f Secubit Garam: French Toast

N3 Terkini

Friday, February 4, 2011

French Toast

Meh sarapan stail omputih.. Mudah disediakan dan sedap dingap.. Beli seketul (erkk... sebatang kan.. hehe) roti panjang kat gergasi, balik rumah potong serong2. Pastu panaskan frying pan dgn sedikit minyak. Pecahkan 2 bj telur (telur ayam ya, kalau telur burung unta besar gedabak, kang tak abis makan ngeeeeeeeee). Dip atau celupkan roti yg dah dipotong ke dalam telur dan masukkan dlm minyak yg dah dipanaskan tadi. Goreng ler sampai garing kedua2 belah roti tu dan toskan. Pastu makan ler dgn apa2 sos jika suka. K.Nor cuma picitkan Jalapeno Cheese (betul2 mengempen JP ni kan..haha)... manyak enak!!


Ok dah.. tak leh pot pet panjang2.. nak gi rumah MIL, arini kenduri pertunagan adik ipar. Selamat menjamu mata dgn French Toast K.Nor ni dan slmt berhujung minggu dgn famili tersayang.. Jumpa lagi... :)

nampak itam2 tu sket kan, yg tu pizza topping yg ditabur utk menambahkan keenakkan french toast K.Nor.. 
pebret Along dan Naim ni.. :)


7 comments:

  1. salam k.nor, seronoknyer dpt gader2 smlm..x boleh jadi ni..nak kena order juga la si jalapeno tu..

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum kak..mmg best ni :p~ pg2 dah ada yg sediakan sarapan :)

    ReplyDelete
  3. tuan rumah tak de....
    boleh ambik roti manyak2...he..he..

    ReplyDelete
  4. Hi Kak Nor...sedapnya toast tu!!! Cicah JP lagi..;)

    ReplyDelete
  5. salam k.nor..terliurnye tengok toast k.nor tu...sedapnye..buat perut berdondang sayang je..hehehe

    ReplyDelete
  6. pia >> order la, dah letak link kat situ kan.. sedap ni

    del >> w'salam del.. hahaha.. mmg best kalau betul2 tu kan.. :)

    mas >> haaa... pandai dia ya... :P

    love >> mmg yummy! :)

    eina >> wahhh siap berlagu dah tu :)

    bre_eze >> kalau tak suka cheese tak yah letak.. optional jer tu :)

    ReplyDelete