f Secubit Garam: Cucur Utk Sarapan

N3 Terkini

Tuesday, June 7, 2011

Cucur Utk Sarapan

ASSALAMUALAIKUM...

Dah nak masuk tengahari baru boleh tayang menu sarapan. Tak kisah la ek... Buat cucur ni utk ahli dlm rumah ni, tukang masak tak makan sbb cucur tu berminyak kan. Nak elak dulu makan benda berminyak ni. Kang melarat balik batuk yg dah nak baik ni. Utk tuan rumah makan roti aje sapu dgn Chocolate Spread. 


Resipi cucur ni dari Dapur TiffinBiru. Dah berulang kali buat. Kali ni main campak2 jer bahan2nya. Kalau nak resipi yg asal boleh tengok kat SINI ya..


15 comments:

  1. Assalamualaikum akak...
    akaaaak.. ada lg x nie... diana nakkk... sedapnya cucur tu akak... sedap2x

    ReplyDelete
  2. kak norr.. batuk lagi ye? gi minum air asam jawa, cucur ni saya bawak blik ampang ye..

    ReplyDelete
  3. Betul tuh Nor... mama pun dh cuba minum air asam jawa..its works!!
    Nnt Izah kasi mama sikit cucur lama tak mkn nih...sedap cicah ngan cili sos..hehehe

    ReplyDelete
  4. kak nor takleh mkn cucur kan...bg saya...sedia dimakan dgn jayanya..hehe

    ReplyDelete
  5. huhu..bfast ngan cucur memang sedap..

    ReplyDelete
  6. tak sihat yer kak nor.kesian nya sy doakan moga akak cepat2 sembuh dan blh ler xperimen lagi

    ReplyDelete
  7. Salam K.Nor...semoga batuknya makin berkurangan yer.mmg sedap cucur camtu...cicah ngan sos..

    ReplyDelete
  8. alahaiii....cantiknya tengok cucur tu....
    tergoda..

    akak..batuk lagi yerk...
    macam izah cakap...banyakkan minum air masak dan air asam jawa yerk...

    ReplyDelete
  9. terliur gak tgk cucur tu kak, pdhal bru lps lunch.
    kt kedah ni pn cuaca x menentu, ramai yg demam n batuk2. moga cepat sembuh kak.

    (Gambar) Lisa Surihani Dan Yusry Di Majlis Ulang Tahun KRU Studios

    Misteri E.coli Bakteria Suka Wanita

    ReplyDelete
  10. nor takleh makan kan?..meh akak bawak balik cucur ni.leh cicah dgn gulai lomak semalam..mmm...best.

    ReplyDelete
  11. Salam kak nor...
    batuk dah baik ke kak? ira harap akak cepat sembuh ye..

    ReplyDelete
  12. As'salam Nor

    kalau nak mintak mesti dah habis punya kan. dah berderet2 yang datang n bawak balik. kang masak tuk lunch simpan lah sikit, petang nnt ct datang balik..hihihi

    ReplyDelete
  13. salam kak Nor..

    waduhh! sedapnya bila nengok cucur tuu...rasa nk mtk jer...hehe

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum..

    diana >> sori ya.. dah abis dimakan pg td :)

    izah>> ok2 baik madam :)

    mama hawa >> ok ma, nanti nak cuba tq :)

    ana >> dah makan yg sendiri buat pun kan :)

    ReplyDelete
  15. mrs spicy >> betul :)

    ida >> amin... mekasih ida :)

    atie >> amiin... nak offer pun dah abis la atie :)

    mas >> mmg air suam air yg selalu duk teguk .. tq mas :)

    wan >> yer la kan.. bila panas kejap hujan.. badan pun jd tak tahan kan.. tak per.. sakit pun pemberian tuhan..

    k.nim >> cucur pun boleh cicah gulai lemak ke k.nim.. mentang2 la org nogori ya.. semua pulun dgn gulai lemak hehe

    ira >> batuk payah sket nak baik ira.. tak per.. setakat ni pun dah alhamdulillah.. dah tak teruk sgt dah.. mekasih ya..

    CT >> hehe. tau tak per.. amik puding tembikai la ya CT, tak ada show menu lunch arini :)

    dayang >> nak bg pun dah abes la dayang :)

    ReplyDelete