f Secubit Garam: Nasi Ayam Goreng lagi..

N3 Terkini

Sunday, December 5, 2010

Nasi Ayam Goreng lagi..

Dah agak lama tak buat menu ni. Menu yg sangat simple tp sangat sedap. Kalau tengok bahan2 dia gitu2 jer kan, tp kalau dah buat wangi jer rumah. Pastu bila makan rasa payah jer nak stop tambah2 lg bila buat sos pedas tu. Memang ngam sungguh! 


Pada yg belum cuba boleh la cuba Nasi Ayam Goreng ni. Kalau yg dah cuba boleh buat lagi sekali hehe.. Nak resipi? Kalau utk Nasi Ayam Goreng boleh tengok kat SINI. Kalau utk Sos Pedas, boleh tengok kat SINI. Puan rumah agak kurang rajin nak ngopipes akhir2 ni.. takper kan.. hehe


Arini tak buat acar, kes nak cepat sampai terlupa nak buat acar. Tapi kalau dah buat sos pedas tu mmg tak kisah dah tak ada acar pun. Memang dah cukup menyelerakan ni.. tapi cam biasa kena buat sup sebagai kuahnya. Biasa la Luqman dan Naim jenis tak leh makan nasi kering2, mesti nak ada kuah. Tak kisah la, buat kuah sup pun bukannya payah sgt kan.. :)

5 comments:

  1. salam nor..memang betul2 menyelerakan tu.belum pernah buat,nak kena salin resepi ni..
    nor..ada tak beehun goreng putih..share la resepi..akak dah cari di myresepi..macam2 ada..tapi...akak lebih suka cari di rumah nor..atau kawan2 lain..sebab..dah tentu menjadi dan sedap kan..

    ReplyDelete
  2. k.erna >> w'salam k.erna.. try buat, insyaallah sedap tp jgn lupa buat sos pedas tu ya.. :)

    nor pernah buat mihun goreng putih tp tak letak dlm blog sbb masa tu tak ada blog lg hehe.. nanti la nor usahakan ya.. tp tak tau la sedap ke tidak, bergantung pd selera masing2 gak kan :)

    ReplyDelete
  3. My tummy is grumbling really bad now kak! The whole platter makes me really hungry...Uwaaa! :D~~~~

    Sedapnyeeee...hari ni makan vegetarian je coz went for prayers kat sister's hse. ;)

    ReplyDelete
  4. kecur liur tgok masakan kak nor . ;)

    ReplyDelete
  5. love >> waaah ni mesti dah sembuh dr sakit tu yg berselera jer nampak :)

    daya >> cuba la ya.. sedap ni

    ReplyDelete