f Secubit Garam: Penang CKT

N3 Terkini

Tuesday, April 19, 2011

Penang CKT

ASSALAMUALAIKUM...

Tayangan amal Penang CKT special utk Mamamya@Lia yg bertanyakan CKT K.Nor tadi. Dua hari lepas Lia tayang CKT yg cik abgnya masak, kebetulan K.Nor mmg plan nak masak CKT gak utk berbuka smlm. Disebabkan kekurangan ghajen nak hapdet tu yg tertangguh ke pagi ni... eh.. dah nak tengahari kan.. hehe..


Cam biasa, resipi CKT K.Nor guna yg Che'Iza punya. Memang suka dgn rasa CKT bila guna resipi Iza ni.. mmg sedap. Baru2 ni beli la CKT kat Simpang Tok Ku. Masyaallah.. cikit bebenor CKT tu tak padan dgn harga 4 hengget sepiring.. Terasa rugi sungguh beli CKT mlm tu. Si anak dara kata baik mak buat, dah la sedap, banyak, makan pun kenyang (tu ayat si anak dara membodek si emak hehe) Udang 2 ekor, kerang pun ciput jer.. kue tiaw? boleh bilang kut berapa helai.. Kuah jer yg lebih.. Boleh cepat buat rumah batu la tokey warung tu.. ish... tak baik merungut, kan.. Tapi nak buat camna, memang agak kecewa la dgn duit yg dikeluarkan. Kalau mahal sket tak per asal sedap dan kenyang makan.. ermm.. dah la ek.. Moral of the story, kena la ghajen kan diri godek sendiri CKT kalau terasa nak makan ^___^


Jemput jamu mata ya, nak offer pun semua dah S E L A M A T ..... ^____^

17 comments:

  1. Salam...

    Nak Char kwey teau sepiring....sedap nampak....

    ReplyDelete
  2. my favourite ni..10q sbb sudi share,nak kena cuba ni...

    ReplyDelete
  3. char kwey teau....peberet no 1 mas....
    sedappppnya.....
    mas pun suka masak sendiri..klu yang dibeli...tak kenyang la...dapat sejemput jerk..hu..hu..

    ReplyDelete
  4. dah try aritu K.Nor..sedappp:)

    ReplyDelete
  5. penah try skali kt simpang tok ku tu sbb org duk ckp sedap sgt.. tp mmg hampa la..xkn pegi dh pasni.

    ReplyDelete
  6. sedapnya kak lamanya sy tak menCKT

    ReplyDelete
  7. sdapnyer kak nor...he..he.. saya dok mencari je CKT nie kat lua nak msak tak pndai..asyik2 tak jadi je..he..he
    thanks kongsi resepi..kne try nie..

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum...

    k.cek >> alaa dah pesan kan td, semua dah selamat k.cek.. hehee.. lain kali lak ya.. :)

    EE >> yr welcome :)

    mas >> betul3.. kalau buat sendiri nak campak sebesen pun tak per kerang dgn udang tu kan mas.. hehe

    zila >> wahhh dah terror bini ben ni masak ya.. bila k.nor nak merasa masakan zila lak ni :)

    ReplyDelete
  9. wani >> haaa.. pernah beli gak kat situ ek.. mmg kan.. banyak kuah jer dr kue tiaw.. sebungkus pun tak sampai separuh yg dlm pinggan k.nor ni kan.. mmg tak gi gak dah.. :)

    sitiezahim >> alhamdulillah.. sedap dan kena dgn selera k.nor sekeluarga.. try la

    mimi >> sama la, sbb tu buat mimi :)

    murni >> try la resipi ni.. mmg best.. satu tip, kena masak dgn api kuat supaya tak perlu masak lama.. dan kalau boleh sekali masak tu utk satu atau dua hidangan jer.. kalau banyak2 lambat, nanti tak menjadi

    ReplyDelete
  10. yeayyyy....k.nor dah tayang CKT..:D mmg gitu lah kan kak klu kita beli makanan ni....rasa t'kilan bila yg menjualnya mcm x ikhlas jer nak meniaga....klu dia masak sedap2 dah tentu kita dtg lagi n promote kat kawan2 kan...

    udahnya buat sendiri mmg lbh b'baloi2...nak letak udang sekilo pun x per..hehehehehe....

    ReplyDelete
  11. kak nor...lia copy resepi CKT...nak tunjuk skill kat en.suami pulak..hehehe...selalu dia yg buat....;D

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum kak

    nak sepinggan besar blh?hihi

    ReplyDelete
  13. esok nak g penang... mesti nak pekena ckt ni kat padang kota, x la menjejeh air liur tengok tayangan amal kat sini. hihihi

    ReplyDelete
  14. ha'a kak nor, CKT kat simpang tokku tu mmg secoet je. Tokey dia tu bkn setakat boleh buat rumah batu, dah boleh g haji balik hari. hehe

    ReplyDelete
  15. salam akak...

    seeedapnyeeee ^_*

    ReplyDelete
  16. lia >> kalau letak udang sekilo, jawabnyer ratah udang aje la :)

    pia >> tak boleh.. dah abis.. lain kali lak ya.. :)

    k.rose >> jgn lupa tapau utk nor sebungkus ya k.rose :)

    mieyza >> ^____^ terkena gak ya..

    liza >> alhmadulillah.. sedap :)

    ReplyDelete