f Secubit Garam: Sosej Puff

N3 Terkini

Saturday, June 11, 2011

Sosej Puff

ASSALAMUALAIKUM..

Dah pukul 11 lebih ya... Haishhh.. akhirnya berpeluang jugak hapdet entri hari ni. Ni pun sambil2 menjeling ke final game Piala FA antara Terengganu dgn Kelantan. Baru selesai berprojek sebenarnya ni.. Utk malam ni tak leh nak tayang lg hasil projek tu, insyaallah ptg esok K.Nor tayang ya..


Dah lama tak buat Sosej Puff. Kebetulan petang tadi perut masing2 berbunyi, nak godek2 rasa tak larat sbb ngantuk sungguh bila makan ubat. Sebenarnya smlm ke klinik, anak dara pulak yg demam, selsema dan batuk. Dah la esok dah nak start sekolah kan, bawak la dia ke klinik. K.Nor pun amik kesempatan mintak ubat sekali la.. Bila doc tau yg dah seminggu selsema dan batuk, dia terus bagi antibiotik. Ubat selsema ni pulak bila dimakan punya la mengantuk, tak leh nak celik mata. Ni pun dah terasa kuyu tapi bila pasukan Terengganu dpt menyumbat gol, terus segar! hehehe...


Bila dah petang baru terasa ok sket, tengok dlm freezer ada Sosej Puff ni duk membeku dlm tu. Baru teringat yg K.Nor dah siap gulung sosej tu. Cuma tunggu dibakar jer. Tapi kena defrost dulu, kena biarkan puff tu dlm keadaan suhu bilik atau lembut dulu baru bakar. Bila dah ready gulung dan frozenkan gini, tak makan masa dah kan.. Kejap jer dah boleh makan.. Alhamdulillah...

UPDATED :

Pasukan Terengganu memenangi Piala FA, menewaskan pasukan Kelantan.. Alhamdulillah.. TAHNIAH buat semua pemain Terengganu yg hebat2 dan jugak pemain Kelantan (walau sentiasa ada insiden yg tak diingini berlaku ya.. tak abis2 dgn mercun dan cahaya laser) Semoga terus hebat dan mantop permainan semua..


15 comments:

  1. alahai.. kesiannyer akak x sihat ye.. rest ye kak.. jgn nakal2 kt dapo tu.. biar betol2 sihat dulu..

    sedapnyer tgk sosej puff tu.. yg ni akak guna puff pastry or roti paratha?...

    ReplyDelete
  2. dah agak dahhh! mesti buat kunyah2 lah ni sambil2 jd pompom girl gituuuu kan kak? wakakaka... ngantuk :D

    ReplyDelete
  3. sedapnya puff..tahniah ya ganu menang dengan bergayanya:)

    ReplyDelete
  4. assalamualikum...

    zura >> alhamdulillah.. dah ok sket.. lepek tu sbb kesan ubat rasanya..

    k.nor guna pastry puff kawan

    ika >> hahaa.. pom pom girl tu bg kakyu jer.. akak jd org belakang cukup la :)

    CM >> mekasih kak CM.. :)

    ReplyDelete
  5. slm perkenalan...mmg best u punya blog.jom singgah ke blog sya..follow me...

    ReplyDelete
  6. oo mng ganu gok ye. smlm tengok klate gol. pah tu ngatuk deh. tido. sambil2 pejam mato dengo gak ore sorok. dale hati gak, tanyo sapo hok gol pulok.

    haha..ampoonn.. kecek klate sie..siam!

    ReplyDelete
  7. Wah ada sosej...nakkkk!! Cantik je akak wrap...;)

    Congratz to Terengganu team!

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum akak..
    waaaah!! nie fav irfan nie akak... kalu dia nmpk nie... pasti nak nie... sedapnyaa...

    ReplyDelete
  9. salam. CU! import ikit puff sosej kt UM. lapo lah. hehe =D

    ReplyDelete
  10. kanzaenterprise >> mekasih sudi singgah dan follow..

    naz >> tambah kelazz bila menang kan naz hehe

    izah >> ganu la gol!! hehe

    huk alloh... ore klate sesat mano nih :)

    ReplyDelete
  11. love >> tq so much love :)

    diana >> w'salam diana.. sama la dgn anak bongsu k.nor tu.. mmg suka tiap kali buat ni :)

    namia >> w'salam tehah... wahh dah jd budak U ya.. tahniah..

    nak import banyak mana? sian dia lapo ya... :)

    ReplyDelete
  12. CU : sebanyak yg mungkin. ahahha =D

    ReplyDelete
  13. salam kak nor..bestnye tgk menu dlm blog nih..paling suka sbb gambo2nye tuh yg ngancam..

    ReplyDelete
  14. namia >> kalau berkulat chu dok tau ya.. hehe

    miji >> w'salam.. mekasih.. jemput singgah lagi ya..

    ReplyDelete