f Secubit Garam: HOUSE(BLOG)WARMING

N3 Terkini

Tuesday, July 26, 2011

HOUSE(BLOG)WARMING

ASSALAMUALAIKUM....



Jutaan terima kasih dr K.Nor buat semua teman2 yg sentiasa memberi sokongan buat SecubitGaramNor67. Terima kasih juga atas ucapan tahniah, atas doa2 yg dipanjatkan.. amin... semoga Allah sentiasa melimpahkan rahmat dan keberkatan ke atas kita semua. Semoga ukhwah antara kita akan terus kembang mekar hingga ke akhir hayat.. Kemesraan yg terjalin antara kita semua baik di blog maupun di fb amat K.Nor hargai. Hari ke hari terasa semakin erat dan semakin mesra dgn teman2 semua terutamanya yg sentiasa mengomen di sini maupun berbalas sembang di fb. Keriuhan dan kemesraan yg terjalin hari ke hari boleh mengubati segala luka dan duka yg terpaksa dihadapi. Tak perlulah kita bercakap tentang perkara duka pada hari yg bahagia ni kan. Biarlah ia menjadi lipatan sejarah. Setiap perbuatan baik atau buruk ada pembalasannya kan.. Asalkan kita terus berbuat baik, insyaallah.. kita akan selamat dan yg benar itu akan terserlah kebenarannya suatu hari nanti.. 

Jgn pula ada yg menyangka hal yg buruk2, tak ada niat sedikit pun dlm hati K.Nor nak menunjuk2 atau bermegah2 dgn kehadiran rumah baru yg atas nama sendiri ni. Enti kali ni sekadar suka2, sbb ramai teman2 terutamanya kat fb yg maukan K.Nor buat housewarming. Kalau utk blog kena lah panggil blogwarming kan hehe. Sebolehnya mula2 nak tukar rumah baru atas tapak baru ni K.Nor tak nak uarkan2 pada sesiapa pun kecuali ada 2 org yg dah tau dari awal .. u know who u are heee... K.Nor nak buat secara senyap2 jer tp atas silap percaturan, info yg diberikan salah maka terjadilah kerumitan yg sepatutnya tak berlaku pun. Bila dah silap, terpaksa lah diperbetulkan dan utk memperbetulkan tu yg blog terpaksa diwarded kan utk tempoh 4 hari tu. Alhamdulillah.. akhirnya settle gak, dah di discharge pun tp ada benda yg masih perlu diperbaiki. Kalau ada yg perasan ke dua2 bloglist K.Nor hilang dan tau aje lah bila dah hilang ni, terpaksalah mencari satu persatu kembali.. Tu lah perkara utama yg paling bloggers tak suka bila bertukar rumah kan.. Nak tak nak terpaksa jugak K.Nor cari satu per satu nanti. Kalau lah ada yg tak tersenarai awal2 ni.. ampun dan maaf K.Nor minta ya.. Insyaallah K.Nor akan cuba buat sedaya upaya utk meletakkan semula mana2 link blog teman2 semua dan ini akan mengambil masa sket. 

Ok lah.. dah panjang ucapan dari tuan rumah ni.. Dah lapar ya.. kesian pulak datang jauh2 tapi duk dengar ucapan dari tuan rumah yg berjela.. Jadi tak nak lengah2kan masa, dipersilakan semua yg hadir, menjamu selera mata dgn hidangan yg tak seberapa ni. Masak pun kelam kabut sorang diri ni. Pembantu2 semua tak datang, duk cari hi heels 4" la. duk jahit manik dan labuci kat dress masing2 la..Time makan baru nampak muka ya.. Jangan lupa lepas majlis selesai baru boleh balik (lepas siap kemas semua) dan baru boleh nak tapau apa yg lebih2 ya.. hehehehe 

Jom.. layan................ ^____^

Hidangan utama, Nasi Arab, Mutton Masalla, Ayam Masak Merah Berempah dan Kerabu Epal

 Muffin Coklat

 Puding Keju (Lapis Coklat)

 Sirap Bandung With Sago Pearls                         Honey Dew Blended With Sago Pearls

