f Secubit Garam: Mihun utk makan petang

N3 Terkini

Friday, June 24, 2011

Mihun utk makan petang

ASSALAMUALAIKUM..

Ni dia makan petang merangkap dinner utk seisi ahli rumah. Masing2 dah kekenyanga, tak nak makan nasi lagi dah. Lagi pun masak lunch td mmg masak utk sekali makan jer. Memang dah plan nak buat Mihun Goreng Taucu utk petang td. Alhamdulillah.. syukur dgn rezeki Allah..


Ada mihun, kopok keping@ikan pun mesti ada. Mana boleh tinggal kopok keping kalau makan mihun goreng. Tak syok ler, tak ada gandingan yg serasi ni kan..


Nak resipi Mihun Goreng Taucu yg simple ni? Sila klik SINI... Tuan rumah mau berehat pulak... ^___^


11 comments:

  1. Nor...mesti cuba ni...bubuh taucu...sedapkan mkn dgn kopok ikan...bancuh teh O...sedap

    ReplyDelete
  2. owhh.. windunyer ngan kopok.. ada lagi separuh tupperware.. nk goreng pun bajet2 je.. hehe.. dulu mmg kami adik beradik xkan makan mee atau nasi goreng kalau xde kopok nih.. dh besar2 ni bila dh x duk kat ganu baru laa belajar catu kopok tu.. hehe.. tunggu mama pos stok kopok baru baru blh berjoli2 goreng kopok.. hihi

    eh.. lupa nk komen pasal mihun.. nmpk sedap!! tun sepanjang duk ganu xpenah kenal taucu nih.. kawin ngan org johor baru laa tau rupa taucu nih, tp x penah mkn pun. hehe..

    ReplyDelete
  3. alamak...bihun goreng... saya ni selalu je goreng bihun tak jadik... sedap nampaknya tu...tambah taucu pulak. ni baru 1st time dengar :)

    ReplyDelete
  4. Lieza sukerrrr...makan dgn kepok..nasi goreng pun mkn dgn kepok...
    Ni drg tgh ceduk2 nih..penuh pinggan doh nih..hehehhe

    ReplyDelete
  5. nampak kopok ganu ni hmm tetiba rasa cam mengidam la pulak..oopss jangan salah faham...kita dah bercucu ya hehe..kopok dan mihun mmg ngam:)

    ReplyDelete
  6. bihun anak no. 2 berahi sgt... kalu ada bihun.. nasi memang tak layan dah.. hehe..

    kepok keping tu baru sepupu buwi 2 peket baru ni masa dia blk Dungun.. alhamdulillah... rezeki...

    ReplyDelete
  7. assalam,
    kami pun biasanya buat mee hoon goreng utk alas perut (kalau lapar)sekiranya dah kenyang nasi waktu siangnya...

    ReplyDelete
  8. suka bihun goreng...
    apa lagi orang lain yang gorengkan..
    sedapnya tengok....

    ReplyDelete
  9. salam kak nor. ita datang bawak [inggan nak bihun akak ada lagi tak buat breakfast>>>:)

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum..

    k.noor >> try la k.noor..anak2 nor suka walau tak pernah makan sebelum ni.. :)

    tun >> org ganu mana boleh lari dr kopok :)

    sue >> cuba la try resipi mihun ni sue.. ada satu lg resipi mihun k.nor, mihun goreng tomyam.. tu sedap gak tau.. hehe

    lieza >> ceduk jgn tak ceduk :)

    ReplyDelete
  11. k.CM >> alaa kak CM tak cakap pun nor dah tau.. hehe.. biasa la ngidam anak tekak kan.. :)

    ratna >> mmg best sekali sekala dgr ratna cakap ganung :)

    amie >> mudah dibuat, sedap dimakan :)

    mas >> pandainya diaaaaaaaa :)

    ita >> dah abis la ita.. sori ya.. :)

    ReplyDelete