f Secubit Garam: Strawberry Tiramisu.. Again..

N3 Terkini

Wednesday, April 6, 2011

Strawberry Tiramisu.. Again..

ASSALAMUALAIKUM..

Mari.. mari.. kita ternak lemak lagi.. Dah abis kenduri kendara ni boleh la nak ternak lemak balik. Sebelum ni tahan jer nafsu nak makan benda2 yg menambahkan lemak2 tepu..kang tak leh nak melaram! heeee...


Masih menggunakan resipi Strawberry Tiramisu, hasil olahan dari Blueberry Tiramisu oleh Rabiatun. Ni salah satu resipi yg keluar dalam Majalah Jelita April 2011 baru2 ni. Mekasih Tun sudi share resipi yg mabeles ni. Sapa2 nak resipi boleh tengok kat SINI ya..  Tuan rumah nak melantak tiramisu nih.. hehe

24 comments:

  1. Kak Nooooooooooor!!! Dah balik dr melaram sakaaaaaaaan yer.....owh...tiramisu stroberi....mmmm tak pernah makan ni...jakun ngat ayu nih.......simpan resepi ni yer kak....minta izin.....tumpang lalu tepi pintu dapur ni....

    pssssst:
    biarlah tuan dapur tak nampok kite hok jauh jenak ni sbb tengah syoooook ngan tiramisuuuu.......huk3!!!

    ReplyDelete
  2. NAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!

    ReplyDelete
  3. Sedapnyerrrr...terliur tengok tiramisu..nak2 lagi ada stoberi merah menyala atas tuh..nakkkkkk...
    mekasih kak Nor..

    ReplyDelete
  4. kak nor,
    ya ampun saya terlopong jap...sedappnye menternak lemak ...ekekkeke

    ReplyDelete
  5. Salam Nor
    tu lah tiap malam sebelum tido asyik tengok majalah Jelita bln lps n bln ni... tapi bila nak buat tertangguh jer!!! Ari ni ingat nak msk kerang.. kerang pulak tak de!! takpe kite tunggu jer!! hehehe berat badan ku bertambah lagi tgk tiramisu strawberry.
    pisst nak cepat punya pasal susu jadi sudu...hehehe

    ReplyDelete
  6. Amboi kak Nor,mkn sorok2 yer..haha dah dtng nk tumpang mkn juga ni terliur dh kak nak kena pi cari stroberi dulula nk buat ni...hehe

    ReplyDelete
  7. ooooooooo..ptt g jayen tadi..stobeli tggl 2 paket je..penyer kak nor dah borong wat tiramisu..hhahahahha...jeles tol la..biler leh buat nih..hmmmmmmmmm...menda jejari tuh xder... ;(

    ReplyDelete
  8. Waaaaa.....strawberry Tiramisu lak...cun...cantik...menarik...nyum..nyum....sedapnya Nor....

    ReplyDelete
  9. cantiknya gambar gambar tiramisu ni....tengok pun dah terliur

    ReplyDelete
  10. Tak dapat tgk gambo pengantin...tgk tiramisu dulu pun jadi ler...slurrrrpppppppp...

    ReplyDelete
  11. salam akak ^_^

    eeerrrrmmmm sedapnyeee...

    ReplyDelete
  12. kak nor, nak jugakkkk..ni antara projek yg belum terbuat lg, ish..ish..issh...:)

    ReplyDelete
  13. kak nor...nak segelas...
    sedappnya tengok...dah terliur ni...he..he..

    ReplyDelete
  14. Kak Norr...stoberi tiramisu pula...aduhaiii sedapnya...

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum K Nor...

    Tahniah K Nor! nak cari gak majalah Jelita tu...stroberi tiramisu ni nmpak sedap sangt...mintak izin amik resepi yer...TQ!

    ReplyDelete
  16. salam kak nor... masyaAllah..sedapnye.. saya admire la ngan kak nor... saya suke resipi3 ni ngn masak3 ni..tp almaklumlah bekerjaya..masa agak terbatas nak mencuba... tp saya nak cuba jugak....

    anak bujang saya suka mknn yg ade strawberi3 ni.....

    kak nor marilah menjengah blog saya ye.. sekadar suka3... ingin jadi seperti kak nor.. terror dalam masak memasak...

    http://senduknuyul.blogspot.com/
    mohon share resipi ye kak nor.... ^^ banyak yg nak cuba resipi3 kak nor ni... ^^


    wasalam.

    ReplyDelete
  17. MasyAllah,sedapnya kak nak sikit

    hihi

    ReplyDelete
  18. k nor,lady finger tu mcm mane ye?? boleh tunjukkan tak

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum...

    ayu >> yerrrrrrrrrrrrr.... lalu elok2 ya.. kang tersepak tong beras :)

    pia >> dah abessssssssssssssssssssss :)

    tun >> mekasih kembali tun :)

    ReplyDelete
  20. hani >> mmg syok apa menternak lemak2 ni hani.. meh la nak join :)

    mama hawa >> tengok aje dah bertambah berat badan ya.. hehehe

    tak per, bila ada peluang buat la ya.. sedap tu tau :)

    nieza >> benda sedap tak leh makan tunjuk2 org lain, nanti tak cukup :)

    ReplyDelete
  21. wani >> hehehe.. mana ada.. banyak lg k.nor tinggalkan utk wani tu, acu cari elok2 ya... :)

    baru ni gi KL nak cari gak biskut tu tp dah masuk mall lupa la pulak :)

    k.cek >> mmg sedap.. tak cukup satu cup.. hehe

    naz >> kalau makan lagi sedap :)

    ReplyDelete
  22. lieza >> dah tayang gambo pengantin kan.. dah tengok belum? :)

    liza >> nak ajak makan pun dah abis la liza :)

    bee >> bila nak buat nanti jgn lupa ntar semangkuk ya.. hehe

    ReplyDelete
  23. mas >> ampun dear, dah abis :)

    mekna >> jom buat na :)

    SH >> w'salam... mekasih banyak2.. smoga jumpa dgn si jelita tu ya.. :)

    silakan cuba resipi tun yg sedap ni :)

    ReplyDelete
  24. S/Nuyul >> alhamdulillah.. mekasih tp saya biasa2 jer, tak pandai mana pun.. sila lah cuba mana2 resipi yg k.nor post dlm blog ni.. mudah2an menjadi dan kena dgn selera

    takper.. asal niat ada, insyaallah Allah permudahkan.. slmt mencuba ya..

    jap lg k.nor gi rumah ya..

    pia >> kalau ada baki boleh gak nak beri tapi dan licin la pia :)

    saveme zero >> lady finger tu biskut yg kita gunakan dalam membuat tiramisu .. tengok kat rumah ummi ni ya.. http://ummizaihadi-homesweethome.blogspot.com/2009/12/tiramisu.html... kalau google dan taip lady finger pun keluar gak gambar biskut tu..

    ReplyDelete