f Secubit Garam: Sketsa Di Hari Rabu

N3 Terkini

Wednesday, April 13, 2011

Sketsa Di Hari Rabu

Suatu hari yg panas terik.. eh... hari ni.. kejadian berlaku ketika jam lingkungan pukul 2 ptg tadi.. Ketika tuan rumah duk sorang2 kat rumah. Ketika kejadian, tuan rumah duk ralit masukkan n3 Sotong Bersiram tup tup terdengar org memberi salam di muka pintu... eh di sebalik gril.

.. Assalamualaikum...

... Walaikumussalam.. Jap ya... (tuan rumah menyarungkan tudung sebelum menjenguk keluar. Owhh ada mr posmen) Tuan rumah mengambil anak kunci sbb nampak cam ada parcel kat tangan dan semestinya perlukan sign borang.

..Nor Azmihah? .. Tanya mr posmen..

...Yer.. saya... ermmm jarang org sebut nama saya dgn tepat.. hehe (tuan rumah tergelak kecil.. kecil jer ya .. tak leh gelak besar2 kena kontrol ayu kan..hehe)

..Pastu mr posmen beritau nama pengirim (nama pengirim lebih kurang jer dng nama penerima a.k.a tuan rumah) Sepantas kilat tuan rumah dah tau sapa pengirim dan terus kata.... Dari ***I* *****G?

.. Yer.. kata mr posmen..

... ermmm.. apa pulak la yg dihantar oleh si pengirim ni.. tuan rumah berkata2 dalam hati..

... Terima kasih ya.. (ucapan tuan rumah lepas dah isi nama, ic dan sign..)

... Terus kunci gril dan tutup pintu.. Gi dapur, gunting tali yg membalut parcel. Koyakkan kertas pembalut.. Opssssssss!!! lupa nak snap dulu gambar parcel sebelum dibuang pembalut. Tak per la ya...

... Jom kita tengok isi parcel tu..

 Owhh... dpt flask rupanya.. Jom buka kotak

 Ehh... ada surat..

 Owhhh hadiah belated birthday... 
Adik sorang ni mmg tak pernah lupa hantar hadiah birthday buat K.Nor.. alhamdulillah.. 
Semoga Allah murahkan rezeki dia sekeluarga.. amin...

 Eh.. dpt hadiah mainan? hehe

 Owhh.... Ice Cream Mould rupanya.. kiut!! hehe

 Sambil menjenguk ke dalam kotak.. ehhh.. ada lagi hadiah..
1..

 2..

 3..

 ehh.... 4!! Ada 4 hadiah berbalut dlm kotak flask tu rupanya.. 
Semua kaler biru. Memang si adik sorang tu peminat biruuuuu.. hehe
Ok.. Jom kita buang pembalut hadiah tu ya..

Haa.... ni la hadiah2 yg tuan rumah terima.. Ada fruit fork set, fridge magnet, stand birthday wish dan juga sepasang kain! Alhamdulillah... Murah rezeki K.Nor ya.. 

Walaupun hari jadi K.Nor dah lama berlalu, si adik sorang ni tetap menghantar hadiah buat K.Nor. Tiap2 tahun dapat hadiah dari si adik ni. Terharu rasanya bila dihargai dan diingati gini. Bukan niat saja2 nak menayang semua ni tapi sekadar berkongsi rasa. K.Nor juga tak mengharapkan balasan dgn pemberian sebegini bila K.Nor rapat dan mesra dgn seseorang. Memang wujud ikatan yg sangat indah antara K.Nor dgn si adik ni. Walaupun duduk berjauhan beribu2 batu, namun sentiasa dekat di hati.

Buat si pengirim,
 Jutaan terima kasih K.Nor ucapkan atas pemberian bermacam2 hadiah yg tak terduga langsung akan terima hari ni. Semuanya K.Nor suka.. Semoga Allah melimpahkan rahmat dan keberkatan serta kesihatan yg baik buat **** sekeluarga. Juga semoga ikatan persaudaraan antara kita 2 keluarga sentiasa mekar dan utuh hingga ke akhir hayat.. amiiin... 

