f Secubit Garam: Mihun Goreng Tomyam

N3 Terkini

Monday, June 8, 2009

Mihun Goreng Tomyam

Salam semua.. I'm back, anybody miss me? adeh spekong lak ya.. hehe rindu nyer nak masuk blog teman2 semua..

Ni n3 pertama utk hari pertama sejak balik jalan2 makan angin ni.. Pagi2 buta dah ada ketuk2 pintu, suruh turunkan kuali periuk. Suruh panaskan balik dapur, dah la org keletihan berjalan jauh.. ish2.. sapo laa tu.. dengar sore cam mak yung jepun.. :P Ni BF pd td, ingat nak suruh cik abg g beli jer apa2 kat kedai, tp kesian lak kat dia yg tidur keletihan tu.. Last2 goreng jer mihun ni. Letak jer apa aje yg ada dlm fridge. Letak udang, sotong ball dan crabstick, sayur lak letak carrot, kobis dan tomato. Nak tabur dgn daun saderi pun tak ada, so tabur jer la dgn daun kucai yg dipetik kat bawan nun.. Daun limau purut pun petik kat bawah gak.. Alhamdulillah, daun2 limau purut dah makin merimbun sejak bawak turun kebawah ni. Sebelum ni letak atas tangga jer, utk memudahkan nak petik bila nak masak.

Ok la, jemput la makan pd sapa2 yg sudi tu.. Siapkan mihun tu pg2 td lg, tp tau aje la, dgn kerja yg banyak ni, ni baru leh hapdet. Dengan kedai dobi yg pastinya 3 hari tak tutup, siram pokok yg 3 hari dah kekeringan.. rumah pun cam tongkang pecah ni.. Anak dara dan anak teruna yg balik dr camp tu bawak balik baju yg tak berbasuh semua..mana sempat nak basuh, jadual aturcara dia org amat padat, kesian gak kan.. Tu la pasal, kedai dobi kena bukak 3 hari berturut ni.. Lepas tu acara menarah bukit/gunung tu pulak.. nak melipat yg bertimbun tuh.. adehh... kemalasan yg tahap gaban .... ermmm.. tak ada ke sapa2 yg nak merekacipta mesin atau robot lipat baju!!!!!!!!!!!!!

Gambar2 sekitar jalan2 ke KL akan dihapdetkan lewat skit, banyak benda lg nak kena settle ni.. kepala pun tiap kali balik jalan jauh ni mesti pening2.. yer la kan, dah makin tuo nih... :)

No comments:

Post a Comment