f Secubit Garam: At Last!...

N3 Terkini

Friday, October 29, 2010

At Last!...

Kenapa tajuk at last? Meh nak citer. Punya la lama eskrim jagung ehhh eskrim bubur jagung ni duk bertapa dlm freezer. erkkk.. tak sampai 2 minggu jer rasanya baru la dpt dimasuk mulut. Kes tak leh keluarkan dr acuannya tu!! Melekat kuat, tak mo kluar. Langsung tak terlintas di benak ni nak lalukan air kat bekasnya tu. Bila sembang dgn mek siam dan mek jepun aritu baru la terfikir buat cara tu.. adehhh.. bukannya susah sgt kan! ermmm sesekali otak membeku.. haihhhhh...


Gambo2 ni dah lama terperam dlm fail, lupa nak post kat sini. Smlm duk belek2 fail tu baru perasan tak post lg n3 eskirm bubur jagung ni.. Jom la.. Layan pic aje udah la ek.. Mesti ada yg akan bertanya beli kat mana acu eskrim tu kan.. Jawapannya.. diterbangkan khas dr jepung nun... Punya la lama simpan, lupa nak gunakan.. Bila Pengembala Kamben tayang eskrim dia baru2 ni baru la teringat.. hihii.. Mekasih ya Jiya, dah bg idea nak guna benda tu.. Mekasih juga buat si pemberi budiman.. mekasih daun keladi la ek.. Ada harapan tak nak terima lg.. yg lain2 pulak la kan.. hehe

Jom makan Eskrim Bubur Jagung... 

Towel putih tu wat lap mulut ya... hehe


16 comments:

  1. pergggh!menggiurkan (seksi lak ayat..hehe)
    alaa jagung lum bleh makan la kak nor..hukhuk

    ReplyDelete
  2. dah la terliur tengok aiskrim tu, tower lap mulut pun cantik jer posingg...he..he..

    ReplyDelete
  3. ehehe,tu la kadang2 melekat tak ingat

    dah la sejuk,amboi sedap nya aiskrim tu

    ReplyDelete
  4. salam kak nor...amboi menarik betul blog akak ni macam ada...kalau jenguk kat sini...buat hatiku tergoda...tergoda dengan aiskrim tu...hehehe

    ReplyDelete
  5. ala....

    sedapnya..nasib ayu baru makan kuih puding jagung..okeylah kan..heheeheh


    kak, ayu sukalah bekas aiskrim tu...jauh kan dapat...

    ReplyDelete
  6. salam,
    bekas aiskrim tu boleh di dapatkan di mydin.. sy baru je lihat minggu lepas, tapi tak berniat nak beli pun..tapi skrg tak tahulah ada ke tidak lagi..
    terima kasih.

    ReplyDelete
  7. wan >> KIV dulu ya.. biar sampai sembuh :)

    mas >> ok la kan,dah sememeh makan eskrim, pastu lap jer la terus :)

    pia >> haa tu la.. mmg melekat sungguh, bila org sinun beritau kaedah tu baru la terpikir hihi

    ima >> salam ima, hehe lebih kurang astr* tak? hehe

    ayu >> haaa... makan puding tak ajak akak ya... haipp!! hehe

    syira >> salam syira.. mekasih bg info tu ya.. orait ladies yg berkenan dgn acu eskrim tu, silakan ke maidin ya.. tak yah angan2 nk dpt yg dr jepung ya.. hihihi

    ReplyDelete
  8. saya lebih terliur gk bekas ais krim tu...
    dulu2 mak ada beli ngan tupperware tp x la secantik yg dtg dr jepung ni...

    ReplyDelete
  9. ahaks...
    mmg kena lalukan ari akak...kalu idop jgn harap ler nak kuar...anakda kite hari2 buat tuk kenkawan yg mai umah...seronok plak kawan dia...

    ReplyDelete
  10. ermmm... x sodap tp kat sini sejuk, x pernah pun buat ais krim

    ReplyDelete
  11. clap3x! nih lalukan air apa nih? air paip ker air sungai? ker air banjir?? kekekekekekee.....

    ReplyDelete
  12. edin >> saya pun ada bekas eskrim yg tupperware tu, tp ntah duk mana pun tak tau.. :)

    aishah >> hehe tu la.. tak terfikir lak kena lalukan air.. dulu2 guna yg tupperware tak perlu buat gitu, terus aje boleh keluarkan dr acu tu.. :)

    mesti seronok anak aishah dn geng2 dia tu :)

    ReplyDelete
  13. comelbelako >> betul2.. mmg best. pada yg tak suka jer tak best kan :)

    ReplyDelete
  14. fa >> tak semua sedap kat kita, sedap juga kat tekak org lain, anak tekak dan selera tak sama kan :)

    ReplyDelete
  15. ina >> mekasih.. mekasih cikgu.. haippp!! mana boleh guna air sungai, kena la ke sungai.. skrg kan hujan, akak guna la air hujan!! pree gitu haha :P

    ReplyDelete