f Secubit Garam: Bubur Jagung + Sagu

N3 Terkini

Wednesday, June 10, 2009

Bubur Jagung + Sagu


Salam...

Kebizian melanda hari ni.. Esok dan lusa pun gitu gak.. Hari ni ada buat projek skit, utk majlis meraikan perkahwinan salah sorang member forum MyR yg asal dr Bukit Payung, tp menetap dan bekerja di Subang pada hari Sabtu ni. Esok pulak ada majlis pertunangan SIL K.Nor (adik hb) kat rumah PIL. Bakal tunangnya org Sg. Petani, bermakna akan dtg akan jalan2 ke utagha la pulak.. So boleh la nak gader2 dgn org belah utagha.. kan.. tu pun kalau ada yg sudi.. hehe.

Hari Jumaat nanti satu lg hari yg padat, meneruskan projek utk pengantin baru tu.. (baru ke Izah wehh hehe). Insyaallah Lilydvalley dr MyR akan join sekali dgn projek tu. Lagi pun, tu idea dia sebenarnya, K.Nor tolong2 jer. Insyaallah Lily akan sampai ke KT ptg esok dgn sang puterinya. Nanti bila dah siap semua dan dah selesai majlis Izah baru K.Nor upload hasil projek tu ya.. doakan semoga semua menjadi dan berjalan lancar.. amiin..

Ishhh panjangnya muqaddimah!! hehhe ampun ya... letih ler.. Banyak kes terjadi hari ni.. tak per lah semua masuk poket.. tak leh bising2.. Semua ujian dr DIA jua.. Berbalik pd N3 mlm ni. Jom makan bubur jagung bersama sagu. Jiran sebelah rumah yg bagi jagung ni, sebelum g KL lg. Tp tak sempat nak buat, hari ni baru jer boleh nak masak bubur jagung ni. Jom makan...

2 comments:

  1. cun bubur jagung tu...aishah tak pernah lagi taruk biji sagu tu...menarik gak nampak...

    ReplyDelete
  2. aisyah.. dulu2 pun k.nor tak pernah letak gak sagu dlm bubur jagung, tp sejak bercintan dgn MyR, baru ler tau nak campur sekali.. sedap tau, cuba la. tp jgn lupa rendam dulu pastu bilas sagu tu sebelum masukkan dlm bubur yg dah 3/4 masak

    ReplyDelete