f Secubit Garam: Ikan Selar Masak Sambal Cili

N3 Terkini

Tuesday, February 22, 2011

Ikan Selar Masak Sambal Cili

Dah banyak hari duk layan menu ayam jer. Tukang masak yg kurang dgn lauk ayam lagi la jemu nak masak ayam tiap2 hari. Hari ni kita layan menu ikan pulak. Masa ke pasar tadi tengok ikan segar dan berkilat jer, geram! K.Nor sambar ikan selar dan ikan aya jer. Tak nak gak simpan lama2 ikan dalam freezer tak fresh sgt kalau dah lama2 kejung gitu kan. Abis stok ikan, esok lusa gi pasar smula. Dekat jer :)


Menu yg sangat simple, Ikan Selar Masak Sambal Cili. Buat pedas2 sket.. kena dengan nasi panas2... mmg sedap. Nak resipi? Klik kat SINI ya.. 


erkkkk.. cuba perhatikan masa K.Nor buat n3 ni (kat bawah ni) 2:22pm.. hari ni 22.2 kan.. haha.. lucky number tu... hehe



8 comments:

  1. Wah kebetulan numbe yg sangt cantik ek..
    Hmm tadi kuar ikan siakap.tak tau nk diapakan kt siakap tu.. Buat sambl gini pun best gakkan

    ReplyDelete
  2. wahhh..mas suka ikan masak macam ni...
    sedappnya...
    makan ngan sayur tumis bayam dan nasi panas dah cukup sedapp kan kak..

    ReplyDelete
  3. ana >> k.nor letak kat sini ya komen ana.. sori terpublish 2x n3 ikan selar ni td.. so kena delete satu :)


    Anna Qawina said...
    kak nor : tengahri dah selesai mkn ni, kira nak tapau jela wat mkn mlm, takyah masak dah ptg ni kan..2 ekor cukuple..kihkih

    February 22, 2011 2:32 PM

    ReplyDelete
  4. k.nor,
    best nye...arini xnak mkn ns,diet..hohooh..lapor la nengok ikan selar ni..hiuhuhuhu
    akak biase pegi pasar mn?chbg 3 ke?=)

    ReplyDelete
  5. Assalammualaikum kak,rindu tak?hihihi

    yummy :)

    ha'ah la lupe hari ni 22.2

    ReplyDelete
  6. zawani >> biasanya psr cha. 3 dan psr tani

    pia >> w'salam pia!! ish.. mana tak rindu.. mana menghilang ni :)

    ReplyDelete