f Secubit Garam: Jom Makan Mihun Soto

N3 Terkini

Tuesday, June 9, 2009

Jom Makan Mihun Soto


Hari kemalasan sedunia rasanya ni... Malesssss sungguh nak masak nasi. Melangkah ke pasar pun cam nak tak nak jer. Tapi kesian gak anak2 nak makan, masak gak la. Teringat Aisyah dah lama request nak makan mihun soto, tu yg buat gak hari ni. Naim pun suka sgt dgn mihun soto ni. K.Nor dan famili kalau buat soto tak makan dgn nasi impit, tp suka makan dgn mihun. Sebelum start masak mihun soto ni kena tanya anak2 dulu, nak makan tak? Mesti dgn cepatnya dia org jawab NAK! Bila dah bg soalan perangkap, baru la beritau ayat seterusnya.. haa.. nak makan mihun soto, kena la siang/perisi ayam... hehehe.. anak2 tak leh nak kata apa dah.. sengih aje laa... emak sapo la ni ya.. hehehe.. Fresh Orange pun dah siap tu..Jom Makan...............

7 comments:

  1. Hehehe...masa Na kecik-kecik dulu, kalau mak suruh perisi ayam...Banyak yang masuk mulut drpd yang diperisi... :)

    ReplyDelete
  2. sama la dgn anak2 ni na.. kena masak lebih kalau tak ciput jer yg dpt.. hehe

    ReplyDelete
  3. akak, sedapnyer mihun soto... nak wat jugak, tapi malas nak wat begedil.. ekekke.. tapi kalo takder begedil, mana syiok yer dak...

    ReplyDelete
  4. Ni paberet kite nih.. kat sini tiap2 minggu dah jadi menu wajib pulak..hehe...sedap2.Bergedil daging tu sodapnye kalau boleh buat...

    ReplyDelete
  5. aymy.. mmg la time nak wat soto ni bergedil yg paling M nak buat kan.. tp kalau tak ada mmg tak umph..

    ijan.. buat la... mmg nampak renyah tp puas hati bila makan... :)

    ReplyDelete
  6. salam kak nor, saya suka soto...bergedil...tambah2 ada sambal kicap.
    lepas kahwin baru kenal semua tu hihih..

    ReplyDelete
  7. w'salam suzi.. biasa la.. banyak benda yg kita tak tau sebelum ni kan.. sama gak dgn k.nor :)

    ReplyDelete