f Secubit Garam: Mencucur...

N3 Terkini

Friday, December 17, 2010

Mencucur...

Lama tak buat cucur udang. Kebetulan ada sket udang kecik2 sebesar jari kelingking dlm freezer, jd K.Nor buat la cucur udang.Kena perhabiskan stok dlm peti sbb nak away esok.. nak pi telan2 angin. Kali ni K.Nor letak udang kat dalam cucur tu.


Tak leh nak pot pet panjang2, banyak kerja yg perlu dibereskan arini. Nak resipi cucur ni sila klik kat SINI ya..

Edisi lambakan udang atas cucur, kes nak perhabiskan lebihan udang.

Yg ni special utk Ben, yg suka curah sos atas cucur hehe..


10 comments:

  1. salam kak

    berCucuran air mata pia tgk,cantik nya cucur akak...wah nak gi mkn angin,bercuti?

    kalo ya slmt bercuti akak ;)

    ReplyDelete
  2. bila datang sini blog akak ni, mesti bain rasa lapar. ^_^'

    *"Part 3" pulak datang menyerang. layan jelaa....^_^

    ReplyDelete
  3. salam k.nor..tetibe teringat makan cucur udang yg best ni kat umah k.nor dulu:)

    ReplyDelete
  4. SalamK.Nor,
    Mmng sedap resepi cucucr udang akak ni...Yatie pun nak buat lagilah....just potong2 udang kecik2 dan gaul sekali...mudah keje...terliur tngk cucur akak...nak pegi godek tpng skrnglah....daaaa..

    ReplyDelete
  5. kak nor....sedap nyer nak sikit boleh...dh lunch ni :)

    ReplyDelete
  6. salam kak..

    wah sampai tergolek2 udangnya.. best2

    ReplyDelete
  7. pia >> salam pia.. kenapa sampai cucur air mata tu.. pedas ke sos tu pia? hehe.. nah amik tisu.. lap yaa :)

    yep.. mau p holiday :)

    saiful >> belum makan lg ke saiful :)

    zila >> k.nor kalau buat cucur mesti ingat ke ben dan zila dan kenangan masa dtg rumah k.nor aritu :)

    yatie >> salam yatie.. wahhh dgn pantas dia gi menggodek cucur ya... hehe

    lina >> salam lina, silakan.. :)

    nur easy >> salam nur, kes nak perabiskan udang tu :)

    ReplyDelete
  8. wah, berziarah ke sini, sedapnya..

    ReplyDelete
  9. k.nor, cantik sungguh cucur udang tu, terliurnya tengok udang2 tu...hihi

    ReplyDelete
  10. salam akak

    walaupun dh kali ke bape n3 pasal cucur udang tapi liza nk juge mengomen ^_^ coz liza udah rasaaa, sodap...memang cucuq akak sodap coz udang baaayaaak ^_*

    **selamat bercuti**

    ReplyDelete