f Secubit Garam: Persandingan Yana @ Kg Pengantin ~ The Finale..

N3 Terkini

Friday, April 8, 2011

Persandingan Yana @ Kg Pengantin ~ The Finale..

ASSALAMUALAIKUM...

Haaa..... Kali ni nak tayang episod terakhir bagi Persandingan Yana @ Kg Pengantin 3 April 2011. Bagi yg duk sibuk nak tengok mak sdara pengantin.. Tengok la puas2 ya.. Jangan ada yg muntah ijau dah.. heee.... Selain dari tu, tujuan K.Nor buat tayangan ni adalah utk tatapan Along yg tak dapat join aritu dan juga sebagai kenangan di waktu2 mendatang.

Tema bagi keluarga pengantin perempuan adalah purple lavender manakala bagi pengantin lelaki adalah pink. Jadi macam2 versi lavender yg ada malam tu.. Ada yg gelap ada yg terang.. Tak kisah lah asalkan tak lari dari kaler purple. Boleh dikatakan majoriti keluarga pengantin perempuan memakai warna tema. Memang sporting abis! Jom la tengok aksi anak2 dara, mak2 dara dan pak2 dara berposing sakan.. Amik kesempatan posing tempat cantik dan glamer la katakan... bila lagi nak dpt peluang gini kan.. hehe

 Anak dara yg paling glamer hehehe..





 Hajat hati nak naik pelamin sekali lagi utk 23rd anni aritu tapi tak dibenarkan duduk kat situ (sbb masa tu masih awal lagi, majlis belum start)
Terpaksalah bertenggek atas tangga jer.. ^__^








~ The End ~
^____^


21 comments:

  1. Kak Nor, pengantin lama kat bawah tu lagi cun la muda jelita lagi..hehe kenapa tak leh duduk atas pelamin tu kak?memang pantang ke kalau sebelum pengantin rasmikan.

    ReplyDelete
  2. wakakaka..betul kata kak nieza tu...
    berseri2 pengantin lama tu..he..he..

    mas suka tema ungu..teringat lak masa mas kahwin dulu..tema ungu gak..he..he..

    ReplyDelete
  3. nieza >> amboiiii!! nah 50sen.. wat beli eskrim ya.. hihi

    dia org tak bagi naik, takut kita rosakkan/sepah2kan kut.. padahal nak posing kejap jer kan.. :)

    ReplyDelete
  4. mas >> aikkk sorang lagi.. baru jer reply komen nieza hehe.. nah 50sen.. gi beli eskrim gak.. haha

    ooohhh sama kaler tema ya.. cantik2 :)

    ReplyDelete
  5. wah wah wah... sama la mas, aku kawin pun ungu gak kat resepsi..

    kak nor..apa barang 50sen.bagi la rm50 ke..memang berseri gitu pengantin lama tu.tapi kalau abg pengantin tu pakai kaler matching ngan hakak pengantin lagi laa ccuuunnn.. akak mana anak dara akak? yang sebela kiri bertiga tu ke? cam lainnn je

    ReplyDelete
  6. saye !~ sayee!~
    kak nor saye jugak!~
    saye jugak macam mas... teringat mase kawen dulu theme kaler purple..ekeke...
    mmg cantiklah bj pengantin(puji lg ni), pelamin pun cantik...
    kak nor pun cantik....comel jer...
    ahakz...
    tanak 50 sen.. nak 50 hengget...
    penat puji ni..ehehe

    ReplyDelete
  7. sape yg x kasik naek plamin tu?
    wedding planner ke?
    haih... ngade pulak, bkn nak wat sepah pun..
    amek gambo jer...
    sabo ye kak nor.. (sambil urut² blakang kak nor)
    hehehe...

    ReplyDelete
  8. kg pengantin sebelah jer dgn umah kami hehehe.. tak de lah ... dlm 10 minit perjalanan.. kg pengantin dekat sri rampai.. kami pernah g makan kenduri situ anak jiran kawennn
    kalu tau nak jumpa nor..hehehe

    ReplyDelete
  9. kak..yg dh 23 tahun tu nmpak bseri2..bgai pinang dibelah 2..tahniah kak :)

    ReplyDelete
  10. nor..terima kasih shre disini..boleh jugak akak tumpang tengok.
    memang nor lawa dan muda lagi..manis tu takk hilang lagi..cantik..
    tapi akak tak nak 50 sen..nak kek je..he he..
    pujian ikhlas ni nor..

