f Secubit Garam: Roti John

N3 Terkini

Saturday, February 26, 2011

Roti John

Assalamualaikum...


Dah nak masuk tengahari baru boleh post menu sarapan. Tak per la ya.. at least ada gak n3 utk pagi ni. Roti John, dah lama betul tak buat. Tengok MamaHawa buat baru2 ni baru teringat nak buat balik. Kali ni buat siap2 1 paket daging cincang sebagai intinya. Senang sket lain kali kalau nak buat lagi, keluarkan aje dr freezer. Tak perlu la ulang2 kali buat inti kan. Lagi pun inti ni boleh diguna dlm lain2 resipi spt inti puff, inti pau pun boleh. Juga boleh letak dalam karipap maupun boleh dibuat Dadar Samarinda@Dadar Berlauk. Sebenarnya boleh dibuat mcm2 dgn inti daging spt ni, atas kreativiti kita.. Haaa.... nak buat Sandwich Roll pun boleh.. errmmm... buat apa2 pun boleh.. hehe


Bagi yg nak mencuba Roti John ni, boleh la klik kat SINI. Tuan rumah nak kena lay down dulu kejap. Kepala berdenyut sakan dr smlm lagi.. Jumpa lagi ya .... :)

7 comments:

  1. wahwah..sedap ni kaknor..sy pon penah buat..tp, xguna daging cincang..guna sardin je..bese buat ni time bulan pose..ehheheeh

    ReplyDelete
  2. akak, mas ngan abang pun suka roti john..
    sedappnya...
    terliur lak tengok roti john akak..he..he..

    ReplyDelete
  3. sedapnyer..
    makan panadol yer.. get well soon ^^

    ReplyDelete
  4. as- salam kak nor

    roti john ni memang sedap, anak-anak saya suka sangat, nanti boleh la cuba resepi ni........

    ReplyDelete
  5. Salam kak Nor..
    Nak roti john..tak kira nak jugak!!!

    ReplyDelete
  6. Lupa plak..nak tanya kak Nor punya email add.. Nanti akak bg Naz eh atau send terus ke mail Naz : nazharzan@gmail.com

    ReplyDelete
  7. soo hae daa >> salam .. try la buat .. sedap ni ... buat inti banyak2 dan masuk dlm freezer.. anytime nak buat, kejap jer dah ada pun intinya kan.. :)

    mas >> buat sendiri la mas, lg sedap.. :)

    tun >> alhamdulillah.. dah makan dh smlm.. kurang sket arini :)

    mekasih ya tun

    ady >> w'salam ady.. try la.. kita boleh letak banyak2 inti tu kan.. jimat sket dr beli.. lg pun anak2 boleh makan puas2 kalau kita buat sendiri :)

    naz >> w'salam naz.. erkkkk.. kira tak kira.. dah yillek!! hehe

    ReplyDelete