg byk org tanam.. siap ada terjual kat pasar tani..

    ReplyDelete
  6. - simple tapi sedap...

    - dan senang di makan...

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum..

    mas >> alhamdulillah.. dah sihat dah mas, cuma arini jer fenin2 lalat.. nanti bila dan masuk makanan, ok la tu :)

    pia >> hehehe.. mana ummi, emak la... :)

    izah >> er.. tak ada pun sms dr diet tu suruh amik dia balik izah.. elok la tu, biar diet2 kita bercanda di tengah laut ya.. hehee

    ReplyDelete
  8. ika >> uishh pose2 tak baik sekeh2 org ya.. dia nak join diet akak kat tengah laut tu, biar jer la.. hehe

    tak leh nak makan ubat lagi la ika.. tunggu berbuka dulu :)

    kalau ika suka spesis bubur, try la bubur ni ya..

    ratna >> tu dah kes darah rendah kut, tak pun air dlm telinga bergerak.. k.nor pun biasa kena gitu.. loya kan, kalau dah mun*** tu baru la lega.. dah tidur dah td time sorang2 kat rumah.. mekasih ratna :)

    ooooo rasanya lambuk tu spesis keladi gak kan.. k.nor dah search google td, mmg cam keladi la pokok dia.. tak pernah lak jumpa kat sini.. kalau tak boleh try wat sayur pedas :) tq for the info ya..

    AL >> yep, tepat sekali :)

    ReplyDelete
  9. Salam kunjungan.. blog menarik.. singgah la ke blog saya :)

    ReplyDelete
  10. akaaaak...
    kalau dpt semangkuk bubur sup akak nie.. pasti best nie tau... nmpk sungguh sedap

    ReplyDelete
  11. salam kak Nor..sedapnya bubur sup..sy dh masak bubur tu..ikut resepi akak..nk minta izin letak gambar bubur akak kt blog sya..sy terlupa nk snap..

    ReplyDelete