f Secubit Garam: Ayam Mamak

N3 Terkini

Friday, March 18, 2011

Ayam Mamak

ASSALAMUALAIKUM...

Menu dari hasil olahan resipi Udang Mamak, yg pernah K.Nor buat dulu. Versi ayam ni pun pernah dibuat oleh Izah dan jugak Mas. Memang sedap! Kalau sapa2 penggemar kari mamak tu, silakan la cuba.. insyaallah.. menyelerakan..


Nak resipi sila tengok kat SINI ya... Kalau nak buat versi ayam spt yg K.Nor buat ni, tukarkan aje udang tu kepada ayam. Jgn lupa perap dulu dengan garam dan serbuk kunyit. Kemudian goreng hingga masak tp jgn terlalu garing. Pastu boleh lah dimasak mengikut step seterusnya..




9 comments:

  1. Perghhh..menyelerakan betul ayam mamak tuh kakk..ni kalo gandingkan ngan nasi minyak,nasi ujan panas mau xleh berdiri pas makan nih..hahah..melampau2 tul tu..huu..

    Pstt..tu bukan daun sup kat kebun kite kat bawah ke?kalo togel kang tau ler sapa nye keje..kekekeke..ampunnnn kakk..haha :P

    ReplyDelete
  2. as-salam kak,Peerghh ..mengoda sungguh dan menyelerakan yummy..

    ReplyDelete
  3. sue >> sedap ni sue.. menjilat jari.. tau.. jari tangan aje ya.. jari lain tak termasuk ngeeeeeeeeee...

    haipp!! kehekut sungguh! takkan amik sepelepah pun tak boleh!! ish2... kang akak gi sembur racun dgn izah kang.. haaa.. ada yg tinggal tanah dan rumput kering kang... hihihi

    ReplyDelete
  4. ady >> salam ady, try la.. k.nor dah buat versi udang arini buat versi ayam.. dua2 shedaaaaaaappp!! hehe

    ReplyDelete
  5. Asalamualaikum kak

    akak kat ganu,kalo tak pia dah dtg umah mintak sikit hihi

    ReplyDelete
  6. assalam nor..anak akak yang sulung memang penggemar apa2 saja yang versi mamak ni..
    nor.akak terpikat betul la dengan apam warna purple tu..

    ReplyDelete
  7. mas suka ayam goreng mamak ni...
    sedapp kan kak nor...
    lama dah mas tak buat..he..he..

    ReplyDelete
  8. pia >> salam pia.. jauh tp dekat dihati :)

    k.erna >> sama la dgn anak dara dn si bongsu kat sini ..mmg suka lauk kari2 :)

    try la kak, sedap apam keledek ni.. dr bazirkan keledek yg termenung 2 biji kat dapur, nor godek jdkan apam.. sedap pulak tu :)

    mas >> ni versi keledak lak mas, biasanya mas buat guna kentang kan :)

    ReplyDelete
  9. mas.. sori.. silap komen.. duk pk ke apam kes jawab komen k.erna td.. hehe

    k.nor pernah buat versi udang jer sekali aritu, pastu ni baru try versi ayam.. sedap mas.. luqman suka sgt :)

    ReplyDelete