f Secubit Garam: Seafood Tomyam

N3 Terkini

Thursday, December 9, 2010

Seafood Tomyam


Sesekali mood masak2 terbang. Nak ke pasar beli lauk basah pun mood tak ada gak. Penyebab tak ada mood? Ntah.. tiba2 jer. Masak jer la apa yg ada dlm esbok utk anak teruna sorang tu. Buat Seafood Tomyam dan goreng ikan. Nasi putih wajib la kan.. Cukup la tu utk dia sorang jer lunch. 

9 comments:

  1. salam k.nor..
    saya duk ngan mak n kakak je ari ni..kitorangan wat singgang ikan tongkol ngan telur dadar je...hehe

    ReplyDelete
  2. salam kak

    seafood,sedapnya nak hirup kuah lagi hehe

    ReplyDelete
  3. anak bujang tu jek ke lunch? mak nya???

    ReplyDelete
  4. salam...

    wah ini terpaksa ditolak ketepi utk mereka yang sedang berdayak ...hehe

    ReplyDelete
  5. salam kak nor, rindunya kat akak...
    mas kat kampung lagi ni...sabtu baru balik subang...
    sedappnya tomyam...nak semangkuk...

    ReplyDelete
  6. sawadikhappppppp... ulur tomyam ikot tingkapppp... hehehe... slurppppppp!!!... :D

    ReplyDelete
  7. wan >> k.nor pun suka makan yg simple gak, kalau ada ikan aya pastu budu dan ulam2.. dah cukup mabeles tu..ayam, daging dah tak pandang pun :)

    pia >> laa tak cakap, akak dah hirup abis kuah dia smlm hehe

    eliya >> yep sbb mak dan ayah anak bujang tu pose :)

    syira >> ok gak kalau diet ni, kuah2 gini kan best:)

    mas >> salam mas! wahhh rindu sama dia.. lamanya balik kg. mas dah balik rumah, izah lak balik kg seminggu.. huhu..

    ana >> tomyam udah pinish!! erkk mana mapin vulcano? dah pinish gak ek :)

    ReplyDelete
  8. salam kak...
    tahniah utk resepi2 akak kat blog nih..memang mengancam dan mecabar saya utk mencubanya..ngeh2...
    saya belum ada blog lagi, tapi mungkin pada masa akan dtg, akan ada ..tgh berusaha lagi..
    oh ya kak, saya suka baca blog explore terengganu...betapa uniknya negeri pantai timur..

    ReplyDelete
  9. ibnatie-aziza >> salam (nak panggil apa ni ya..nama panjang ngat nih hehe)

    mekasih sbb sudi ke blog tak seberapa ni.. silakan mencuba resipi2 yg ditayangkan kat sini. mudah2an menjadi dan kena dgn selera ya..

    kalau tengok tu cam dah daftar dgn blogger kan.. jom la join alam blog.. banyak faedah yg bakal dpt nanti, insyaallah..

    mekasih dr k.nor dan suami kerana sudi ke ET dan menyukai blog tu.. :)

    ReplyDelete