f Secubit Garam: Puding Laici lagi.....

N3 Terkini

Monday, October 25, 2010

Puding Laici lagi.....


Haa.... mmg kena buat lg. Duk asyik terbayang jer kesedapan puding ni. Hari tu buat tak puas makan. Ni pun rasa cam tak puas jer ngap. Makin disuap makin tak puas!! haishhhh... enak sih.. nyaman anak tekak panas2 nih.. Dah jadi dessert pebret seisi keluarga. Nak buat pun mudah sgt2. Yani Deco Choco pun dah 2x buat kan.. Tukan masak mmg suka buat kalau anak2 suka makan kan Yani. 


Bagi yg belum mencuba tu, cuba la ya.. Kalau nak buat utk jamuan dan nak potong2, kena kurangkan sket air. Sbb kalau ikut resipi ni, tekstur puding ni lembut2 manja gitu. Kalau potong gak, kang lebur jer. Resipi asal dr K.Liza, chef yg dah makin fofuler dgn buku resipi terbarunya. Senyap jer K.Liza lately, bz tahap cipan agaknya tu dgn projek terbaru dia.. hehe


Kalau nak resipi boleh klik kat SINI ya.. tuan rumah nak gi ngap puding .. hehe

11 comments:

  1. kak nor, terbayang kesedapan puding laici tu, mas pun suka....sedap kan...

    ReplyDelete
  2. Salam..
    kakliza ada ni...dok gi mana-mana tapi mmg bizi sungguh...
    kakliza ada masuk blog tapi dok sempat nak tinggal jejak...
    sedapnya puding...rasa nak ekna buat gak ni..terliur gakk...

    ReplyDelete
  3. nor..belum tengok resepi..nak kena buat ni..dulu akak ada buat..tapi yang masukkan laicinya sebiji sebiji tu kan..ni nampak lain pulak ni..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum k.noor...

    nk kena cuba nie , nampak cam senang jer kan... tak kan dok tengok gambar je, terlioq nya .

    ReplyDelete
  5. hmmmm....yummmyy nyer kak nor...ini 1 of my feveret puding tapi dah lame sangat tk buat....hmmm...dapnyerr....

    ReplyDelete
  6. k.nor... tengok pun dah terbayang kesedapannya.. makan pulak sejuk2!! fuh!! meleleh air liurku!! kena try ni!!

    ReplyDelete
  7. K Nor...bestnya tgk....da terliur niii...nak try wat leee.....

    ReplyDelete
  8. salam nor, terliur nengok puding, tangan dh gatai semcm ni sbb dh lama x memuding, ingat this week nk memuding trtangguh lagi. nor tang acuan bunge tu sbnarnya am trjumpa kat satu kedai baking kat sini tapi betul2 tinggai satu jer.. am mmg pantang nengok yg lain dari lain mmg terus rembat. tapi installah.. nanti am tinjau2 lagi kalau ada am akan rembat utk nor pulak ok..

    ReplyDelete
  9. mas >> kes akak teramat suka la buat lagi ni..tak puas makan yg aritu :)

    k.liza >> salam k.liza, akhirnya keluar jugak setelah dijolok dgn puding laici dia ya.. hihihi

    nor sekeluarga mmg suka sungguh dgn puding ni... best!

    k.erna >> kalau letak laici sebiji2 tu payah sket nak potong, jd tak cantik tp kalau letak dlm cup kecik2 tak per, terus sudukan aje bila nak makan..

    ummu humaira >> w'salam.. mmg mudah sgt2.. kejap aje dah siap rasa pun sedap! :)

    ReplyDelete
  10. SH in d'kitchen >> sama gak! dah jd puding pebret kita org sekeluarga nih :)

    wana >> haa... kena buat.. nanti ngences yg kat dalam tu :)

    suhailas >> buat2.. kang termimpi2 time tidur :)

    ReplyDelete
  11. am >> salam am.. buat la am.. sedap nih.. sejuk anak tekak ni nak2 kalau buka puasa :)

    ish.. tak per am, tak nak nyusahkan am..tp mmg cun acu bunga tu, kan :)

    ReplyDelete