f Secubit Garam: Hati Masak Rempah

N3 Terkini

Wednesday, June 3, 2009

Hati Masak Rempah


Ni lauk semalam ya, bukan hari ni punya. Smlm dah berderet n3, jd kena la tayang hari ni. Kalau ikutkan bila balik dr jalan2 mmg ler malassss nak main masak2, tp lawan gak ler perasaan malas tu. Masak yg simple2 jer, singgang ikan dan budu! Tu yg best kan.. Kena dgn ikan panggang dan ulam, cukup la bg K.Nor. Utk cik abe, K.Nor masak lauk hati ayam ni sbg tambahan dan utk Luqman, goreng ayam jer pun dah cukup dgn kuah singgang tu.

Ana, jgn marah ya, akak durhaka skit kat resipi ni. Sbb tak ada serbuk cili, akak guna ler cili mesin. Agaknya terlebih cili tu yg merah menyala lauk ni. Bila tengok yg Ana punya kuning jer. Tak per la, asal rasa dia sedap, kan.. K.Nor suka gak lauk ni tau Ana, makan dgn nasi panas2, tak perlu dah lauk lain. Sapa2 yg nak try boleh la amik kat rumah Ana bini Wahid ni. eh silap puan Deana laa.. hehe. ermmm MyR dari minggu lepas lg tak leh nak masuk.. apa kes ya..

2 comments:

  1. menarik...
    gmbr2 akak ni cantik2 la sungguh kreatif.. sy nyer gmbr masakan cm kurenggg jer...

    .................
    tui la myR susah nk masuk minggu2 ni kan....

    ReplyDelete
  2. zai,hb k.nor guna dslr tu yg gambar cantik tuh.. tambah lak dia mmg agak mahir dlm bidang fotografi

    ReplyDelete