Butter Cookies

Selamat Menjamu Selera Mata ^____^


*food review akan dibuat kemudian dalam entri yg berasingan..

 ~~~~~ # ~~~~~


K.Nor nak gantung kad/hadiah dr IZAH MUFFIN LOVER ni yg dibuatnya khas utk K.Nor dan SecubitGaramNor67. Mekasih ya Izah .. mmmmmmuah! ^___^






TAHNIAH SECUBITGARAMNOR67.COM SEBAB DAH TUKO JADI BANGLO. RAMAI YANG NAK TUMPANG CHECK IN UMAH AKAK YE. HAHA... SAYA DOAKAN SEMOGA SECUBITGARAM TERUS MAJU , TERUS MENAMPILKAN MENU2 MENAWAN DAN MENYELERAKAN.

FROM:



Hadiah apa la yg banyak sgt Izah bagi K.Nor ni? Ke pulang balik SM yg dirembat kat gobok akak nun.. hehehehehe



55 comments:

  1. salam kaknor...kita datang pakai kasut tumit rendah jek..kekkeke...suka tengok nasi star tu...air suka yg honey dew tu...lama nya tak makan buah ni.....huhuhu...

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum kak nor.
    semuanya nmpk sedap esp kerabu epal tu.:))

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum...... wah sedapnyerrrr!!!!!.... rasa xmau balik plak...ralit dengan santapan yg disediakan.

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum...tahniah diatas wajah/rumah baru(blog), sedap mata memandang...begitu juga betapa sedapnya masakkan kak NOR.Memang tak pernah rasa tp pernah mencuba resepi dr kak NOR..memang SEDAP.Apa2 pun tahniah dr SAYA.

    ReplyDelete
  5. hamboiiii.... dh kebah demam yer... kemain lagi hidang menu sedap2 kat tok bomoh... siap salin baju baru nampak si secubit garam tuh... heee...sayang k.nor!!

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum tuan rumah....
    ni tetamu jauh datang....
    rombongan satu bas.....he..he..

    haaaa...ambik kau..berjela2 panjangnya ucapan kak non hari ni..
    oppsss..dah jadi kak nor....he..he..
    akak..mas nak rasa semuanya..
    amboiiii...sedappp2 semuanya....
    kekenyangan balik nanti ni...
    butter cookies tu mas tapau la....
    mek jah ngan mek mukah tak sampai lagi yerk kak..
    tak nampak pun sinaran labuci...muahahaha

    ReplyDelete
  7. Nor...puding keju lapis coklat yg sangat menarik...jgn lupa post resepi ya..

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah demam dah kebah ye kak tahniah maju setapak ke hadapan

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum kak nor...

    wah wah wah..cantik dan kemas umah baru kak nor...!!harap lepas nih takde masalah lagi..tk sbr nak tunggu menu2 besh di sini

    ReplyDelete
  10. glup....
    banyaknyer menu...ayu lupakan diet kejap la sini...sedapppppppp :^p

    ReplyDelete
  11. As'salam Nor

    Kena cuci kaki dulu kat luar dan baru masuk sambil bagi salam dah hulur buah2 tempatan untuk diberi pada tuan rumah...hihihihi. Selalunya rumah baru ni mesti ada bau cat kan.. hahaha. Apa pun tahniah sekali lagi dari ct diatas rumah baru ni ya. sangat bersih dan kemas. Rumah baru ak menyambut bulan puasa dan hari raya lah ni eh :D

    Tanpa dilawa2 lagi terus mengadap hidangan kat depan ni.. hehehe. Bismillahhhhh..

    ReplyDelete
  12. majlis ni wat kat dewan kan?..kalo tak wat penat je akak berabih pakai kasut 4" ni nor.dah sedondon dah anak beranak ni.5 lelaki semua pakai tux,siap dgn 2 anak pompuan akak pakai dress dgn heels 4"..semua jln dah terkedek2 dr tadi..laaaa lepas makan kena balik lah nor..kaki dah melecet teruk dah ni..suh si hasuriah lah cuci pinggan tu ya..hahahaha

