f Secubit Garam: Ikan Merah Masak Kicap

N3 Terkini

Saturday, July 2, 2011

Ikan Merah Masak Kicap

ASSALAMUALAIKUM...


Menu org yg dilanda kurang kerajinan nak main masak2, Ikan Merah Masak Kicap. Nak pot pet banyak2 pun sama gak.. tak ada modal yg sebenarnya.. Layan mata jer dah la ya dgn show arini :)


16 comments:

  1. sedapnya ikan merah...buat masak ape pon tetap sedap jugak..dalam malas2 kak nor pon keluar jugak sepiring hidangan. heheh

    ReplyDelete
  2. sama lah kita nor..otak tetiba jadi lembap pulak..titun cepatlah nampak gayanya ni..

    ReplyDelete
  3. kak nor...
    anak2 mas..
    kalau masak kicap...
    memang suka....he..he..
    tadi pun masak buat ayam masak kicap...
    berselera jerk tengok ain ngan daniel makan..

    ReplyDelete
  4. nape nih? nape nih? tak besh aa x de pot pet pot pet.. dah laa arini byl dapur yg sunyi.. hehe..
    tun xpenah wat ikan merah msk kicap.. jarang2 beli ikan merah, mesti wat sup atau kari. tp hasben tun hantu kicap, sure dia suka lauk nih..

    ReplyDelete
  5. tok tok tok>> eh terketuk paler tuan umah pulak wakakaka... dtg malam2 baru free sikit arini sibuk baring2 sbb hujan jerr kat luar tuu mood pun malas jerrr :D tumpang makan lewat malam kat sini :D

    ReplyDelete
  6. Assalammualaikum kak

    ikn paling yummy :)

    ReplyDelete
  7. kicap..saya suker kicap..hehehehe..kak..aper2 pon tahniah yer...soe..lmabat wish tahniah..baru ari nih dapat BW..hahhaha...semoga blog akak makin maju..tahniah.,,,muahhhh

    ReplyDelete
  8. tapi sy suka sgt mkn msk kicap ni! :)

    ReplyDelete
  9. Kak Nor.....mmm menu yang simple but sedap ni. Ayu memang hantu kicap...muahahhahaa!!

    ReplyDelete
  10. Kakkk norrrr...ni ratah pun sedap nih kak..

    Takpe kali nih x bebel...suke baca akak komen yg panjang lebaq kat n3 aritu..nak ngomen balas lappy kong aje.kdg2 tenet mengong kdg2 lappy mengong.cukup syarat sungguh.haha..

    arini berbuka dgn apa kak?

    ReplyDelete
  11. salam k nor...sy jarang beli ikan marah..seram tengok hargenya....tp kadang2 teringin beli juge.. hehe...selalu wat asam pedas jer..blh cube msak kicap lak pasni :)

    ReplyDelete
  12. Salam Nor...

    Sedapnya Ikan merah masak cam ni....
    simple...tapi best...

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum akak...
    masak mcm nie mmg bebudak suka makan nie akak... bukan jer budak.. mak bapa budak pun suka akak... nmpk sedap sesangat..

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum..

    nuwairani >> males tu mmg ler males.. tp tetap kena masak gak sbb lauk dah ada dlm esbok.. kalau nak kena kepasar cari bahan2 mmg tak kuasa nak masak dah.. hehe

    k.nim >> umur dh nak masuk senja kan k.nim.. gitu ler :)

    mas >> ni lauk pebret naim.. dia mmg suka sgt kalau masak kicap nak2 kalau buat versi ayam

    tun >> biasa la tun.. sesekali mood kureng ni .. buat la tun kalau cik abg dah suka.. mesti dia lagi sayang kat tun tu :)

    ReplyDelete
  15. pia >> agaknya org yg lahir 14 march ni suka dgn ikan merah ya.. hehehe.. sama cam cik abg ku :)

    waniey >> mekasih waniey.. mudah2an hendaknya

    del >> ooo yer ke.. lauk mudah jer kan ni del

    ayu >> lorr.. mek kecik ni suka kicap ya.. hehe

    ReplyDelete
  16. sue >> itu komen dr lubuk hati tau.. terharu dgn n3 sue tu.. mekasih banyak2.. cayang dia :)

    menu dah pun tayang tu :)

    noor >> tu la.. harga mmg seram sket kan.. k.nor pun jarang2 gak beli tp sbb tau cik abg suka nak2 kalau buat tumis pedas.. tu yg beli gak.. sekali beli boleh masak 2x lauk

    k.cek >> betul tu k.cek.. letak cili dan bawang lebih2.. sedap :)

    diana >> hehehe sama ler diana.. k.nor pun suka hirup kuah nya tu :)

    ReplyDelete