f Secubit Garam: Sepetang Di Pantai Teluk Ketapang ~ 14 Jun 09

N3 Terkini

Monday, June 15, 2009

Sepetang Di Pantai Teluk Ketapang ~ 14 Jun 09

Salam...

Smlm, hari terakhir Lily, suami dan anak daranya kat ganu. (suami Lily tiba pd ptg Sabtu dr K.Bharu untuk join sekali percutian Lily dan Zafirah). Pagi semalam dia ada call, ajak jumpa kat pantai, utk menghabiskan masa sementara menanti waktu berlepas balik ke Shah Alam (flight malam). K.Nor suggest g kat Pantai Teluk Ketapang, sbb dah berdekatan dgn airport tu. Lagi pun kat situ biasanya ada kuda yg boleh budak2 tunggang tp berbayar la kan.. Tp malangnya, hari tu tak nampak seekor pun kuda , tak tau kenapa. Tak per lah, Lily cakap Zafirah dah naik pun kuda masa dia org main2 kat pantai Batu Buruk pd petang Sabtu tu, ok la kan..

Zafirah asyik bermain di tepian pantai sambil mengutip cengkerang.
Sebelum tu takut bukan main nak turun ke pantai :)

Kebetulan dua org nelayan melabuhkan pukat tarik betul2 di hadapan tempat anak2
K.Nor dan Zafirah duk bermain

Banyak gak hasil tangkapan dia org, kebanyakkannya ikan cencaru yg masih remaja
Cuba tengok ikan cencaru yg masih fresh lg tu, kulit dia masih berkilat dan hijau lg..
hinggakan mula2nya K.Nor ingatkan ikan selar/kembung.. sedap tu kalau goreng, kan..

Sesi bergambar beramai2..

Dan ni sesi mengisi perut setelah penat bermain di tepian pantai
psst ijah.. nampak tak tu.. akak sukaaaaaa sgt dgn yg tu tau.. :)

3 comments:

  1. salam... seronok eehhhh ambil angin kat tepi pantai ;)

    ReplyDelete
  2. seronok ye kaknor ngan kaklily leh sepetang bersama di tepi pantai lak tuuuuu... waa best2...

    ReplyDelete
  3. k.e & suha.. mmg seronok, lagi ramai, laaaaaaagiii seronok, kan..

    ReplyDelete