    Tahniah ya Nor rumah baru atas nama sendiri ni..Akak mmg pekenan dgn kaler kelabu ni tau.Perasan tak rumah lama akak kaler kelabu jugak tapi anak2 kata dah jemu pulak tgk langsir kelabu akak tu,bila tgk rumah nor dan ijah kaler ni kerinduan pd langsir lama dtg semula.huhu..

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikummmmmmm...
    Mana pulak tuan rumah ni yer.. sibuk layan tetamu gamoknyer ni... dok cari2 tempayan nak basuh kaki pun takdok.. kita kesat2 kaki kat kain bulu2 kat depan pintu jelah yer... hehehe (terkenang2 pulak basuh kaki guna air tempayan depan rumah masa kecik2 dulu...)

    apa2pun.. tahniah dari saya buat kak nor sebab dah ada rumah maya atas nama sendiri..

    hidangan yg dihidang pula.. bukan main lazat2 semuanya... sy jamah nasi tu dulu yer.. pastu baru rasa puding tu.. errrr.. airnya sy amik honeydew blendedlah yer... muffin ngan cookies tu saya tapau ajelah yer kak nor.. dah kenyang mkn kat sini... hahaha...

    TQ Kak Nor...
    p/s: jgn lupa link saya tau.. ;-)

    ReplyDelete
  14. Assallamualaikum Kak nor cayang..
    Tahniah ye kak dgn wujudnya rumah baru ni..
    Tgk menu2 akak tu rasa nk pengsan..sbb pening dok tenung lama2 tp tak kenyang2.. Kena pergi rumah akak di alam nyata kot baru betul2 kenyang.. Boleh kan Kak nor, Naz gi KT bila2 eh..^_^

    ReplyDelete
  15. tahniah nor..semuga bertambah semangat nak berblogging setiap hari

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum akak...
    Alhamdulillah... Tahniah sekali lagi buat akak Nor cayang...

    wah menu kat atas pun sungguh sedap ler akak... semuanya menggoda tu... :)

    ReplyDelete
  17. Salam kakNor sayang...

    Rindunya lama tak komen sini. Patutlah terasa bahang masa masuk tadi. rupanya ada blogwarming. hehehe..

    Menu2 akak selalu meng`impresskan' saya yg semakin lemau nak berblog nih.

    ReplyDelete
  18. 2 gelas air honeydew blended saya dah rembat abis...sedap! =0).

    ReplyDelete
  19. wah! ada jamuan makan sempena masuk rumah baru ye.... bestnya semua menu yang dihidang!

    ReplyDelete
  20. wooo meriah nyerrr blog warming kak norr... trasa tetamu vip dpt minum blended bagai... kak norrr... pss nak tanya mana nak dapat sago pearl tu? saya sukeee sangat gigit sago tu..kalau ada blended nga sagu sah saya beli...

    tahniah lagi kak nor... nak bagi apa ek... kena bagi bunga nehh... hehehee

    ReplyDelete
  21. lambat kak rose sampai kat blogwarming ni bukan sbb high heelsdan baju bling2, tp kena travel dari barat ke timur... mendaki banjaran titiwangsa bagai.... esok baru balik SA, so haus dan lapo yg teramat... bolehlah terus mengadap hidangan ni ya...cuci pinggan tu lain kali la ya...

    anyway, congrats seklai lg

    ReplyDelete
  22. wehh mas..aku sampai awal tadi laa..gi toilet jap td..kosongkan perut dulu,nak isi penuh balik pasnih..muekeke..dah2..dah cuci tgn bersih2 dah!

    Kak nim,apa plak suh sy cuci kak..tuuu si izahdaut yg asik lewat sampai tu laa suh cuci semua skali.nanti incik daut pepandai laa tolong..kan jah kan.kate lomantik2.

    Kak Nor..kak nor..beg plastik ada kak?takde beg plastik,plastik beras tu pun ok gak..2 kampit cukup laa buat nak menapau ni kang..kalo xde gak pinjam beg kamera cikgu Tolahah pun ok gak ni..pastu sila2 laa buat2 lupa kuarkan kamera dlm tu..muehehe..abis aku kena pelangkung tn umah.

