f Secubit Garam: Raita (Indian Salad)

N3 Terkini

Tuesday, October 26, 2010

Raita (Indian Salad)

Salad yg amat mudah disediakan. Tak sampai 5 min pun dah siap. Sedap! Resipi Raita ni K.Nor amik kat rumah Love yg tengah kebizian. Biasalah tu, darling dia ada di sisi kan Love :)


Ok Love, K.Nor mintak izin ya nak share resipi tu kat sini utk jadikan rujukan di lain waktu .. tq dear :)

RAITA (Indian Salad) by Love2Cook

Ingredients :-
1 carrot
1 cucumber (optional)
1 tomato
1 green chilli
1 red chilli
3 shallots
5gm corriander leaves
125ml plain yogurt
Salt to taste


Preparation :-
Dice carrot, cucumber, tomato and chop green & red chilli and shallots. Put all in a bowl.
Add yogurt, salt and corriander leaves. Mix together.
Ready to serve.
* U may keep it in fridge and serve it chilled too...

4 comments:

  1. salam k.nor..mentang2 la sat algi nk Deepavali..menu ala2 indian lak yer..nampak sedap tuh!

    ReplyDelete
  2. atie >> atie.. erkkk yer ke?? haha tak perasan!

    ReplyDelete
  3. Amboii..kak nor ni..diet ker..hehehhe..menu2 cam tu sesuai utk org diet dan M mcm sue ni ja...
    Aaaa..gurau jer kak..Tinggai skit untuk sue ya..heee

    ReplyDelete
  4. sue >> hehe tak ada maknanya sue nk diet diet nih.. salad ni pelakun tambahan bg nasi pudina tu.. hehe.. payah dah akak nak turunkan berat badan, dah tuo nih.. :)

    ReplyDelete