f Secubit Garam: Special N3 Utk K.Rose@MyKuali

N3 Terkini

Monday, June 20, 2011

Special N3 Utk K.Rose@MyKuali

ASSALAMUALAIKUM...

Dah tak tau camna lagi nak maklumkan pada K.Rose yg blog dia kena serang di pakgad baju merah a.k.a malware nun. Dah dua hari ni blog K.Rose kena. Nak maklumkan macamana kat K.Rose pun tak tau nih.. Dah tanya Izah, camna nak kontek K.Rose,dia pun tak tau. Cam K.Norlie@IlhamMasakanku, K.Nor dah beritau dia kat pesbuk. Nak tak nak K.Nor buatkan n3 special ni la utk K.Rose ya..

Utk makluman K.Rose, mudah jer nak buang pakgad baju merah tu. Bila baca red allert tu, blog yg menyebarkan malware tu dtg dr blog Citarasawan@K.Wan. Rasanya bukan kali pertama blog K.Wan terkena malware dan menyebarkannya pd blog2 lain yg letak link blog K.Wan kat blog kita2 ni. Sejak kali pertama kena dulu, K.Nor tak letak pun dah link blog K.Wan sebagai langkah berjaga2, akhirnya terkena sekali lagi pd K.Wan ni. 

Jadi utk makluman K.Rose dan mana2 blogger lain yg blog dia terkena malware kali ni, jgn panik ya.. Perkara pertama yg perlu dibuat, pastikan malware tu dtg dr blog mana. Spt yg kena pd K.Rose sekarang ni, malware tu datang dr blog Citarasawan, so langkah kedua adalah delete link blog Citarasawan dr bloglist anda ya. Pastu bukak configuration bloglist dan cari kotak icon tepi tu dan untick (biarkan kosong). Pastu save. Insyaallah..dgn cara tu, blog anda tak ada lg pakgad baju merah@malware ni.. Selamat mencuba ya K.Rose.. :)

Klik image utk lebih jelas ya..

17 comments:

  1. tq kak nor. budimu dikonang konang.. nah kek pisang coklat 1 slice

    ReplyDelete
  2. izah >> 1 jer?? ish.. ish.. td kata ada 2 belen kek pisang cekelat.. kehekut sungguh la... meh sekeping lg :)

    ReplyDelete
  3. maceh kak nor...mas pun baru tahu caranya.....
    mas ada no tel ros...nape tak tanya...kikiki

    ReplyDelete
  4. mas >> ok.. smoga dijadikan panduan ya.. laaa.. apasal mas tak cakap! gi sms dia ya.. :)

    ReplyDelete
  5. kak..camner malware ni leh jangkit kak...ptt la wani bukak rumah kak rose..asyik2 kuar mende alah tuh ajer...penyer kene malware...

    ReplyDelete
  6. ooo..camtu pernyer..maceh akak nor..nak 5 kupang g beli sekerem..herhehe

    ReplyDelete
  7. time kasih kak nor...len x klau blog kite semua kena,leh dijadikan panduan...

    ReplyDelete
  8. Nor mekasih bebanyak2... terharu sangat2.... kak rose x tau pun yg my kuali kena malware ni... bukak n update pun ok jer... tp untuk langkah berjaga2 dah remove blog citarasawan tu...
    jutaan terima kasih sekali lg ya nor... siap ada entry special untuk kak rose...ni upah dengan pizza yg baru kuor dari fridge, reheat sendirik ya...terima kasih sekali lagi...

    ReplyDelete
  9. Kak Nor yg baik hati

    nasib baik ada kak nor kan...kasi cara cam na nak ilang kan MW tu lagi..we lebiu kak!HEHE

    ReplyDelete
  10. tun xtau camner rupa walware tu.. huhu... td dh baca kt blog kak ayu CR pasal nk buang camner..

    harap2 xde laa kt blog tun. risau juagk..

    ReplyDelete
  11. wani >> biasanya ia kena kalau kita letak link blog yg kena attack tu kat bloglist kita.. sbb tu bila dpt tau dr mana virus tu dtg, kena delete la link blog td..

    noorsha >> 5 kupang jer? huhu.. jadi la kan.. boleh gak beli skerim malaysia :)

    eina >> sama2 kaseh :)

    rosaliza >> yr welcome :)

    ReplyDelete
  12. k.rose >> ala k.rose, nor dah tau cara nak curi perhatian k.rose.. nak contact tak tau no.. ni jer cara yg k.nor rasa boleh buat k.rose nampak :)

    sama2 ya k.rose.. siap bg upah pizza tu.. hehe tq2 :)

    yat >> yer yat yg comel :)

    lebiu tu :)

    tun >> takyah risau la tun, small matter jer.. kalau kena, ikut jer step akak cakap tu :)

    ReplyDelete
  13. tq sharing kak Nor cayang...kalau umah saya ada pak gad merah tu jgn lupa bg tau yer...hehe

    ReplyDelete
  14. terima kasih bebyk k.nor...

    ReplyDelete
  15. nieza >> yr welcome dear.. insyaallah.. :)

    gee >> sama2 kaseh :)

    ReplyDelete