    Ni apa hidang2 semua sedap2 nih..tu puding keju lapis coklat tu kak nim dah tapaukan dlm handbag dia td.haha..ops..kantoi lak.
    butter cookies tu nangis tokey butter kukis nengok ok!

    mintak honeydew kak segelas!ngalahkan tuan umah berucap lak bila ngomen,haus!maklum laa menu berderet,ngomen berderet la jugak..

    Eh..Tahniah skali lg kak nor..meh laga2 pipi sket..muahh2..abis laa tudung kak nor kena honeydew.heh.
    mana akak letak beg plastik td yer?

    ReplyDelete
  23. oiii..ijah daut potong lain..aku duk pegang mic ko rampas yer..eh sapa suh aku berucap pepanjang kan..ahahak

    ReplyDelete
  24. kan dah typo.. line dah jadi lain...ekeke...

    ReplyDelete
  25. banyaknya menu kak nor time coti yea.....kak nor saye sentap la tgk sago pearl tuh...leh bg resepi tak....hihihi

    ReplyDelete
  26. tahniah kak nor rumah baru...mmg pun kalau tukar template baru byk yg ilang...tu yg malas tu...kiranya ni gigih kak NOR.

    ReplyDelete
  27. Alahai kak nor, kad jemputan tak sampai la... takpelah buat muka tak malu singgah tumpang makan sekali. Tahniah ye..

    ReplyDelete
  28. as salam kak nor....masih ada lagi x juadah utk lia ni...dtg dari jauh ni kak....:D

    seronok masuk 'umah baru' kak nor...ni kira cat utk sambut raya lah ni yer???

    ReplyDelete
  29. tahniah kak nor.sedap2 menu blog warming akak. laparrr...hasue berucap lama sangat...

    ReplyDelete
  30. Assalam tuan rumah...waaah hidangan ada lg tak..kita terlewat sikit ni ha...Amboiii banyaknya masak, ya la hari tu blog sakit xyah suap2 makan kan...leh tinggal lama duk kat dapur..godek memacam ni ha...hehee...Kita nak rasa la serba sikit ni..perut belah kanan jek kosong, belah kiri penuh sarapan dah td...hahahaha. Sekali lg, tahniah Nor! Masak rajin2 taau..

    ReplyDelete
  31. salam tuan umah...dtg nk jamu selera ni...jamuan ada lg ke...hehehe
    tahniah secubit garam..semoga memaparkan resepi2 yg lbh sukses

    ReplyDelete
  32. Assalamualaikumwbh kak nor, adoyai hebaaaatnye juadahnye...boleh wat set raya ni...take ur time w the new home sweet home ni.....

    ReplyDelete
  33. dtg nak bertandang umah baru k'nor...wahhh, sejuknyer mata menmandang, sejuk lagi bila tgk hidangan yg sedap2 tu..

    ReplyDelete
  34. Salam, k Nor...
    Tahniah, akak... nrul dtg bertandang ke rumah baru K Nor ni...
    Makanan pun sumernya sedap2 n mabeles... Hebat.. :)

    ReplyDelete
  35. Assalam kak nor,uii semua menu yg sodap2..ALHAMDULILLAH DAH KEMBALI SEMULA NGAN UMAH BARU YG LBH SELESA..

    ReplyDelete
  36. Asslmkm Kak Nor...Tahniah!..
    Sue datang meraikan juga ni....Makanan sedap2 la kak...
    Kenyang masuk sini..Heeee...
    Muaahhhhh...love u kak...

    ReplyDelete
  37. Assalamualaikum Nor,

    Tahniah Nor,rumah cantik berseri2...sempena nk sambut ramadhan ni kan...hehe..

    Nor, butter cookies tu cantik lah kejadian nya, mcm imported punya nampak...mmg tangan Nor ni berseni...boleh pinjam tangan tk??

    ReplyDelete
  38. Salam Nor...
    Wah! Open blog suda...BURP! Thanks
    kenyang dapat jamu mata. Looking 4ward to ur upcoming entries. Good Luck!

    ReplyDelete
  39. Salam Nor...
