f Secubit Garam: Jemputan Dari Kongsi Resipi

N3 Terkini

Saturday, June 25, 2011

Jemputan Dari Kongsi Resipi

ASSALAMUALAIKUM..


Tau apa itu Kongsi Resipi? Pernah ternampak tak logo Kongsi Resipi (KR) spt yg kat atas ni? Rasanya jarang2 kan (melainkan mereka yg masuk web KR dan juga MyResipi). Selalunya kat blog2 tak diletakkan logo Kongsi Resipi ni tapi widget gambar resipi2 yg diletakkan di side bar satu2 blog tu. Tu menunjukkan empunya blog ada meletakkan resipi2 kat satu hub yg mengumpulkan resipi2 dari blog2 yg publish kat blog masing2.

Dah ramai blogger yg submit resipi dari entri masing2 ke Kongsiresipi.com ni. Ramai antaranya yg menerima jemputan dari admin KR melalui email masing2 termasuk K.Nor gak la.. Dua tiga hari lepas masa duk berbalas email dgn admin KR, beliau ada meminta K.Nor mempelawa blogger2 lain utk join KR ni. Bagi K.Nor, KR adalah satu tempat utk kita menyebarkan resipi2 dalam blog kita atau dgn kata nama lainya mengongsikan ilmu yg ada pada kita disamping menarik lebih trafik ke blog masing2. Dengan ini kita boleh memperkenalkan blog kita kepada mereka yg belum mengenali blog kita.

Pada siapa2 yg berminat nak join KR, boleh la klik kat SINI ya..

15 comments:

  1. saya memang selalu join fb kongsi resepi nih...tapi tak join2 jugak lagi ngan blog nih....hehehhe

    ReplyDelete
  2. dah join gak KR ni...Yatie buat puding tauhu ala2 resepi akak..asyik tak terbeli2 je agar2 strip tu..tekak dah tak sabar nak merasa..so guna jelah agar2 serbuk..menjadi gak kak...tq resepi yg best..yatie main agak2 je...tapi sedap..

    ReplyDelete
  3. E-na pun ada buat special n3 utk kongsi resepi selepas berbalas e-mail dgn admin KR...yani gak ke admin KR kak nor?

    http://e-nalovelykitchen.blogspot.com/2011/06/berita-baik-untuk-semua-pemilik-blog.html

    ReplyDelete
  4. Selalu gak skodeng blog2 yang join KR ni. Tapi untuk join memang tak layak rasanya. Maklumle baru nak menceburkan diri dalam masak memasak ni.

    ReplyDelete
  5. Q >> join jer bila berkesempatan ya.. bagus utk blogger2 baru yg nak perkenalkan blog masing2..

    yatie >> tau2 yatie dah join gak kan.. :)

    yatie dah buat ya.. alhamdulillah.. nanti yatie post, boleh la org try dgn agar2 serbuk lak ya..

    e-na >> sama la.. bila berbalas email dgn admin dia dua tiga hari lepas dia yg mintak uar2kan hal ni.. bagus gak kan utk blogger2 masakan baru :)

    sam >> apasalahnya sam.. kita meriahkan KR :)

    ReplyDelete
  6. x layak lagi la kak nor...asyik duk skodeng dan cuba resepi org jer..doh la tu kadang2 timbul kadang2 tenggelam berblog ni...hehe

    ReplyDelete
  7. Knor
    That day i got an email fm KR asking me to join but belum terlaksana lagi.. sibuk memanjang.. haizz.. that day dah lah kat jakarta hal fasal ticket balik.. then tadi tengahari waktu makan boleh si paru terkena pada gigi yg dah berlubang (filling jatuh waktu kat malacca) aduhhhh macam nak pecah otak dibuat nye.. i think sakit nye .. ya rabbi tuhan aje yg tahu! dgn cepat gi dentist and then terus kena buat root canal.. terkopak beribu ribu melon buat satu gigi!! ni tengah resting.. masih berdenyut lagi but not as bad macam tadi :o(

    ReplyDelete
  8. cikgu nor >> takper.. teruskan usaha memasak, menghapdet ya.. nanti bila rasa nak join, join terus ya..

    rima >> erkkkkk!! sakit tu!! berdenyut2 giler kan.. kesian dia.. makan apa tu kat melaka sampai tercabut filling gigi tu.. ke asyik duk berkubang dlm sumur hihihiih... tk per la.. take a good rest ya.. lps ni panaskan enjin balik.. rindu nak tengok yr food dishes :)

    ReplyDelete
  9. salam nor,
    akak dh joint gak dan dh dpt email jemputan...masaalah nya bila nk submit the post je,akan keluar perkataan Duplicate Record Exists...tu yg jd malas nk post resepi tu...dh cuba byk kali..ada yg ok..tp kdg2 x ok plk...akak tgk byk gak resepi yg sama dikongsi disitu...tp bila akak wat xleh plk...tokey KR ni yani gak ke?

    ReplyDelete
  10. salam kaknor..teringin nak joint, tp sy ni blom layak lagi.Lain la pakar masakan cam kaknor ni

    ReplyDelete
  11. kak nor my laling sifoo ai tak layak u hapdet pun jarang2 hehehehe thanks azillion kerana menyokong ai ye lebiu

    psst puding tauhu tgk duk dalam esbok

    ReplyDelete
  12. Kak Nor...Maap yer tadi masa nak release 2-3 comment..lappy hang lak...huk3....terus ilang comment kak nor....cedih ngat!! Tapi Ayu dah reply kak...

    Thanks for this sharing kak yer...ayu baru je reg jap tadi. :)

    ReplyDelete
  13. alamak.. tgk ni baru teringat perlu wat n3 pasal kongsi resepi jugak.. huhu... aritu admin KR ada juga suruh promote KR nih..

    ReplyDelete
  14. k.zai >> kalau duplicate gitu tandanya k.zai dah post resipi tu kat KR.. try resipi lain pulak ya..

    rasanya bukan yani punya tu.. myr pun yani dah bukan jd owner, dah bertukar milik pd org lain

    lina >> aduhhh lina, mana la k.nor pakar masakan,pakar makan ada lah hehe

    join aje.. resipi lina pun banyak yg best2 kan.. jom join ya..

    mimi >> yr welcome dear.. eh that boy ada contact mimi tak?

    ayu >> ok no hal... welcome back ya..

    tun >> hehehe.. bz sangat ya cari cajun sampai lupa ya.... :)

    ReplyDelete
  15. nak join tapi segan ler kaknor.. suha duk try resepi org jek.. bulat2 tiru lak tu huhuu tak kreatif mcm org lain hehehe.. takde pon resepi sendiri (dah memg tak reti masak)huuuhuuu..

    ReplyDelete