f Secubit Garam: Mee Kari

N3 Terkini

Monday, July 4, 2011

Mee Kari

ASSALAMUALAIKUM...

Dah abis basahkan tekak dgn Air Nenas Koktail? Riuh rendah dapur SecubitGaram hari ni dgn adegan menjawab teka teki kan.. Terasa kemeriahan dan keseronokkan sesama kita dan terasa keakraban yg wujud antara kita semua kan.. Tak semestinya kena jd blogger baru nak join atau baru nak beramah mesra ni.. yg silent reader pun jom la.. join sama keseronokan bermain teka teki pastu bergurau sesama sendiri.

Opss lupa letak telur dan taugeh.. jap ya..

Opsss dah la tu ya.. malam pun dah lewat, dah hampir jam 11 malam. Meh la layan menu berbuka hari ni. Menu kegemaran seisi keluarga kecuali Naim yg kureng sket dgn kari2 atau masakan bersantan ni..

Ok.. dah letak.. jemput makan..
Sudah makan, boleh la amik Air Nenas Koktail kat bawah tu ya.. :)

**********
Untuk K.Erna dan yg lain2 yg teringin nak cuba resipi Mee Kari K.Nor ni, sila klik SINI utk resipi tu ya.. Tq in advance sbb sudi cuba resipi ni :)


25 comments:

  1. alaah akak ni,tayang mee kari pulak,uat perut kita jadi lapar la pulak, ida ingat nk titon dh,m'sia pukul 11, japan dh 12...nmpk mee kari t'pampang...nk singgah la jap...kut2 bole tumpang 2 kaki..sedapnyer, ida suka mee kari ada kerang

    ReplyDelete
  2. ida >> tumpang satu mulut la ida.. watper tumpang 2 kaki, kaki tak leh ngap hehehe.. tu kerang ada, udang pun ada.. :)

    ReplyDelete
  3. Yuhuuuu kaka! dtg malam2 nator kuih td petang2 sibuk sikit hihihi... nak koktel nenas dgn mee kari siap ok :D tunggu niii nak makan lapo pulak malam2 buta dtg sini tgk mee kari huh!

    ReplyDelete
  4. Assalam kak nor,uii memalam buta tgk mee kari,terliur lah plak..Ermm sedapnyaaa..Kak nor nak semangkuk,kerang kasi lbih eks..Air kat bawah pon nak juga,hehe..

    ReplyDelete
  5. aish..sedapnye namapk..dh lama x mkn mee kari~~ hhee ngidam3

    ReplyDelete
  6. wahhhhh...tang mee kari kak Nor memang the best! dah 2x Tun buat, klu ada depan mata memang rela ajer ku sebat...hehehee...

    ReplyDelete
  7. tengok gambor mee kari tengah2 malam ni memang menguji keimanan...hehehe...fav saya mee kari ni...selamat malam kaknor...:)

    ReplyDelete
  8. Mee Kari...kalau ada kerang banyak lagi best...

    ReplyDelete
  9. Jangankan pagi ni... mlm tadi lagi dah habis ni kan kak.... Adeiiii kan dah terasa macam nak makan mee kari pulak....

    ReplyDelete
  10. sedapnya dapat makan mee kari panas panas time nie..sebab kita belum sarapan lagi.mmmmmnn delish

    ReplyDelete
  11. mee kari yang sungguh meriah..kerang tu yg mahal tu..kat sini susah nk jumpa kalau ada pun kerang yg frozen tak sedap sgt.

    ReplyDelete
  12. nor..sedap mee kari tu..mana resepi..nor buat selalu ada kelainan.

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum akak....
    alaaa dina terlepas plak nak ikut teka teki kat bawah tu.. uwaaaa....

    akak... mee kari tu sedapnya akak... sesangat2 ler mengodanya tgk d pagi hari nie...

    ReplyDelete
  14. lama bebenar mas tak makan mee kari...jadi terliur lak..
    nak semangkuk kak...
    abang mas pun tak suka sangat mee kari..
    tu yg pikir 2 kali nak buat..he..he..

