f Secubit Garam: Lauk Replay Jer..

N3 Terkini

Sunday, April 10, 2011

Lauk Replay Jer..

ASSALAMUALAIKUM..

Yer... betul la tu.. Lauk replay atau dgn  kata lain lauk ulangtayang. Dah acapkali tayang lauk ni tapi masih nak tayang gak arini sbb ni la menu utk K.Nor sekeluarga hari ni. Dah lama tak buat Asam Pedas Ayam tu yg buat tadi. Lagipun lauk ni bukan aje sedap dimakan dan dihirup kuahnya tapi mudah nak buat. Tambah2 lagi ni lauk pebret si bongsu. Lagi seronok masak bila dia makan nasi dengan banyak walau body cekeding jer hehe..


Selain Asam Pedas Ayam K.Nor buatkan Telur Dadar Bermayonis. Cukup la tu dua lauk kan.. eh.. silap ada ulam timun batang.. heee.....  Jom Makan...



15 comments:

  1. Owh...kak nor...mmg lauk ni..asam pedas ngam2 ngan telur dadar mayonis tau....dah 5 kali setengah gak lah ayu pun duk wak ulang masak ni....:)

    Balik seminggu je hb ni...sbb nak uruskan hal kat msia....sob4!!!

    ReplyDelete
  2. perrhhh sedap tu k.nor. td dh makan nasi ayam tp tetiba lapar blk tgk menu2 k.nor ni..huhu. nak skit..

    Kenali Telur Ayam Tiruan Dan Cara Membuatnya Demi Kesihatan Bersama

    ReplyDelete
  3. Assalammualaikum kak :)

    replay cedap,eh bertambah sedap tu

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum kak nor,
    asam pedas ni fav saya..mmg kena btul ngan telur dadar...makan ngan nasi panas2..fuhhh... =)

    ReplyDelete
  5. Assalam kak nor..sedapnya ayam asam pedas tu..n cantik je posing telur dafar mayois tu, cute je tgk, pas ni nak cuba msk asam pedas ayam la, tak pernah masak ni, mkn pernah la, nak selongkar dapur kak nor jap

    ReplyDelete
  6. as-salam kak nor
    wah asam pedas.....sedapnya...mmg feberet ady ni kak nor..tapi belum pernah cuba asam pedas guna ayam..biasanya guna ikan saje..nanti blh cuba lah ni...on the list!!

    ReplyDelete
  7. kak nor...
    sedapp tu asam pedas ngan telur dadar....
    boleh bertambah nasi...he..he..

    ReplyDelete
  8. dah kene sindir ngan en.boss biler nak masak asam pedas made in dapur sendrik! sbb dah 3 kali mkn asam pedas warung! wakakakakaka....

    ReplyDelete
  9. k.nor, lauk ulang tayang byk kali pn tak kisah. janji sodapppp!!! dan paling syok bila org dlm rumah suka makan. :)

    hahahaha....k.hana tu, snap ajer la gambo asam pedas warung tu masuk blog, kakakaka. alaaaa... masa ni la nk mkn warung setelah 3 thn msk asam pedas kt rumah, kan k.nor kan? hehehe....

    ReplyDelete
  10. Tak kisahla Nor lauk reply ke lauk ulangtayang ke...janji best...

    ReplyDelete
  11. ayu >> aik.. 5x 1/2? yg 1/2 tu apa kes? hehe

    owhh kejap jer la.. ingatkan for good.. :)

    mama hanim >> dah basuh licin periuk :)

    pia >> w'salam pia.. yep.. mmg cedap :)

    ReplyDelete
  12. norul >> w'salam norul.. yep.. mmg gandingan yg mantop kan hehe

    rosaliza >> salam liza, try la buat.. rasanya sedap bg k.nor sekeluarga :)

    ady >> salam ady, try la insyaallah ady suka nanti :)

    ReplyDelete
  13. mas >> ehh tak lah tambah2.. makin kembang kang :)

    alinac lover >> yep.. alhamdulillah

    ina >> ok la tu.. 3x makan asam pedas kat warung utk tebus 3 tahun jd perantau .. eh ke belum cukup? hehee.. dah pindah belum? nak gi terjah ni :)

    ReplyDelete
  14. inaku >> tu la ina, rasanya tak cukup lg 3x makan kat warung nak cover 3 tahun merantau tu :)

    k.cek >> betul2.. hehe

    ReplyDelete