f Secubit Garam: Ce Teka .. Part 2

N3 Terkini

Monday, June 27, 2011

Ce Teka .. Part 2

ASSALAMUALAIKUM

Lama tak main teka teki tekuk kan.. Ingat lagi seronok main teka teki yg dulu tu. Saja2 la dah tak ada modal nak main2 ni, kita main teka teki lak kali ni. (takkan nak main teka teki dgn cik abg jer, mentang2 dia ada kat rumah manjang, kang jd citer lain..hahhahhaha syhhhhhhhh..hehehe)


Ok.. nampak mould tupperware ni? Cun kan, kaler kuning, my pebret kaler tu.. Tak main la kaler biru.. yg biru bagi mek Mukah dgn Mek Pasir Gudang jer hehe.. Dalam mould tu mmg ada isi, bukan kosong aje tau.. Ce teka apa isi dlm tu.. Nak clue? Sikit2 nak clue ya.. OK2. Satu jer clue yg boleh diberi.. iaitu PUDING hihihii.. Jgn marah.. biasa la mmg org buat puding dlm tu kan.. Puding ni resipi terbaru yg K.Nor hasilkan, tak keluar lg dlm pasaran alam maya :) Teka jer puding apa yg K.Nor buat ada dlm tu.. Hadiah, nanti K.Nor jamu mata special puding tu utk pemenang.. hehehe..

Dah..kena out dulu, bz banyak hari ni. Ada projek tergempar hari ni. Balik jogging terus merayau mencari bahan projek. Tu yg lambat online arini.. Sila beri jawapan kat kotak komen ya.. Penyertaan dibuka sekarang :)

19 comments:

  1. Salam kak! otak kita tgh merehatkan mindanyer wakakakaka... nak jwpn terus boleh? :P alaaaa..puding apa niiii puding kak nor lah namanyer sbb kak nor yg buat kan :D

    ReplyDelete
  2. puding sirap merah (agar2 merah sebenarnyer tp sbb akak cakap puding.. sebut jugak la puding).. hihihihi..

    ReplyDelete
  3. Salam, nak jugak teka lah...salahpun x pe kira teka utk suka suki hheheh rasa nya puding cha cha kot heheheh

    ReplyDelete
  4. PUDING SECUBIT GARAM SEMANIS SENYUMAN ahaksss garam mesti ada.. gula sudah pasti kalu tak.tak dimanakan puding..mesti tak betul ni..hehe..

    ReplyDelete
  5. teka banyak2 boleh?
    puding tauhu versi baru..
    puding biskut mery
    puding mangga
    puding biskut cip more
    puding sekut oreo
    puding sekut tiger
    ke puding cajun..ngeeeeeeee

    ReplyDelete
  6. puding apple lemak berkrim
    @
    puding duriyan
    @

    tak reti teka...tp sj nak test hihihi

    ReplyDelete
  7. Jgn gituuu...Kita suka BIRU juga la kak..Ngeee....Sue nak tau jawapan terus boleh?..hehhehehehee..

    ReplyDelete
  8. JAWAPANNYA...PUDING TUPPERWARE...hehehe
    bagi ler tengok sket, baru ler leh otak ni jalan cari jawapan.. Sipi2 pun tak per...ni tunjuk gambo tupperware jer. Soalan tak adil ni...

    ReplyDelete
  9. kak nor. kita pon ada 1 biji bekas ni ;)mmm .. tgh kenyang ni, otak malas nak memikir .. puding pisang boleh? hehe .. sbb kaler kuning tu.

    ReplyDelete
  10. hah? puding yg x penah kuar lagi di alam maya nih? alaa.. camner nk teka.. mcm biasa la, skill tun teka byk2 jugak.. hmm... pk jap..
    .
    .
    .

    puding kastad caramel
    puding lapis coklat
    puding balqis 2

    alaa.. xde idea lah. ingat nk letak byk lg.. hihi

    ReplyDelete
  11. Kak Nor... Naz tau..naz tau.. Puding teka teki kan..hahahaha...

    ReplyDelete
  12. KNor.. i knowwww.. oleh kerana gigi ku sakit kak nor telah create satu puding khas untuk kita.. puding Rima hahahah.. ye lorrrrr hahaha

    ReplyDelete
  13. hhmmmmmm...
    puding buah...
    puding sayur....
    puding cajunnnn...kikikikiki

    ada gak yang kene luku kepala kang...cabut...

    ReplyDelete
  14. Kak Nor...saya sajer jer nak teka kasik meriah acara teka teki nie...hehehehhe
    - puding kentang
    - puding rambutan
    - puding coklat e-clairs
    - puding cincau
    - puding susu
    - puding alunan kasih

    Ok..i rest my case...hehehehhe

    ReplyDelete
  15. puding balkis kot...;-)

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum..

    ijah >> pandai dia ya.. tak nak teka ya.. :)

    gee >> teeet... salah :)

    zura >> hehhe. puding kaler oren la zura, bukan merah .. :)

    sheila >> teeeeeet... salah jugak :)

    ilah >> hahahahhaha.. speechless dgn nama puding tu :)

    izah >> meh akak hempuk nak? cajun pun nak wat puding ka? haishh

    ReplyDelete
  17. dina >> wahhh k.nor suka nama puding tu.. nanti try reka resipi lain lak tq2.. :)

    sue >> sue peminat biru gak ek/.... ala sue.. tak nak teka tak aci la :)

    erani >> hahahhahaha.. kalau letak dlm loyang besi,jd puding loyang besi la ya.. :)

    ain >> sama ya.. cun kan.. puding pisang? haha.. teeetttttt.. salah jugak :)

    tun >> apasal tak ikut cam izah tu, bg banyak2 lg :)

    ReplyDelete
  18. naz >> hahahhahha.. sekit perut ptg ni duk gelak naz :)

    rima >> hahahhahaah.. ni sorang lagi.. apa kata rima buat dulu puding rima, pastu k.nor try ikut buat hehe

    mas >> jap ek, akak nak g subang, nak g hempuk mas :)

    aziela >> mekasih sudi join teka teki rihatkan mindah ni .. banyak yg aziela bg tu.. dah letak nama puding tu.. :)

    annoy >> salah ..

    ReplyDelete