f Secubit Garam: Menjawab Tag yg Terlewat

N3 Terkini

Saturday, December 25, 2010

Menjawab Tag yg Terlewat



Maaf banyak2 buat Cplud Miera yg menghadiahkan Awesome Chef Award dan mentag K.Nor... Tak sangka la pulak kena taq masa pergi bercuti baru2 ni. K.Nor ni bukannyer chef handalan tau Miera , takat main masak2 kat dapur sekangkang kera tu boleh la.. Nak sampai ke tahap chef tu jauh sgt2 lagi rasanya..Tp kalau dah org memberi, kena la menerima dgn hati terbuka. Jutaan terima kasih K.Nor ucapkan buat Miera yg merekacipta award ni utk beberapa org dr blogger masakan. Terharu pun ada gak rasanya ni.. hehe.. Jadi utk tak nak menghampakan niat baik Miera yg dah menghadiahkan award ni, kena la jawab tag yg diberi. Kalau ikutkan hati, huhu.. malessssssssssssssss sungguh menjawab tag. Bila difikir2kan agaknya nak kena ubah pendirian dah kut. (agaknya kena jd azam tahun baru 2011 hihii) Dulu masa mula2 buat blog ni, mmg tak suka sungguh ditag. Kalau org bg award, kecik tapak tangan, talam besor K.Nor tadahkan. K.Nor akan cuba la menjawab tag2 yg mendatang. Tapiiiiiiiiiii kena tengok gak tau tag2 yg camana.. kalau ada yg mengarut atau yg tak senonoh/masuk akal tu.. harap maaf la ya.. Memang tak akan dilayan.. hehe.. Pernah gak tau K.Nor tengok org tag dgn soalan2 yg org kata, "citer dlm kain".. harap faham maksud K.Nor.. Tak baik citer benda2 yg tak sepatutnya kita citer kat org lain.. Islam melarang bab tu ya..

Ok berbalik pd tag dr Miera ni, award dan tag yg sama jugak K.Nor terima dr Ayu@Citarasa Rinduan, Che Mat Gebu dan Dayang Jack. Jadi K.Nor jawab sekali gus la ya dlm satu n3 ni. Mekasih buat semua yg menghadiahkan award tu buat K.Nor.. Lain kali bg award yg tak ada tag ya lepas ni.... hihihii


Pemberi award dan tag:

ermmm....kena jawab soalan ya... ok2..

1) Sejak Bila anda mula memasak dan apekah masakan pertama anda?
~ ermm.. bila ya.. betul2 tak ingat secara tepat ni. kalau bab buat kukis raya, rasanya masa sekolah rendah lg. masa tu duk tulun sister sulong K.Nor yg buat.
~ kalau bab masak lauk pauk, rasanya dah masuk sekolah menengah kut.. ada cerita disebalik tabir yg menyebabkan K.Nor tak main masak2 masa umur yg lebih muda atau masa masih bersekolah rendah.. biar la citer tu hanya mereka yg tertentu jer yg tau..
~ mula betul2 memasak sorang diri utk dihidangkan pd org lain masa ayah dan arwah mak tiri K.Nor ke Mekah (tahun 1988). kena amik alih tugas memasak sbb abg dan SIL kerja. Maaf la mmg tak ingat la masak lauk apa tp mmg masak menu lunch dan dinner utk dia org (termasuk anak sulongnya) serta abg K.Nor yg sorang lg.
~ sebelum tu biasa gak gi kelas Kemas yg jiran sebelah rumah buat.

2) Sape yg menggalakkan anda memasak ni?
~ kalau sebelum kawin, tak ada sapa2 yg galakkan. Sbb memang minat memasak dan baking. Mungkin mengalir dr arwah ibu kandung K.Nor.
~ lepas kawin semestinya la cik abg dan anak2 yg menjadi pendorong utama kan hehe

3) Masakan yg paling anda suka masak dan paling digemari org2 kesyangan anda?
~ semua K.Nor suka masak sbb dia org suka makan semua yg K.Nor masak! Baik ayam, ikan, daging, seafood
~ pun suka masak mee atau pasta
~ kalau bab baking, semestinya suka buat roti! :)

4) Tag 5 org blogger masakan yg sering berkunjung ke blog anda ;)
~ ermmmm... rasanya award dan tag ni dah lama on air kan. dan rasanya dah ramai yg kena tag dan org2 yg selalu dtg blog ni pun dah kena tag sama. jadi K.Nor skip aje la bab tag 5 org yg selalu dtg ke Secubit Garam ni. harap Miera dan lain2 tak marah ya.. hehe

Ok ya semua, harap puas hati dgn jawapan yg diberikan.. Kalau tak puas hati gak tu, tak tau la nak citer camna lagi.. hehe

4 comments:

  1. IM pun pernah kena tag tapi tak mampu nak jawap sebab kesuntukan masa mengadap pc

    ReplyDelete
  2. salam kak nor...bnyk menu yg ttinggal nih :))

    p/s dah balik bercuti kak tp letih unpacking x abis lg jd mcm malas plak nak main masak2...:)))))

    ReplyDelete
  3. IM >> biasala tu kan :)

    deliah >> salam del!! lamanya tak nampak.. mudah2an sihat ya del..

    biasa la del, lps balik dr cuti mmg mood masak kureng kan.. :)

    ReplyDelete