f Secubit Garam: Sup Tulang

N3 Terkini

Thursday, April 14, 2011

Sup Tulang

ASSALAMUALAIKUM...

Dah lewat petang baru boleh masukkan n3. Lepek betul hari ni. Awal pagi tadi kepala fenin jer (haippp!! jgn fikir yg bukan2 ya.. ) Ni kes tersentak masa alarm berbunyi utk bangun sahur.Pastu mula la kepala cam naik heli. Lepas anak2 gi sekolah tadi, K.Nor tidur kejap. Bila bangun dah rasa ok sket. Pastu keluar ke pasar tani, ke kedai baking pastu gi beli beras dan sedikit keperluan rumah kat kedai. hehe.. dalam fenin2 sempat soping kan.. hehehe..


Jom la layan menu dinner K.Nor ni.. Sapa2 yg nak join makan Sup Tulang dgn K.Nor kena dtg waktu Maghrib aje ya.. Lepas tu.. sori la.. Tinggal tulang aje la kut.. hehehe..

 Ada Sup..

 Ada Roti...

Ada Sambal Kicap...

Jom layan... 


26 comments:

  1. sedap ni...kalau dmm,hirup sup terus panas bdn..

    p/s:K.Nor susah la bila letak verification code.

    ReplyDelete
  2. wahh..kak nor, kalau ktumah tun, jumpa sup tulang ni time raya korban je.. hihi... pekena ngn sambal kicap yg wat lg sedap tuh..
    ps: tun pun plan nk puasa gak, tp tak terbangun sahur. huhu.. cancel.. iA berusaha isnin dpn pulak =)

    ReplyDelete
  3. kak Nor adoi lapar perut terus terusan... ita posa hari ni boleh lah tumpang buka posa rumah kak nor...

    ReplyDelete
  4. EE >> betul tu.. kalau demam mmg best layan sup2 gini, cepat jer kebah sbb badan jd panas.. lagi pun dlm tu ada lada hitam..

    sori la.. VC tu rasanya perlu ada utk elak spam..

    tun >> k.nor ni tak kira masa tertentu nak makan sup tulang tun. rasa nak makan.. buat.. pantang tengok tulang kat pasar tambah lagi kalau kena tulang yg elok, yg tak banyak lemak dan isi banyak :)

    ita >> ooo ita puasa gak ya.. jom.. jom.. air kopi O panas, boleh? :)

    ReplyDelete
  5. kak nor...ni mas dah datang...
    tunggu sampai maghrib la..he..he..
    nanti sup untuk mas tu, kasi isi lebih tau..ngan sambal kicap sekali..muahahaha..
    ehhh..tak pe la....mas gi cedok sendiri kat periuk....he..he...

    ReplyDelete
  6. mas >> meh. jemput2.. kalau lepas maghrib akak kunci pintu.. hehe

    amboi.. terus ke periuk ya... ok2.. self service ya.. :)

    ReplyDelete
  7. assalam nor..akak tak sempat nak buat sop ni..
    nak suruh cik abang belikan buat buka nanti..terliur pulak tengok sop nor ni..

    ReplyDelete
  8. ...wow! baru nampak dah terasa sedapnya..
    malangnyer kita x buleh dah nak enjoy sup tulang lagi dah.....
    nak idup lama kenalah pantang kan!!!

    ari ni...kita wat sup gak,tapi sup ayam jer...
    pape pun selamat berbuka puasa dan menikmati sup nih!!!!!nnyyuuummm...

    ReplyDelete
  9. errmmm, saya ingat pagi esok nak wat sup tulang, rupanya k.nor dulu yang masak..

    Kalu g2, nak pegilah jap umah k.nor, leh mkn sup tulang free.. hu3

    ReplyDelete
  10. aduhai sedapnyer...tunggu saya sampai yer..hihi

    ReplyDelete
  11. sedapnyer......tp....kene jg2 mkn skarang..BP tinggi cek td..huhuhuh :(

    ReplyDelete
  12. K.nor..buat lawok....mmg ler tinggal tulang sbb sup tulang hehehe....fening2 sempat lg berlawok yer..

    ReplyDelete
  13. wah looks yummy..terliur..nasib baik x tgh ngidam..huu~ following this great blog..

    ReplyDelete
  14. salam akak ^_^

    eeerrmmm...sedapnyeee...tang sambal tergoda tuuu...

    ReplyDelete
  15. k.erna >> owhh akak puasa gak ya.. alhamdulillah.. sian pulak sampai kena suruh che abg belikan.. :)

    mamaijat >> ni mesti ada DT ya.. nak buat camna kan, kalau dah kena pantang tu.. semoga sakit tak berlarutan dan sembuh satu masa nanti .. insyaallah..

    umialya >> hehee.... k.nor cepat sehari la ya. tak per.. sbb dtg sebelum maghrib dah makan sama2 td kan.. esok k.nor g makan yg umialya masak lak ya..

    ReplyDelete
  16. norul >> camna syok tak layan sup tulang hehe

    wani >> kena la jaga makan kalau dah naik tu.. KM pun ada gak ke?

    lieza >> ermmm.. penat gak lieza kalau serius sokmo.. sesekali wak lawok dakper kan :)

    ReplyDelete
  17. aeshcame >> tq sudi singgah, tinggal jejak dan follow.. tq...

    ReplyDelete
  18. liza >> sup tulang mmg pebret akak sekeluarga :)

    ReplyDelete
  19. sedapnya kak nor, ni kalau ada kuah sup lebih, rendam bihun skit pun best kan hehe

    ReplyDelete
  20. ohh sedapnya,lama doh x pekena sup tulang ni!

    ReplyDelete
  21. LoL >> k.nor mmg buat kuah lebih tp bukan nak makan dgn mihun. Nak buat bubur nasi esok.. utk k.nor jer la.. utk org lain masak lauk cam biasa :)

    teratai >> mmg best.. buat la k.ga.. syok ni makan panas2 dgn roti bantal :)

    ReplyDelete
  22. actually baru jer mkn sup kat umah tapi tgk sup kak nor ni lagi sodap...silap tk join akak tadi..hehe

    ReplyDelete
  23. nieza >> buat sup gak ya..syok kan layan sup gini.. ehh dgr kata nieza tak sihat ya.. mudah2an segera sembuh.. aminn...

    ReplyDelete
  24. Salam kak Norrr...terus terliurrrr....nii yg cam nak terpa doraisamy niii, hirup sup ngan cicih roti.....waauuuuuuuu

    ReplyDelete
  25. dh xder dh...sejak mkn suplement VCO spupu kasik..trus trn...lege.....huhuhuh

    ReplyDelete
  26. hehe saya pon suke buat sup tulang..yummyy..:D

    ReplyDelete