f Secubit Garam: Breakfast Nasi Dagang @ Kg Kuala Ibai

N3 Terkini

Sunday, October 17, 2010

Breakfast Nasi Dagang @ Kg Kuala Ibai

Haha.. arini aje dah 3 posting, semua bab gader2. Keluar lg muka Ben. Tak per ya Ben, tak luak pun kan. Jgn kata ada skandal apa2 ya.. Bagi K.Nor dan suami, Ben dan Zila dah kami anggap cam adik. Terasa kemesraan bila bersembang. Lagi pun K.Nor banyak terhutang budi gak pd Ben dlm dunia blog ni. Ok ya.. tak ada apa2 udang di sebalik mee maupun kuetiaw hehe

Sebelum Ben dan Zila pulang smlm suami K.Nor ada invite Ben utk breakfast dgn nasi dagang. Tp masa tu Ben diam jer, ingatkan dia tak dengar.. Lagipun fikir mesti Ben letih dan nak bangun lewat sket. Bila K.Nor ke blog Ben smlm ada terbaca dlm n3 dia yg dia terkedu tak leh nak jawab bila tengok buah tangan dr K.Nor. Walhal sikit jer tu Ben kan.. hehe  Pastu lepas dah abis jogging pg td K.Nor mssg Ben ajak bf nasi dagang. Kesian Ben, kena kejutkan tengah syok2 tidur.. hihi.. sori ya Ben, Zila.. Pastu kita org pun set la nak jumpa pukul 9pg utk sama2 gi bf. Bila dah camtu, K.Nor dan cik abg amik peluang balik rumah dulu dan mandi2 serta tukar pakaian.

Hampir pukul 9pg K.Nor dan suami ke Hotel Primula tempat penginapan Ben dan tunggu kat tepi pantai. Lepas tu Ben follow dgn kereta dia dan kita org menuju ke Kg. Kuala Ibai utk lunch nasi dagang. Alhamdulillah masih ada lg nasi dagang tp keropok lekor jer yg dah abis. 

Lepas makan2, sembang2 kita org ke Masjid Terapung utk sesi bergambar sket. Tak leh nak tayang la sbb Ben amik gambar berdua dgn Zila. Jadi K.Nor tayang gambar masjid aje la ya.. :)


Pastu Ben ralit duk menuntut ilmu foto dgn cik abg sambil K.Nor duk sembang dgn Zila. Bila dah selesai, kita org berpisah, K.Nor dan suami balik ke rumah manakala Ben dan Zila menuju ke Pasar Payang utk sesi shopping atau cuci mata dan pastu katanya nak ke Taman Tamadun Islam..

Semoga Ben dan Zila selamat dlm perjalanan pulang ke rumah di Putrajaya... amiin..


psst!!! menu @ gader2 tu esok la ya K.Nor tayang... hehe

6 comments:

  1. Waaaaahhh, x aci jemput kita mcm dalam mimpi jek..huhuuuu...Eh tu budak senyum lepas makan nasi dagang ke seblm makan nasi dagang...hahahah

    ReplyDelete
  2. kak nor ... terima kasih atas layanan yang kami terima di sana ... dan juga buat abang kak nor tu.. hehe.. abang tolahah , kerana sudi memberi tunjuk ajar mengenai fotografi one to one.. heheh.. mahal wooo...

    tk lupa juga , terima kasih sbb belanja nasi dagang .. hehe. insyaAllah .. kami akan repeat lagi ke Terengganu ..

    ReplyDelete
  3. ummi >> kalau nak tau nor sms ummi tu masa duk tunggu ben dan zila duk siap2 tau.. hehe..

    itu senyum sebelum makan, masa tu nasi dagang baru jer sampai kat meja :D

    ben >> sama2 kasih ben.. boleh aje nak menuntut ilmu lg dgn dia.. tp kalau lepas ni bila 1 to 1 kena charge lebih sket la kut.. hihihi

    insyaallah ada rezeki kita jumpa lg .. amiinnn

    ReplyDelete
  4. nnt nak blajar juga ngn asben kak nor..heheheeheh..kamera ritu tertinggal...rugi2....

    ReplyDelete
  5. waniey >> boleh2.. bawak nasi kunyit dgn ayam golek.. pisang raja 3 kg.. pahtu mende lagi ek.. hihihi

    ReplyDelete
  6. ok...nnti wani send kat email kak nor yer..hahahahhahaha

    ReplyDelete