    ReplyDelete
  11. salam kak nor..tengok gambar hati teruja..kak nor dah kawin 23 thn...tapi still nampak muda sangat..bila tgk komen..penya rama yg sependapat ngan suri..
    patutnya kak nor naik je walau tak dibenarkan hehe

    ReplyDelete
  12. izah >> hamboiiii ni dah lebih.. gi pow che abg jer la bila dia balik ya.. hehe

    payah nak cari baju kaler lavender izah.. tu pun nasib jumpa yg dia berkenan :)

    aisyah tak gi, dia stay dgn SIL akak, dia ada exam kat skolah

    noorsha >> apa ke hal ni? semua pakat kaler pepel jer belaka? pakat eh? hehe

    ni sorang lagi, tak kose nak bg 50 hengget.. nak tak 50 sen ni? tak nak tak per.. hehe

    ilah >> laaa tak tau pulak gitu. kalau tak boleh nor lepak2 dulu rumah ilah sbb kita org sampai awal aritu.. :)

    ReplyDelete
  13. del >> waduhhh.. waduhhh.. ada yg tak leh tidur malam ni kang.. hihii

    mekasih del :)

    k.erna >> ish.. ni yg malas nak tayang muka tuan rumah ni.. hehe...

    mekasih k.erna.. tunggu nor baking kek dulu ya.. :)

    suri >> salam suri.. semua atas kehendak Dia kan.. dia yg mencipta, alhamdulillah..

    tak nak la suri, nanti kecoh pulak memalukan kita org dan tak nak gak abg akak malu sbb tu majlis dia gak kan :)

    ReplyDelete
  14. mas,ijah n noorsha tuh sumer tema purple belaka ke masa kawin dulu?macam dah takde kaler lain jer..ce kaler biru..kite kawin dulu nak kaler biru,hb nak kaler merah..last2 dua2 xde..dpt kaler pink aje..hahaha..pelamin je dpt kaler biru..tu pun x spenuhnya..

    err..cam review kisah pengantin lak yer kak nor..eekeke..
    tu pengantin lama mmg cam biasa laa comel jek...tu yg pakai spek tu adik bradik kak nor yer?muka seiras jer nampak tu..hehe..
    a'ah ek..bak kate izah,tertanya2 gak mana si aisyah nih?
    hehe..

    ReplyDelete
  15. sue >> tu la sue.. masing2 pakat duk review tema masa kawin dia org dulu2.. ekkk sue pun review gak ke? haha.. pink kaler!!! hihihihi

    aish.. main duk puji pengantin lama jer ni.. makin kembang bermangkuk2 la akak ni sue.. hihi..

    yep, yg dlm gambar berempat tu: yg pempuan tu sister akak (no2) dan abg akak (n3- bapa pengantin pempuan). ada sorang lg abg akak yg bulat2 tu, pun pakai spec (no4). akak no5 dan yg sulong tak dpt datang, just wakilkan anak dara dia jer.. sorang lagi adik akak yg dalam gambar ke4, duk kiri sekali tu.. adik yg bongsu tak dtg lagi masa ni dan masa snap ramai2 lepas sanding tu dia dah balik awal..

    aisyah tak gi, dia ada exam kat skolah hari ahad - khamis.. so dia kena tinggal la

    ReplyDelete
  16. K.Nor.. takpe laaa.. mama nak 50 sen tu.. leh tak? hahaha.. ni ikhlas ni.. yang pengantin lama tu memang cunnnn.. mcm pinang dibelah kapak... hehehe... bila agak mama leh jumpa pengantin ni ekkk.. huhu

    ReplyDelete
  17. k.nor, posing kt tangga pun tangga la...hehehe...tp gambar k.nor kt bunga sejambak tu cantik la....nape posing sorang2? klu berdua ngan cik abe mesti romantika di amor gitu kt munge2... hik hik hik...memandai jerk...

    ReplyDelete
  18. mamazieza >> ma!! sampai hati nak belah nor dgn kapak!! kalau dah belah camna nak bagi 50 sen tu.. hihii... pengantin mana tu ma,pengantin baru tu ek.. pengantin tua ni malu la ma.. haha.. insyaallah ada jodoh kita jumpa ya.. :)

    ina >> camna nak posing dgn cik abe, dah dia yg tukang tembak.. hehehe.. tak ada org reti nak guna kamera gedabak dia tu lagipun masa tu geng2 foto dia tak dtg lagi :)

    alahaiiii... lomantika d' amor la pulak :)

    ReplyDelete
  19. Waaaaaaaaaa..kita miss keteapi laaa...amboiiihhh mak sedara pengantin....teringat la tuuuuu...heheee...tp duk kat tangga pun berseri2 jugak.....mcm baru 10 tahun jek kawin...hehe

    ReplyDelete
  20. ummi >> ni mesti naik gerabak last ya.. gerabak kargo hihi

    aishhh ni yg maleh nak tayang.. main duk kenen ke mak sdara pengantin jer hahha

    ReplyDelete
  21. lawo warna tema belah keluarga kak nor... suka pulak tengok... :-D

    ReplyDelete