    mana plak tuan rumah ni..penuh sesak plak ngan tetamu..tuh nmpk kak anim ngan kasut tumit tinggi dier..si Hasue ngan baju biru lap lip lagi...eheheh nak sebut pjg berjela plak...Im happy for u dear..congrats!!

    ReplyDelete
  40. congrats k.nor!! sedap makan kat 'rumah' baru k.nor. lain kali buat housewarming lagi yek :D

    ReplyDelete
  41. Congratz again KakNor!!! I'm joining the feast!!! Nak rembat kesemua dishes and glasses atas tu :)

    ReplyDelete
  42. salam kak nor
    cantiknya blog baru ni.segan pulak nak masuk mcm umah VVip je

    ReplyDelete
  43. Hehehe...blogwarming....istilah baru...Tahniah Kak Nor...

    ReplyDelete
  44. assalamualaikum...

    Q >> haaa tak cukup syarat tu.. kena high heels tau... hehe

    anis >> salam anis.. mmg sedap kerabu epal tu.. k.nor dah acapkali buat :)

    noor >> sila jamu selera mata kenyang2 ya.. :)

    ani >> alhamdulillah.. mekasih ani.. mekasih juga sudi mencuba resipi2 dlm ni :)

    gee >> hehe.. demam nak sambut bulan mulia :)

    mas >> dia org duk mengendap acu SM akak dlm gobok hehee

    k.noor >> tu puding keju yg diderhakakan aje k.noor :)

    mimi >> mekasih mimi :)

    CB >> alhamdulillah.. dan insyaallah mudah2an gitu la kan :)

    ReplyDelete
  45. as'salam..

    patut la sunyi jekkk..hihi... tahniah kak..moga dengan pindah ke rumah baru akak lg giat menghupdate rcp..hihi..tambah2 dekat2 nk posa ni..harus mcm2 menu..

    ReplyDelete
  46. ayu >> alaaa. 'makan' banyak kat sini pun bukannya gumuk ayu :)

    ct >> alhamdulillah.. mekasih atas buah tangan.. hehe.. makan kenyang2 ya ct biar gumuk sket :)

    k.nim >> sama la dgn nor k.nim.. mula2 blog nor dulu pun kaler ni gak.. nor suka kalar grey lembut gini.. tak serabut otak memandang kan hehe

    nanti tukar balik la k.nim.. kita pakat guna cat rumah yg sama :)

    ratna >> uishhh akak dah pesan kat sue pg td suruh letak tempayan antik dan isikan air.. mek mukah tu dah lupa la tu.. hehe

    insyaallah.. k.nor akan letak nanti ... no worry k :)

    naz >> aikk sampai nak pengsan la pulak.. insyaallah naz ada jodoh kita jumpa ya..

    k.ina >> insyaallah.. mekasih k.ina

    diana >> mekasih diana.. nanti join akak bina rumah sendiri ya.. :)

    eliza >> ehh kuat ke bahang panasnya? rasanya dah kuat pasang ekon td.. hehe..

    meh la eliza, kita meriahkan dunia blogging :)

    vivi >> uiikkkk banyaknyer melantak air.. dahaga sgt ke vivi? hehe

    amie >> gitu lah kira2nya.. :)

    ReplyDelete
  47. izah >> tq atas hadiah mu itew hehe.. dah gantung pun :)

    tu pun kali pertama k.nor tengok dan makan sago pearl tu.. pemberian tokey kamben nun :)

    k.rose >> wahh k.rose.. org lain dtg naik flight, naik keter.. k.rose daki banjaran titiwangsa! caya lah k.rose.. mmg tabik kat k.rose tau.. hehee

    mekasih.. :)

    sue >> panjang bebenor ucapan ya.. lagi panjang dr tuan rumah sampai typo lg tu.. hehe

    dah petang ni, kemas2.. majlis dah selesai.. tu amik bekas plastik munge2 tu..tak yah la letak dlm plastik gitu jer.. isikan aje la mana2 yg ada lebih.. pinnggan mangkuk dan gelas2 simpan balik.. jgn duk angkut sekali tau..

    ehhh sue!!!!! en tolahah kata, sila pulangkan balik beg kamera dia! dia nampak ada org pakai baju lip lap amik td beg tu hahahaha

