f Secubit Garam: Cream Horn Rolls

N3 Terkini

Tuesday, July 19, 2011

Cream Horn Rolls


ASSALAMUALAIKUM..

Rasanya dah bertahun Azie bagi K.Nor acuan horn/tanduk ni. Dulu pernah guna sekali jer utk buat Apam Aiskrim pastu simpan senyap dlm gobok jadikan tukun. Akhirnya datang gak seru nak menggunakan horn tu utk membuat Cream Horn Rolls. Mudah jer rupanya nak mengguna horn ni. Mekasih Bee sebab bagi tunjukajar aritu cara nak gunakannya. Tak perlu sapu apa2 pada acuan tu dan ok jer tak melekat pun.. hehe... Seperti biasa K.Nor guna Basic Doh utk roti tu..

Creamcheese filling

Menggunakan inti Turkish Pide ^___^


15 comments:

  1. as salam kak..menarik sungguh horn k.nor ni...klu lia mmg kompom x pandai nih....mcmana agaknya rupa acuan horn ni yer kak?

    ReplyDelete
  2. kak nor....
    horn begini amie tau beli je, tak tahu nak buat...
    nak bagi tau ni....nak minta izin (tapi dah buatlah kak nor...) amie minta halal resepi ayam ros pandan tu...sedap sgt, dgn bawang gorengnya tu...nak hantar seketoi bagi kak nor, tapi dah habislah kak.... he heheh

    ReplyDelete
  3. loti..loti..! cunnya nor.., (ni ke yg nk di pos ke jb..? ha..ha..

    ReplyDelete
  4. As'salam Nor

    waduhhh...cantik banget ni. bisa dicoba2 kalau gini. anak2 pasti suka ni... hihihi. alamak tercakap indon pulak. Sukalah tengok cantik sangat :D

    Jap..! ct nak suh Nor amik Award Stylish Blogger kat Dapur CT, bila senang2 datang amik ya. nak mintak sewakan kontena tak?..hihihi

    ReplyDelete
  5. Assalam kak nor,nmpak sedap n cantik,nak yg inti t/pide kak,hehe..Nanti kalo free akak tayang lah mould horn nih kak ya..

    ReplyDelete
  6. Nor, cantiknya horn rolls tu... nak mintak sebatang wat supper malam ni... he he he gud nite..

    ReplyDelete
  7. amboi kak Nor, roti lagi kak...sedapnya ada inti turkish pide tu semestinya ada cajun tu..hehe

    kak nor, mana acuannya? tak tayang pun..nk juga tgk..saya ni jakun skit..ekekeke

    ReplyDelete
  8. Akakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.......... kenapa tandukmu cantik sangat... Sudah jatuh cinta.... kali ke 13....

    ReplyDelete
  9. semua orang tayang roti jer ni....uwaaa laparrrrrrrrr

    ReplyDelete
  10. honnn...honnnn... nak cream horn rolls satu!! yg ada inti turkish pide yer k.nor... lapor nih...

    ReplyDelete
  11. cantikk la roti siput tu...
    mengancammmmm.....

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum akak..
    cantiknya... kalau ler irfan tgk nie mesti suka yg pic atas tu...cantik sgt

    ReplyDelete
  13. wahh..tanduk2 yg cantik.. letak filling aiskrim agak2 jd aiskrim roti tak. ganti ngan kon aiskrim ^^ penah tgk tutorial wat nii kat umah sape ye.. umah alongroz kot.

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum...

    lia >> k.nor dah tayang sekali dgn the making ya..

    amie >> mekasih atas ingatan tu :)

    k.nor dah tayang the making tu, lps ni boleh la try cream horn roll ya

    am >> woho.. kalau pos yg ni, bila sampai dah berkulat :)

    ct >> tq CT, nanti free nor amik ya..

    siti >> dah siap tayang the making nun :)

    k.rose >> silakan k.rose :)

    nieza >> dah tayang the making nun.. :)

    iza >> 13x ? wow :)

    ayu >> meh la ayu.. sian dia lapar :)

    gee >> jap, k.nor sangkut kat gate ya :)

    mas >> tq :)

    diana >> tq diana.. amik seketul utk dia ya..

    tun >> boleh aje ..

    ReplyDelete
  15. salam kat noor - wah sedap roti ni...tunjuk kan acuan nya...ramai peminat nya ni :) yg letak cream cheese tu pasti sedap

    ReplyDelete