f Secubit Garam: Fruity Cartoon Jelly

N3 Terkini

Friday, June 17, 2011

Fruity Cartoon Jelly

ASSALAMUALAIKUM...


Dah tak ada idea nak buat apa utk petang ni, jadi layan jer la adegan bermain dgn jelly konyakku ni. Dengan menggunakan serbuk konyakku jelly yg dah tersedia gula dlm pack tu, cuma ikut arahan pada pack dan masak ler. Pastu letak la fruit koktel atau nata dlmnya. Kejap aje dah boleh hasilkan jelly yg menarik dan enak dimakan sejuk2..

Versi bulan, bintang dan lap2 u ^__^


15 comments:

  1. wahh sedapnya jelly tu..baru jer sudah lunch ni kak nk la rasa jelly tu...nk yang lap u lap me tu...hehe

    ReplyDelete
  2. salam kak! kalau kena ank2 kita ni kena korek2 dulu lerrr isi dlmnyer sbb tak makan buah maknyer jugak yg kenyang :D

    ReplyDelete
  3. sedapnya... saya suka jelly buah,
    tapi when i try to made myself. selalu terlekat di acuan, tak boleh cantik macam K'Nor punya

    ReplyDelete
  4. comei comei tu k.nor...rajin sungguh kakak ku ini...yg lap lap u buleh ler suap2 abee yer k.nor...hehehehe

    ReplyDelete
  5. sedapnya di makan dikala cuaca panas sebegini..n nyaman di telan sejuk

    ReplyDelete
  6. Dessert yang senang dan sedappppp! Love simpan stok konnyaku all the time. Buat jelly letak nata de coco usually. Nak ngap your jellies now...;)

    ReplyDelete
  7. comelnyer:)sayang nak makan hehe.

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum..

    nieza >> bestkan.. wat sbg pencuci mulut.. bersih jer mulut makan jelly sejuk2 gini.. hihihi

    ika >> sama cam luqman.. tp kalau laici atau nata dia makan jer

    kelly >> ada trick nyer tu.. mmg kalau letak buah tu mula2 sebelum letak jelly, payah nak lekat masa kita keluarkan dari mould. so cara k.nor, letak dulu jelly dlm 1 sudu or less, just utk ada base dulu dr jelly, pastu baru letak fruits, lps tu cepat2 cover dgn jelly balik. bila buat camni baru fruits tu duk elok jer dlm jelly.. try la ya.. :)

    ReplyDelete
  9. lieza >> hehe. main suap menyuap la pulak ya.. :)

    liza >> mmg nyaman :)

    love >> betul2.. sama dgn k.nor.. mmg ada stok jelly ni kat rumah. naim suka sgt dgn jelly yg ada buah gini :)

    CM >> kalau sayang makan, rugi la k.CM.. sedap ni :)

    ReplyDelete
  10. As'salam Nor

    ct datang dah malam, masih ada baki2 tuk ct tak ni... hihihi. comel2nya kena simpan stok jelly lah kat rumah nanti.

    ReplyDelete
  11. salam kak nor nampak cute je yang cartoon tu...:) anak2 nampak tentu tak sabar nak makan

    ReplyDelete
  12. salam kak nor...kalau anak2 saya tengok sah mengamuk nak jugak ni...nak minta izin ngan kak nor amik resipi makaroni berempah..terima kasih

    ReplyDelete
  13. akak..nak jelly........kikikiki

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum akak...
    kalau masuk dapur akak nie kan.. pasti terus tergoda ngan puding n jelly yg sedap2... suka nya tgk... sedaaapp

    ReplyDelete
  15. ct >> yg tau dah dtg lewat sapa suruh.. dah abis la.. lain kali dtg awal sket ya.. hehe

    ita >> hehe betul2.. mak budak pun tertarik gak :)

    suri >> silakan.. dah tengok tadi, alhamdulillah.. senang hati k.nor bila suri dan suami kata sedap :)

    mas >> dah abis :)

    diana >> k.nor mmg suka buat dessert.. yg mudah2 jer la :)

    ReplyDelete