f Secubit Garam: Crab Stick Puff

N3 Terkini

Thursday, February 17, 2011

Crab Stick Puff

Assalamualaikum...

Akhir2 ni mood nak mengupdate agak kureng sket ler. Ntah ke mana terbangnya en. mood itu. Sebab tu, sampai terlupa nak post entry puff ni padahal dah buat smlm lagi dah.. ehhh.. 2 malam lepas. Buat malam tu utk breakfast pg esoknya (pagi semalam) Jadi tak yah nak ngendeng la ya.. semua dah selamat 'diproses' ^___^


Kali ni puff kurang fluffy sebab pastry puff ni yg re use. Maksud K.Nor, ni lebihan/perca (hehe cam kain la pulak!) pastry puff yg dibuat projek lain. Tak la membazir bila ada lebihan kulit puff ni, kita uli dan canai semula. Cuma hasilnya tak la se cun puff yg kita guna utk mula2 tu. Tu sebab tak nak fluffy puff kali ni. Tak kisah lah, masuk mulut dan pastu masuk perut, lumat gak kan :)


K.Nor guna crab stick dan sosej ayam sbg fillingnya. Mudah kerja, cuma gulung dan kelar2 jer. Bentuk simple jer nih. Pastu layan dgn sos cili dan jalapeno cheese utk rasa yg lebih mengancam! :)


9 comments:

  1. Assalam nor, kita puas mencari pastry puff ni kat jb..tapi sayang lain pulak yg kita jumpa..(benda lain yg tak sepatutnya beli)..hehe

    ReplyDelete
  2. uwaaa~~ tensionnyer.. xjumpa lg puff pastry kt supermarket..

    ReplyDelete
  3. assalam kak nor...ima tak pernah wat lagi puff sosej dan crab stick tu...kena goreng dulu ke mcm mana...dan ima juga nak tahu mcm mana rupanya jalapeno cheese tu...dah lama teringin nak beli...tp tak tahu..

    ReplyDelete
  4. ayu >> agaknya apa lah yg diborong tu :)

    tun >> sabar2.. k.nor dulu rasanya 2 tahun lebih duk idam nak main dgn puff ni :)

    ima >> w'salam ima.. crab stick dan sosej tu k.nor celur jer kejap pastu toskan.

    jalapeno cheese .. tengok kat sini http://secubitgaramnor67.blogspot.com/2011/01/spiral-potato-with-jalapeno-cheese.html

    ReplyDelete
  5. kak nor,
    mas dah lama tak beli puff pastry..
    tengok puff akak ni jadi teringin lak...he..he..

    ReplyDelete
  6. kak nor..mana gi en mood nya kak nor?huhuhu...jangan gitu..barang yang dah terbang usah dikenang..dirindu aje sudah ye..haha..saje usik k.nor neh

    ReplyDelete
  7. K.nor....en mood terbang kemana tu k.nor...jgn ler gitu..sedih ni haa...ishh k.norrr...sedap nampak tu walau pun re use...kretip la k.nor nih.

    ReplyDelete
  8. alaaaaaaaaa kak nor..baru nak ngendeng seketul..lapar laaa..uwaaaaaaa

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum..

    ampun2.. lama betul amik masa utk balas komen nih... tersangat2 rajin la tu hehe

    mas >> k.nor mmg selalu stokkan pastry puff dlm esbok. kalau ke giant pantang nampak mesti nak sambar :)

    izah >> ehhh.. bukan sebab tu la izah.. tak ada kaitan dgn anakanda :) sj jer jd rasa kurang rajin nak mengupdate :)

    lieza >> ntah la lieza.. jd kurang rajin sungguh lately :)

    mmg kurang cun tu lieza, tak fluffy kan.. isi pun tersengih2 jer tu :)tp tak kisah lah janji tak membazir kan

    eina >> siannyer.... hehe

    ReplyDelete