f Secubit Garam: Bun Inti Daging

N3 Terkini

Saturday, July 16, 2011

Bun Inti Daging

ASSALAMUALAIKUM..


Layan mata jer ya dgn Bun Inti Daging.. tuan rumah fenat.. Tak ada modal nak pot pet.. :)

Masih lg menggunakan BASIC DOH utk bun. Utk kaedah membentukkan bun tu bolehlah tengok kat dapur Noreen UK ni.. ermm... lama tak nampak Noreen, mudah2an sihat hendaknya.. K.Nor suka selongkar dapur Noreen nak2 bahagian roti, sbb mcm2 bentuk roti yg dia hasilkan.


18 comments:

  1. rajinnyer meroti. tun nunggu kawan2 dtg baru rajin sket. duk 2 org je, jenuh gak nk habiskn. roti blh frozen x? hehe

    ReplyDelete
  2. memalam pow meroti lagik k.nor??? rajinnyer mama sapa ni??? buat perut berbunyi memalam gini ...hikhik

    ReplyDelete
  3. nyum2~ :D

    http://eleventx.blogspot.com/2011/07/twitter-malaysia-dan-liverpool.html

    ReplyDelete
  4. Tun mai pos ke penang le. So tak yah pening2 kan kepala. Dapat pahala lagi.

    ReplyDelete
  5. Menyangap** dtg sini mesti terus ngantuk sbb tgk roti>>>>alasan sbb sakit mata tgk org meroti** huh! seru sikit kak kita nii malas betul nak meroti sejak2 ni hihihi... cantekkkk!!!! cam ulat LOLENG2 wakakakaka... akak ingat lagi tak word LOLENG???? ahahahha... memoriiiiiiiiiiiii~~ nak ketawa lagi wakakakaka.... kelakar betulll dgn nama tu kan kak :D sapa lah yg suke sebut yeerr? :D

    ReplyDelete
  6. K.Nor,

    sedapnya nampak roti tu. kat KL ni hujan, mendung, nak buat roti pun takde mood sebab takut yeast semua tido.. huhuhu.. mintak roti k.nor je la. boleh kan? :P

    ReplyDelete
  7. yabeda bedu...ada roti kat sini... bolehlah tumpang semangkok...kot2 dapat seketoi 2 ke...ye dak k.nor? dah lama tak meroti nih...

    ReplyDelete
  8. cantiknya kak nor spiral roti tuuuu

    ReplyDelete
  9. cantik kejadian roti kaknor ni,kena balajar teknik camana nak pusing2 keliling tuh..

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum akak...
    nie yer bun nya tu akak.. waaah!! nampak sedap n cantik ler akak... rajin akak meroti yer.. suka tgk roti tu... cantik sesgt tau akak

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikumwbh kak Nor......masya'Allah...comey ngat lotinye...xde modal cakap pun...modal recipe n gambo dah kebaboooom:)

    ReplyDelete
  12. kak nor...banyak lagi ke stok tepung roti tu.....he..he..
    cantikkk la roti tu berkelar2.....

    ReplyDelete
  13. SALAM K NOR.. BESNYER MEROTI...NYUMNYUM.....ADE INTI DAGING LG TU :) K NOR MINTA IZIN CNP RESEPI PUDING KEJU YG BES TU K :)

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum...

    tun >> puasa dah dekat tun, nak perabis stok tepung roti ni :)

    frozen tak pasti la tun, kalau letak dlm peti ais biasa boleh, nak makan reheat kan balik :)

    ayu >> emak anak2 kesayangan ler hehe.. akak buat siang la ayu malam jer baru berkesempatan nak post :)

    saiazuan >> mekasih sudi singgah :)

    sam >> pandai sam.. selesai masalah kan sam :)

    ika >> LOLENG LOLENG!! hehehehehe ingat! masih ingat tp dah lupa sapa yg mulakan.. azie ya.. hehehe ingatkan kakyu.. rindu betul saat2 dlm forum dulu.. hu hu..

    shidah >> nak roti boleh, kena tukar dgn kek pelangi shidah yg gojes tu :)

    ReplyDelete
  15. gee >> meh gee, kita meroti.. kang nak pose.. perabis stok tpg roti tu hehe

    wani >> mekasih.. meh la cuba buat :)

    lina >> cuba klik kat link noreen uk tu.. ada dia tunjuk cara nak buat

    diana >> w'salam.. kalau diana yg buat nanti mesti lagi cantik sbb tangan diana pun berseni gak :)

    ayu >> w'salam.. ntah la ayu, lately rasa malessssssss sgt nak mengarang lebih2..

    mas >> ada 1kg lebih lg ni.. hehe meh la nak tulun perabiskan.. dah siap roti tu bg dua ya.. hehe

    noorsha >> salam noor.. silakan.. perhhh cantik ler puding keju yg noor buat! geram! nak buat gak rasanya hehe

    ReplyDelete
  16. Assalam Kak Nor, wahhh akak pun meroti juga...lambat singgah sini kalau tak leh rasa roti akak ni..hehe
    ni ha bawakan roti lap u lap me yg pastinya ada cajun...hehe tq sharing kak..:)

    ReplyDelete
  17. Nor, Noreen dah ada baby, tu pasal dia lama senyap...hehee...Ummi rajin gak on9 dgn dia sebelum bersalin dulu...now dah besar dah rasanya, ntah2 5 6 bulan kot... ^__^

    ReplyDelete
  18. nieza >> tq.. tq nieza.. sedap kan letak cajun kat inti tu.. :)

    ummi >> ooowhh patut la lama senyap.. dpt new bb ya..

    ReplyDelete