f Secubit Garam: Terima Kasih Daun Keladi :)

N3 Terkini

Saturday, October 2, 2010

Terima Kasih Daun Keladi :)


Rasa2nya ramai yg tau apa ke benda ni kan! Semestinya rezeki yg tak terduga nih, Alhamdulillah... Sebenarnya K.Nor dah terima cek dr Nuffnang ni lebih kurang 2 atau 3 hari sebelum raya. Masa tu duk sibuk buat persiapan raya jd tak sempat nak shoot, tak sempat nak buat n3 juga tak sempat nak bank in!! hehe Bukan tolak rezeki tp tau aje la bila dah time beraya tu, mana nak ingat nak gi bank in. Kebetulan 2 minggu lepas cik abg nak ke bank, K.Nor mintak la dia tulun bank in kan utk K.Nor. Rasanya dah clear tu, dah duk diam2 dlm acc K.Nor..

Tak banyak mana pun yg K.Nor dapat ni, tak leh nak banding dgn Che Mat, Ummi Kuantan maupun Ben nun. Tapi tetap bersyukur dgn apa yg dapat nih.. Aritu masa dlm bulan Mac duk pakat dgn Dayang, nak join Innity. Dayang cakap kena cash out dulu kalau tak lambat pihak Nuff nak buat proses pembayaran.  Pastu dlm bulan Julai baru teringat balik sbb sebelum tu duk sibuk jaga patient :) Tak ingat dah bila tarikh K.Nor cash out tp tak kisah la sbb akhirnya cek dah selamat diterima ni kan..

Nak buat apa ya dgn duit ni ya... Bukan banyak sgt pun, rasanya belanja famili dinner pun ok kan. Tu semestinya 1st choice. Tapi nanti laa.... tunggu famili complete dulu, sementara tu simpan dulu dlm bank, biar jd ibu duit haha.. Kut2 kang beranak lebih banyak lg.. Tak pun kumpul2 dulu dgn duit Nuff yg lain lak.. ngeeee......

Opss lupa nak cakap, K.Nor tetap pegang pd nawaitu yg utama masa buat blog. Ingin berkongsi ilmu yg tuhan pinjamkan selagi hayat di kandung badan dan ke2nya sebagai rujukan atau tatapan anak2 andainya K.Nor dah tak ada lagi nanti.. Tak guna kita kedekut dgn ilmu, tak berkat nanti. Lagi pun ni jugak saham kita kat akhirat sana, kan. Sebab tu K.Nor tak nak beria2 sgt mencari duit dgn Nuffnang ni. Ada.. sikit atau banyak.. alhamdulillah... bersyukur dgn apa yg telah Allah tetapkan utk K.Nor dan famili. Harta dunia ni, makin kita kejar makin jauh ia pergi. Memang manusia tak pernah cukup dan tak pernah puas dgn apa yg diberi, dah lumrah kan.. Bersederhana lah ya..


Thanks Nuffnang!
bila nak bg BE :)


7 comments:

  1. Assalamualaikum Nor...
    Pertama nyer tahniah ler.. diatas cek nuffnang yang nor dpt tu... sikit bukan ukuran kan nor.. yang penting udah berjaya... x pe sikit2 lama2 jadi bukit kann..
    Kedua nyer.. akak sebenor nyer mmg dah lama menjadi pembaca setia blog nor nie.. dan udah pernah beberapa kali meninggalkan jejak juga kita pernah bersua muka masa majlis kahwin anak abang nor kat Tmn Dalya..ingat kan nor.. akak tegur nor.. dan kita berbual sekejap sebab pastu akak nak kena g kije pulak... akak sebenornye malu nak bagi tau nor yang akak pong ada blog juge... memandangkan blog nor dah fames sangat.. sedangkan akak baru nak blajar.. papon untuk kali nie mohon izin nor yer.. akak nak follow.. bolihkan nor.. smoga persahabatan ini berpanjang.. insyaallah..

    ReplyDelete
  2. Rezeki dr Allah ada dimana-mana...tahniah...:)

    ReplyDelete
  3. salam Nor,
    wah boleh lah belanja makan kalau kita pergi Terengganu ya..hehe..
    nak tumpang juga ni..hehe

    ReplyDelete
  4. salam kak nor..
    tahniah kak..saya pun dpt biasa2 jee, syukur alhamdulillah rezeki yg diberi kan. Sikit atau banyak tu pada saya soal kedua, apa yang penting kepuasan berkongsi ilmu di blog dan juga antara kita blogger masak2..

    ReplyDelete
  5. nur ede >> w'salam... laaa k.ede ke? sori2 nor tak perasan.. ooo dah ada blog ek.. diam2 jer ya..

    takper k.ede, nor pun baru lg dlm alam ni, jom kita sama2 belajar ya.. seronok dpt kongsi2 ilmu, tambah kenalan alam nyata maupun alam maya ni kan..

    k.mega >> alhamdulillah.. mekasih

    ayu >> salam ayu.. haha.. tak cukup tau kalau nak belanja ayu dan famili nih.. kalau belanja eskrim malaya aci kan.. hehe

    azian >> alhamdulillah.. mekasih azian :)

    che mat >> wahhh terasa diseru2 ya che mat arini.. hihihi.. mekasih sudi mencemar duli dan tinggalkan komen kat sini arini.. hehe

    alhamdulillah.. betul tu.. mmg tu aim k.nor, nak kongsi ilmu dan tak pernah terlintas pun masa mula2 jd blogger nak cari duit melalui blog nih.. lama gak baru sign up dgn nuff, tu pun nak masuk setahun kalau tak silap.. mekasih ya che mat, kek ubat gigi dah abis belum :)

    ReplyDelete
  6. salam kak nor,
    tahniah dan alhamdulillah ngan rezeki yg kak nor perolehi...

    betul kata akak, yg penting kepuasan bila berblog ni, utk tatapan anak2 di masa depan...

    ReplyDelete