f Secubit Garam: Breakfast & Lunch with Lily & doter

N3 Terkini

Friday, June 12, 2009

Breakfast & Lunch with Lily & doter

Salam semua..

Letih sungguh hari ni.. dr celik mata pg td hingga la lewat petang td, bizi betul, bz tahap gaban, tahap cipan.. ntah ler tahap apa lg kut.. Start dgn menyediakan breakfast utk tetamu kehormat, lunch dan projek join venture dgn Lily utk kenduri perkahwinan Izah esok. Jom kita lihat menu utk bf..

Spt yg Lily request bila K.Nor tanya apa yg dia nak makan sgt kalau datang ke Ganu, K.Nor sediakan laksam ni ha.. Untuk Zafirah, dia kata sang puteri tu suka makan sosej roll(yg ni Aisyah yg buat). Disebabkan nak mengejar masa, kang kalau buat sendiri laksam dan kuah2 tu, lambat lak siap. Jd K.Nor beli yg xpress jer, kat Pasar Chabang Tiga. Balik rumah potong sendiri dan tambah skit lg ulam2an dlm tu.. Boleh tahan gak rasa dia, nampak td Lily menambah gak masa makan laksam. Pastu K.Nor beli satar sket, kegemaran Naim. Naim dah balik ke asrama pkl 10pg td, dgn menaiki bas ke Kota Bharu. Sempat la dia bf bersama Lily td..

Untuk lunch masak yg cepat dan senang jer, nasi ayam. Tu pun setelah tanya Lily, sang puteri dia tu suka makan lauk apa. Ok la kan, nasi ayam tak pedas, mmg budak2 suka makan.. Itu jer la yg sempat K.Nor sediakan utk Lily dan Zafirah hari ni, disebabkan kesibukan menyiapkan projek yg kita org plan utk Izah. Lepas jer bf, terus start buat, sampai la ke petang, dlm pkl 6.30.. waduhhhhhhhhhh capek bangat!!.. iyer laa kan, bila org yg teramat pro ni main deco2.. ok la nak rest sambil skodeng rumah org lain lak..

4 comments:

  1. wah projek beso nih...nak tgk ler hasi projek tu...sure cun melecun...

    ReplyDelete
  2. segan la aisyah.. projek simple2 jer.. :)

    ReplyDelete
  3. Alamak bestnye menu brekpas n lunch tue.. kalau nak join boleh tak? hehe

    ReplyDelete
  4. ijan, boleh aje, kalau duk dekat2.. :)

    ReplyDelete