f Secubit Garam: Strawberry Chocochips Muffin

N3 Terkini

Thursday, June 18, 2009

Strawberry Chocochips Muffin

Salam...

Ni projek malam td ya...

Adegan menyelongkar dlm esbok, terjumpa 1/2 pack lg stoberi yg dibeli kat baru2 ni. Sebelum stoberi tu menopouse kena la buat sesuatu dgnnya kan. Duk menyelongkar kat MyR cari resipi2 yg menggunakan stoberi sbb bahan asas. Cari yg mudah dan simple bahan2 yg diperlukan, tp tak nak buat something yg berkait dgn air@minuman tp lebih kepada nak membaking. Terjumpa la resipi puan tanah MyR, not bad, semua bahan2 ada. Keluarkan telur dan butter dr peti ais, lepas sejam, terus menggodek (K.Nor lecek jer td stoberi tu, tp kalau lain kali nak buat, just cincang2 jer lg sedap).. maka terhasil lah muffin yg enakkkkkkkkkkkk sgt. Satu combination antara stoberi yg masam2 dan coklat yg manis.. sedapppppp!! Teksture muffin yg lembut, tak manis sgt.. Aisyah duk ngap lepas satu, satu.. Sempat atau tidak nak bawak ke sekolah esok, tak tau la.. Dah la buat 1/2 adunan jer, lain kali kena buat 1 adunan lak.. Jom layan Strawberry Chocochips Muffin... tq Yani, mmg best!


Yani, sori ya.. K.Nor tambah sket ovellete sesudu kecik dlm adunan, lembut jer muffin ni.. ermmmmmm.... Sapa agaknya lepas ni terjangkit virus muffin ni.. ^__________^

6 comments:

  1. Nor...Stoberi tak dak....mangga ada...tapi...tak taulah nak jangkit ke tidak....dah ada projek lain ni...tapi tempting gak nengok muffin tu...sebab bab yg combination masam dgn manis tu...boleh bayangkan betapa sedapnya!!!

    ReplyDelete
  2. kita kot bakal berjangkitttt! ngeeeeeee...

    ReplyDelete
  3. lama nyer tk wat muffin.. teringin la plak..

    ReplyDelete
  4. watie.. tak rugi cuba tau, mmg sdp combination masam dan manis tu.. masuk list la dulu ya..

    ina.. fiza dulu yg terjangkit la ina.. :)

    zai.. buat la senang dan sedap, insyaallah

    ReplyDelete
  5. ehehe takpo knor.. nak tambah ovellete pun..
    dedulu masa kat jepong nun x tahu mana nak cari ovellete ni.. kalo terjumpa resipi yg ada guna ovellete, frust betul.. terus x pandang resipi tu

    ReplyDelete
  6. yani.. oo kat jepun tak ada ke ovellette.. tp mmg makin sedap dan lembut jer muffin ni bila letak ovellete, padahal k.nor mix dgn balloon wisk jer tak pakai mixer pun

    ReplyDelete