f Secubit Garam: Menu Org Kurang Rajin

N3 Terkini

Saturday, March 12, 2011

Menu Org Kurang Rajin

Kesian pulak duk layan Cucur Udang Geragau jer dari pagi td kan.. Nak buat camna, tuan rumah@tukang masak cuti dr main masak2 tengahari tadi. Almaklum lah.. dah start cuti sekolah ni, org amik peluang buat kenduri kawin. Hari ni aje K.Nor ada 2 jemputan kenduri kawin, yg satu area K.Trg ni dan satu lg di Dungun. Yg Dungun tak leh nak pergi, dgn hujan yg kejap lebat kejap reda dari pagi sampai ke petang. Tambah pulak anak dara ada kelas tambahan sepanjang minggu ni. K.Nor cuba pergi kenduri yg kat KTrg ni jer. 


Bila dah cuti masak lunch, nak masak utk dinner pun jd kureng rajin ler.. Last2 buat aje laa Kuetiau Rebus. Alhamdulillah.. kenyang gak ler perut 5 beranak :) Tak per la ya, tayangan malam ni dgn menu simple gini. Dari tak ada langsung n3 utk petang/malam ni kan.. Esok pun belum tentu dpt masukkan n3 sbb awal2 pagi nak kena hantar MIL dan SIL ke airport, dia org nak mengerjakan umrah. Pastu tengahari ada 2 lagi kenduri kawin.. Nampak gayanya MC lagi dapur ku.. ^____^


10 comments:

  1. Assalam kak nor,masak simple2 jer pong nmpak sedap la kak..Tu la musim cti kenduri pong byk kan kak,smp kadang da yg xsmpat p..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...
    Kalau dapur k nor baca n3 ni mesti diaorang melompat keriangan sebab dapat cuti. Hehehehe

    ReplyDelete
  3. Kurang sahaja, tetapi tetap rajin...akak memang rajin.

    ReplyDelete
  4. menarik btul tgk campuran warna kuew tiaw rebus tuh.. rasa nya pasti la lagi menarik kan kak.. ttp best walau simple..

    ReplyDelete
  5. Semoga MIL n SIL akak selamat pergi dan kembali ke tnh air dgn selamat..

    musim kenduri yer kak...nasib bdn laa x merasa nasik kenduri cuti kali nih sbb x balik kmpung..huhuuu..

    ReplyDelete
  6. asalam nor..selamat bercuti.
    semoga perjalanan MIL dan SIL..pergi dan balik

    ReplyDelete
  7. walaupun simple tapi nampak sedapp..

    ReplyDelete
  8. Salam Nor,
    Selamat bercuti ya.....walaupun menu simple tp nampak sungguh menyelerakan

    ReplyDelete
  9. zaliedana >> biasa la kalau cuti sekolah.. org amik kesempatan buat kenduri kawin kan.. arini ada 2 esok cik abg ada 3 kenduri perlu attend.. haha..

    sam >> akak rasa akak lebih happy dr dapur tu sam hehe

    gerau >> tak ada la rajin sgt gerau.. sesekali ada gak mood tak rajin tu :)

    mrs gee >> alhamdulillah.. simple tp sedap kat anak tekak saya :)

    ReplyDelete
  10. sue >> amin... mekasih sue :)

    tak balik ke? sian dia :)

    k.erna >> amiin.. mekasih kak

    Lieynanilaz >> alhamdulillah.. yg simple pun sedap gak :)

    wattie >> hehe. bukan lama pun cuti tu.. sehari dua jer :)

    ReplyDelete