    ReplyDelete
  15. ijayuji >> dtg rumah masa akak dah masuk beradu la smlm tu.. sori la tak sempat nak serve.. sekadar jamu anak mata jer la ya.. hehe

    zaliedana >> ni sorang lg dtg malam2 buta.. heheh naik satu flight dgn mek siam ke? hehe

    aeshcame >> jom buat mee kari :)

    tun >> wahhh mekasih tun sudi buat lagi dan lagi resipi mee kari k.nor :)

    ReplyDelete
  16. Q >> dah morning pun Q :)

    naz >> mmg k.nor guna banyak kerang.. sbb anak2 mmg suka dgn kerang

    iza >> ada lagi sket belen mee kuning, kuah ada lagi boleh panaskan balik.. bahan2 lain pun ada lg kecuali telur rebus jer dah abis :)

    noor >> sama la dgn k.nor mmg antu mee kari :)

    ReplyDelete
  17. nieza >> yer la kan, duk negara org ni payah sket nk dpt benda fresh..

    k.erna >> hehehehe.. nak cuba resipi nor ya.. ok2 nor dah letak link resipi tu kat n3 ni.. check it out ya.. :)

    diana >> w'salam diana.. sibuk smlm ya.. takper.. teka teki utk seronok2 jer tu :)

    mee kari mmg sedap dimakan bila banyak harta karun kan.. hehehe

    mas >> owhh tak best la gitu kan mas.. nak buat ada yg tak suka jd tergendala jer hajat.. sama kat rumah ni, kalau naim ada mmg k.nor jarang2 buat sbb dia pun tak suka sgt masakan yg ada santan2 ni

    ReplyDelete
  18. kak norrrrrr..nak mee kari semamngkuk nak buat nbuka posa ptg niiiiiiii...

    ReplyDelete
  19. menarik kak nor mee kari nya tu :) dh abis la ni

    ReplyDelete
  20. Salam K nor *sambil tunjuk mangkuk tingkat kosong*

    kita takde kerang la skang ni tapi teringin nak makan mee kari. Takde kerang macam tak syiok kan?

    ReplyDelete
  21. kak nor..saya dtg lagi tinggalkan jejak! =0).
    hehehehehe...mee kari sedap! =0).
    minggu dpn nak cuba buat mee kari kak nor..minggu ni tak sempat pasal bizi sgt..hehehehe

    nak cedok sesudu mee kari kak nor jap....uhh!mmg terbaik! ok, saya nak lari ke belog kak hasue dulu..nak mencuri pulut panggang seketul...hehehehehe...

    ReplyDelete
  22. mee kari bestnyerrrr.. lama tak buat... terliurrrr..
    smlm dah nampak air akak tu kat link.. nak masuk tp takleh plakkk...

    ReplyDelete
  23. slm ziarah...mee kari yg best rasa nak mkn plak mee yg dlm gambar tu...sedap nyerrr nyummm....:)

    jom join contest...

    http://maszull.blogspot.com/2011/07/jom-join-contest-wedding-anniversary.html

    ReplyDelete
  24. mieza >> sori la ya.. lambat reply.. tuan rumah sakit kepala arini..

    meh la mieza, akak panaskan kuah dan celur mee.. bahan2 lain ada sket lg tu .. boleh buat buka sama2 kan :)

    lina >> ada lg ni lina.. mmg sentiasa buat kuah lebih, boleh makan 2x :)

    TTM >> tunjuk2 tu ada makna ke? ke tunjuk mangkuk tingkat baru yg nak beri ke k.nor.. boleh aje.. heheheh

    mmg kurang syok, tp kalau letak udang dah agak ok dah.. try la..

    vivi >> suka bila vivi dtg.. selalu buat lawak :)

    hati2 berlari tu.. ehhh boleh berlari atas air ke vivi? wawawahhhhhh terer ya.. ada menuntut ilmu ya.. :)

    ratna >> mee kari lawan dgn air nenas koktel.. sangat enak :)

    maszull >> mekasih sudi singgah..

    ReplyDelete
  25. salam.k.nor nk mintak resepi kek coklat yg letak air kopi tu. dl da tgk kt blog k.nor. duk mcari byk sgt. leh x nk mintak k.nor email resepi tu.
    ila_virgo08@yahoo.com

    ReplyDelete