f Secubit Garam: Konyakku Jelly Lagi..

N3 Terkini

Friday, April 29, 2011

Konyakku Jelly Lagi..

ASSALAMUALAIKUM...


Memenuhi selera anak2 yg nak makan jelly yg mudah disediakan dan sedap dimakan ni.. Nyaman sekali bila dimakan sejuk2.. Konyakku Jelly dgn Kiwi.. sedap!

15 comments:

  1. comey dan mendamaikan k.nor..geram je tgk..:)

    ReplyDelete
  2. Hemm..kreatifnya..tentu tak tolak kalau hidangan cantik gini.

    ReplyDelete
  3. Lepas ni buat jelly guna acuan munge pulak ya..! heeeeeeeee....

    ReplyDelete
  4. cantik dan comei......
    nak satu..

    ReplyDelete
  5. lawa..lawa..hmm sedapnya suka mkn jelly tapi malas tul nk buat sedangkan bknnya susah pun...hehe

    ReplyDelete
  6. Slurppp.. sedap gitew.. nyaman gitew.... dah a few days tak de chance nak blog walk and also bersiaran.. arghhh

    ReplyDelete
  7. Yuhuuuuuuuuuuu....pi mana cuti2 ni Nor...ni bawak tiffin nak ngorat konyaku tu haa...ada lg tak? hehee

    ReplyDelete
  8. Assalamulaikum Nor

    I lebiu too Nor... hahaha. comel2nya sekali masuk molot terus hilang, nyaman kalau makan sejuk2 :D

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum K.Nor,
    menariklah jelly akak ni...geram je tngk.....kalau depan mata ni...NGAPPPP je terus....takyah akak pelawa2....ekekeke..
    = akak, nak tanya sikit ni...leh tak akak sukat agar2 serbuk bagi resepi puding tauhu tu....yatie tak tahulah sukatan agar2 strip tu...harap membantu ya....dah lama nak cuba ni...suka tngk puding2 yg akak buat...

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum...
    cantiknya jelly tuuu bentuk pon cumil :) kak, nak tnya, panna conata tu dia cam jelly ke rasanya dan jadi camne ek? conpius sbb xpenah makan he3.

    ReplyDelete
  11. Konyaku jelly.... Tak pernah makan.
    Tentu sedap kan? ;)

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum ...

    kha >> mendamaikan dan menyamankan.. hehe

    norul >> yep.. love mmg memikat :)

    syimama >> tu la.. kalau sekali hadap payah nak stop

    am >> wahhhhhhhhh .. am!!! hehe

    ReplyDelete
  13. mas >> dah selamat :)

    nieza >> buat jer nieza.. mudah sgt2 kan :)

    rima >> busy like a bee ya.. mesti kes banyak tempahan kan :)

    ummi >> tak gi mana2 pun.. gi jenguk ayah jer td.. amboi.. tak madan jelly ciput nak letak dlm tiffin :)

    ReplyDelete
  14. CT >> masuk mulut kena la kunyah dulu pastu telan pastu baru la hilang hehe

    yatie >> hehee... mmg syok layan ni yatie.. sejuk anak tekak..

    k.nor guna yg cap bulan (warna merah) 35gm per pack

    star anise >> w'salam.. panna cotta tu cam dadih.. tak pejal/kenyal cam jelly.. masuk mulut lembutnyer..

    shasha >> mmg sedap.. anak2 k.nor duk ulang suruh buat jer :)

    ReplyDelete