f Secubit Garam: Anda Minat Kraf?

N3 Terkini

Thursday, October 28, 2010

Anda Minat Kraf?

Jika anda minat dan berada di sekitar bandar K.Terengganu atau kawasan2 berhampiran atau negeri2 berhampiran, boleh la berkunjung ke Promosi Kraf Malaysia yg bertempat di Perbadanan Kraftangan Malaysia Caw. Terengganu, Chendering yg dah bermula pd 27 Okt dan berakhir pada 31 Okt, 2010. Wahhhhhhhhh skima abis!!! Promosi baek punya nih.. haha.. Jgn tak gi ya.. best ni, mcm2 produk kraf ada kat sana.

K.Nor tak berkesempatan nk gi td padahal dah plan awal2. Nak buat camna ingatkan dia nak gi dlm pukul 10pg tup2 pukul 11 lebih baru nak ke sana. Tak leh nak join ler sbb time tu K.Nor dah masuk opis.. Tengok la..hari Sabtu ni kut gi, insyaallah.. Tak leh lepaskan peluang nak tengok mcm2 produk hasilan kraf. Lagi pun nak cuci2 mata dgn barang jualan gak.. hehe

Apa kata kita cuci mata sket dulu dgn gambar2 yg sempat diambil oleh cik abg K.Nor td. Dia cuma sempat amik gambar yg kat dlm galeri pameran jer. Kat gerai jualan tak sempat nak shoot sbb kena gi amik anak kat sekolah. Banyak lg gambar2 lain ni, tak larat nak ngedit/resize ler..

Barangan tembaga yg sangat cantik

Bekas bara/wangian dr tembaga dlm bentuk yg lebih moden.

Pakaian songket dgn hiasan dr perak.


Kain songket dan kain batik.

Terendak ni special utk Min@LG wat berkebun hehehe

Alat pemerah santan tradisional dan juga sterika antik dr tembaga.
Ni barang antik special utk Che Mat Gebu.. ^__^

8 comments:

  1. SALAM KAK NOR..
    WAAA PEMERAH SANTAN TU...HMM LAWAA..

    ReplyDelete
  2. Uikkss baru nak komen Pemerah Santan tu...ada dah si budak pemantun kat sini..hahaha...Waaaa cantik pemerah tu..dulu penah tengok..tp di mana yaaaa?? hahahhaa...

    ReplyDelete
  3. CMG >> salam che mat, btg alu dia ada kat bawah tu, tak termasuk lak dlm gambo.. pernah gak k.nor guna benda tu masa nolong kenduri kat rumah kerabat suami k.nor dulu2 :)

    ummi >> jgn ler dia masuk pantun2 sini ummi.. mau pingsan nak jawab kang haha..

    pemerah santan antik tu ada pesen lain satu lg.. tp jenis kayu gak, lebih panjang bentuk dia dr yg dlm gambo tu :)

    ReplyDelete
  4. Hikhikhik...
    Nak terendak tu!!!! Nak jadi peladang berjaya!!!! :-P

    ReplyDelete
  5. kalau dekat nak gak g cuci2 mata kat situ.... antiknya pemerah santan tu...

    ReplyDelete
  6. min >> haha.. amik2.. nanti penuh keliling rumah baru tu jd kebun :)

    k.rose >> meh la k.rose kita gi sama2 esok nak :)

    ReplyDelete
  7. sy pon ada seterika antik tu tp x secanggih akak punyer.. 2pn da berkarat kat umah.. ^_^

    ReplyDelete
  8. Halo saya dari Greenpack. Jika Anda butuh Dus Makanan Food Grade dapat menghubungi kami :)

    ReplyDelete