    eden essey >> sagu pearl tu k.nor dpt pemberian sorang adik blogger. resipi nak buat pun tak ada sbb saya main campak2 jer.. td dah letak n3 ttg minuman tu.. insyaallah kalau saya buat lg lain kali, saya note down resipi dan buat betul2 ya..

    lina >> kalau ikutkan mmg k.nor malas nak tukar gak. 1st thing yg dlm kepala kalau nak tukar template mesti ingat tang bloglist. asalnya kata tak ilang, tp tup2 ilang.. mmg frust sungguh ler

    hazila >> ehh tak per.. masuk jer.. jgn segan2 jgn malu2.. open house ni.. ehhh open blog ni hhehee

    ReplyDelete
  48. lia >> mekasih ya lia.. ala kadar jer ni.. :)

    kiranya gitu la, kemeriahan nak sambut raya :)

    yati >> tu la yati, lebih dia lak dr tuan rumah bg ucapan.. hehehe

    ummi >> mekasih ummi.. simple2 jer ni :)

    k.zai >> mekasih k.zai.. mudah2an k.zai pun gitu gak ya.. :)

    ayu >> mekasih ayu.. boleh gak kut :)

    ida >> jemput masuk org jauh.. jgn segan2 ya.. :)

    nurul >> mekasih nurul sudi hadirkan diri ya.. :)

    zaliedana >> mekasih siti.. :)

    sue >> tq sue.. luv u 2 :)

    nuridah >> wahh k.nur.. kalau dipinjam tangan, camana nak godek masakan utk famili nor hehe.. k.nur pun apa kurangnya.. tetap hebat gak..

    hehe.. yer la tu k.nur.. agaknya tokey biskut butter tu tengok gelak jer kut.. cekeding jer biskut yg nor buat ni hehe

    junie >> tq sudi hadirkan diri di majlis ni ya.. :)

    mamahawa >> hehe tu la jemputan bertali arus ni kan.. haha.. mekasih ma :)

    shidah >> hahaha.. kenyang mata jer kan shidah :)

    love >> waahh nak rembat dgn pinggan dan gelas ke love hehehe.. tq dear for coming ya.. :)

    ida >> laaaa pulak dah.. meh la ida.. buat cam biasa jer.. k.nor tetap org yg sama walau rumah jer bercat baru.. semangat nak raya ni :)

    husmyna >> thanks ya.. mekasih sudi datang :)

    linda >> laaa ada lg org komen.. ingatkan dah abis.. tu yg reply komen semua.. hehe

    mekasih linda.. tang bulan pose tu yg haru.. hehe

    ReplyDelete
  49. tahniah kaknor utk umah baru..dah siap ngemas nnt tepek rcp kerabu epal ya..

    ReplyDelete
  50. lina.. mekasih.. insyaallah.. tp kalau nak cari boleh jer dlm label tu kat kerabu.. k.nor dah pernah buat dulu :)

    ReplyDelete
  51. Congrats akak :) Best tgk akak ny presentation.. syg nk jamah.. :p

    ReplyDelete
  52. huhuhu... sampan kita bocor tengah laut larr.. ni siap berenang nk sampai ke sini.. ;)

    CONGRATE SIS! semoga bertambah2 SUKSESs dengan RESIPI2 & gambar2 yg mengaNCam anak TEKAk sumer orang.. ;)

    ReplyDelete
  53. waa...rindu betul nak masuk umah kak nor...dah masuk rumah baru yang cun melecun tersergam indah... Tahniah yer K. Nor

    ReplyDelete
  54. Salam Kak Nor,
    TAHNIAH! CONGRATULATIONS! MABRUK!
    sbb dah 'naik rumah baru'...err..sy ni..org terakhir yg wish akak ke ea? maaf la yer...sy sendiri dh lama tk update blog sbb sibuk sangat2...

    pe pn, wish u best of luck!

    ReplyDelete
  55. syuhaila >> tq syuhaila :)

    masz >> akhirnya nampak gak muffin comel ni.. rindu betul dgn dia :)

    ehh pandai berenang ke? hehehe

    tq.. tq.. amin.. mmmmmuah! :)

    aziela >> hehe.. mekasih .. :)

    norgee >> w'salam.. alhamdulillah.. mekasih norgee.. tanpa teman2, adik2, kakak2 semua tak sampai gak secubitgaram pd tahap ni kan.. mekasih dr k.nor buat semua :)

    patut la lama tak nampak update... nanti bila dh free update balik ya :)

    ReplyDelete