f Secubit Garam: Nasi Ketumbar lagi...

N3 Terkini

Wednesday, July 13, 2011

Nasi Ketumbar lagi...

ASSALAMUALAIKUM...

Menu of the day...



 Acar Timun Mentah

Penat melayan mak daras terdiva kat fb tadi, sampai lewat masuk opis. Bila dah terlewat mula la kelam kabut. Pastu fenat pun lebih.. Jadi modal nak berpot pet pun kurang.. Layan gambar jer la ya.. hehe



26 comments:

  1. Assalam kak nor,uii mesti sedap kan nasi ketumbar nih,sbb akak dah 2kali buat..Nak buat ketumbar lak xda stok,xsempat beli brg basah lagi sjak blk nih..Nx week leh la try,insyaAllah..

    ReplyDelete
  2. kak nor..ketumbar tuh...daun yg bau bushuk tuh ka...selalu confuse..antarau daun sup n bawang..

    ReplyDelete
  3. kak nor.....nasi ketumbar ni mas tak try lagi...
    rasanya macam mana yerk kak..
    dah buat lagi tu..
    mesti sedappkan...

    ReplyDelete
  4. k.nor bau nasik sampai ke oyama nie...terlioq dah...hary ni menu mee ketam jer no nasik....but ayam masak sos tue memanggil2 ayu untuk rasa hahahaha

    ReplyDelete
  5. k.nor nasi ketumbar lg ..sdp sgt2 ..n harum jer bau dierkan k.nor..ish2 xleh jadi nie .. kene wat 2nd time jgkla ... hehehehehehehe

    ReplyDelete
  6. Assalam nor,
    wah dah 2nd time buat..confirm ni memang kena dengan selera family nor lah ya..hehe..kita nak buat nasi kuning nor tu lepas sehari sehari..
    mesti nak kena buat juga, sebab nampaak lieza pun dah berapa kali buat kan..heheh

    ReplyDelete
  7. oops terlepas..thanks nor for the wishes untuk marsya tu..keknya nanti baru kita upload..tapi buat pun mana yang sempat aje nor..tak glamour pun..huhu ni kita bawa sikit makanlah ya..macam biasa juga kek coklat..hehe

    ReplyDelete
  8. salam kak nor ...nyum nyum kena try buat ni...

    ReplyDelete
  9. perghhhh... dah kali 2x Nor msk nih..mesti anak2 suka kan?

    ReplyDelete
  10. kak Nor ... mesti best kan kak nasi ni... Menepati selera akak sekeluarga.....

    ReplyDelete
  11. tun x wat lagi... tp x suka daun ketumbar, letak daun sup blh kan, rupa dia dh dekat2 dh tu.. hehe

    ReplyDelete
  12. Salam Nor,
    Menariknya nampak nasi tu, jelly kat bawah tu pun cantik kemain lagi

    ReplyDelete
  13. sedapnya..tak pernah buat lagi nasi ni..nanti boleh try...mai ambik bau dulu...hehe

    kak nor, ni ha ada bawakan sebakul stroberi utk akak ni..mkn yer...hahaha

    ReplyDelete
  14. Takleh explain how bad love salivate ni kak!! Laparnyaaa..tak makan betul2 lagi since perut buat hal. Baru hari ni makan nasi.

    Cantik jelly kat bwh ni. psssttt..love dah rembat BWY yesterday kak. Mcm mcm dia ada...silicone moulds wow!

    ReplyDelete
  15. As'salam Nor

    Nor dah 2 kali buat, ct tak buat2 lagi. harap2 kerajinan nor tu sampailah kat ct nanti..hihi

    ct dah jarang nak duk kat fb sekarang nor, sebab kalau dah layan, sampai hayal semua benda.. hihi

    ReplyDelete
  16. 2 kali buat tandanya sedap lah tu kan nor?
    layan mak daras tu, kita pun leh sama jadi sengal cam diorang tu nor..tapi takpe kita dapat exercise muka gelak sorang2..hehe

    ReplyDelete
  17. aishhhh...dah 2 kali nih nasi ketumbar.....lieza ni dah jatuh chenta dgn nasi kunin...hehehe

    ReplyDelete
  18. ayam masak sos tu mnyelerakan. :)

    ReplyDelete
  19. hakak norr..dah buat 2 kali tapi sekali pung tak sampai2 kat senawang nih..buat kita telan ayer liuq jerr!! ingat nak buat gak lah...verangan3x...zzzzz!

    ReplyDelete
  20. aiiiyaaaa....sakit mata lagi tgk nasi ketumbar ni, hari tu dah buat....ni nak kena buat lagi... sedapkan kak Nor...

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum akak...
    nasi ketumbar nie mmg dah lama dian dok tergoda nie... nie mesti nak cuba gak nie.. mmg nampak sedap n dah berkali2 dah tergoda... alahai... ayam tu nampak sedap ler akak...

    ReplyDelete
  22. assalamualaikum..

    zaliedana >> yup... mmg sedap.. kalau tak sedap takkan buat 2x kan.. :) try la :)

    CB >> yer... yg bau kuat sket tu.. eh tak busuk lah.. kalau dah biasa makan mmg best :) daun dia pun lebih nipis dan kecik dr daun sup

    mas >> rasa dia sedap.. bahan2 simple.. nasi tu wangi tp dgn syarat humban semua dlm periuk, jgn tapis lepas diblend :)

    ayu >> ni mesti makan ketam besar seperiuk sekor kan.. bak sini sekor ketam tu, tukar dgn ayam sos :)

    nurul >> jom nurul buat lagi tp jgn tapis daun tu ya.. lagi harum :)

    ReplyDelete
  23. ayu >> yep.. selain kena dgn selera, bahan2 nak buat tu simple je tak banyak krenah.. tu yg buat lagi.. lagi pun cik abg suka ler :)

    heheh.. lieza mmg dah ketagih dgn nasi kuning tu ayu.. hahaha

    sama2.. mana keknyer.. tak glamer? hishhh mana boleh ayu buat tak glamer.. semua glamer ler.. cun2 belaka :)

    ReplyDelete
  24. hana >> wahh lama nya tak tengok hana.. pekabar? sihat hendaknya ya..

    sedap.. try la :)

    mamahawa >> betul tu ma.. semua suka :)

    iza >> yep! :)

    tun >> daun sup wangi dia lain dr daun ketumbar, tp boleh gak kalau tun nak cuba

    wattie >> try la.. dua2 sedap :)

    ReplyDelete
  25. nieza >> huhu .. geram betul tengok stoberi merah menyala tu... haishhhhh

    love >> dalam tak sihat tu sempat lagi merembat barang kat BWY ya... ni mesti banyak borong kan.. yg love shape tu ada ke? sbb baru2 ni sister k.nor gi, cakap dah licin semua yg love shape

    ct >> bz sgt ke lately ct? moga2 ct sihat ya..

    k.nim >> tu la pasal.. makin sengal dah sekarang ni sejak dua menjak ni duk layan mak daras terdiva tu.. tp ok gak kan.. lebih awet muda duk sengih gelak jer haha

    ReplyDelete
  26. lieza >> hahahah. sayang lieza ni.. dha.. gi try nasi ketumbar ni pulak.. duk kuning jer.. bg yg ijau pulak :)

    del >> mmg sedap! :)

    mokwo >> sapa suruh verangan. gi la godek baru la sampai senawang hehe

    amie >> sedap! cuba amie jgn tapis air daun yg di blend tu.. lagi harum dan sedap nasi tu nanti :)

    diana >> jom la diana, try sekali nasi ni.. mesti masakan diana sedap tu :)

    ReplyDelete