23 comments:

  1. dia x de blog ker.kalau tidak boleh la terjah.

    ReplyDelete
  2. Nor, banyaknya hadiah... meh la share ngan kak rose ni... issshhh x malu tul kan ngendeng hadiah orang!

    ReplyDelete
  3. salam akak ^_^

    banyak tuuu...sukanyeee...
    moge ukhuwah kita semua diredhai ALLAH

    ReplyDelete
  4. Wah best nyer dpt ice cream mould...cute miut..

    ReplyDelete
  5. EE >> ada... tp dia tak nak diuar2kan..

    psst!! yg pastinya dia perempuan :)

    k.rose >> boleh.. boleh..nor bg kertas wrapper nak? ke nak kotak flask tu? hihi

    liza >> salam liza.. amiin.. opss. k.nor lupa nak share yg liza pernah bagi k.nor dulu.. sori.. lupa!! mekasih ya.. :)

    ReplyDelete
  6. mamawana >> haaa tu la.. kiut kan :)

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah murah rezeki akak tu..cantik2 lak semua hadiah tu....

    ReplyDelete
  8. Wah serba biru.. Kiki. Cam tau dah!!!

    ReplyDelete
  9. nieza >> alhamdulillah.. tu la kan.. mudah2an murah rezeki si pemberi sekeluarga ammin..

    izah >> toootttttttt!! salah ya apa yg ada dlm pikiran anda.. bukan si penggemar biru yg itu ya.. :)

    ReplyDelete
  10. Kak nor,wah bestnya dapat hadiah..Mula tadi igt mek sarawak peminat tegar kale biru tuh,hehe..

    ReplyDelete
  11. ct >> bukan mek sue tu jer peminat tegar kaler biru.. ada sorang lg blogger yg antu biru :)

    ReplyDelete
  12. Memang seronok dpt hadiah yg tak didugakan. Rezeki Kak Norlah tu. Ingatan dr seseorg amat bernilai utk dikenang.

    ReplyDelete
  13. banyak nya hadiah kak :),congrats

    ReplyDelete
  14. salam kak nor..waah best dpt adiah..ingatkan mek sue yg kasik sbb minat biru kan....sdalah yer.. btw, mould sekerim tu same cam saye punye... blum pcah dare lagi yg saye punye tu.. hehe..nanti kite pakai same2 k... ^^

    ReplyDelete
  15. alhamdudillah...
    murah rezeki kak nor...
    cantik2 hadiah tu..
    sape tu pengirim misteri tu..he..he..

    ReplyDelete
  16. kak nor...saya pon peminat biru gak ahakssssss :P

    ReplyDelete
  17. k.nor...syoknya dpt hadiah. lg syok bila suprise gitu. apa2 pun semoga murah rezeki k.nor dan pengirim tersebut...thn dpn boleh dpt lg... hehehe....

    ReplyDelete
  18. kak Nor..
    best nya dpt hadiah
    alhamdulillah..murah rezeki akak

    ReplyDelete
  19. Tahniah nor..alhamdulillah..murah rezeki.
    ingatan tu yang penting kan nor..

    ReplyDelete
  20. tahniah kak nor..dpt prezen byk... pinjam mould sekrem tu..kikikih

    ReplyDelete
  21. kiutnyer mole eskem tu... nnt pinjam heh kak.. (mcm la x leh bli sdri) hehehe...

    ReplyDelete
  22. Waaahh tahniah la dpt adiah...macam2 lak tuh...Sapa la bg tuh...bertuah badan...

    ReplyDelete
  23. terima kasih semua... alhamdulillah.. mmg seronok dpt hadiah tapi ingatan dan keakraban dgn org ni lagi menyeronokkan. persahabatan yg ikhlas tidak mengharapkan apa2 balasan, bersahabatlah kerana Allah bukan kerana material atau ada niat disebalik sesuatu tu.. insyaallah akan lebih berkat persahabatan dan persaudaraan tu.. :)

    ReplyDelete