f Secubit Garam: Udang Goreng Dlm Sos Daun Limau Purut

N3 Terkini

Thursday, September 16, 2010

Udang Goreng Dlm Sos Daun Limau Purut

Hari ni kan, duk mereka2 lauk apa nak dibuat dgn udang ni. Kejap rasa nak buat butter prawn, pastu terfikir lak nak buat udang sos cili thai.. Last2 bila masuk dapur menu lain lak yg dibuat. Teringat Ain pernah buat Udang Sos Daun Limau Purut menggunakan resipi Ikan Goreng Dlm Sos Daun Limau Purut. K.Nor pun nak try la buat cara Ain tu.. Hasilnya? Spt biasa, mmg mabeles!! Try la, rasanya maintain sedap spt menu asal menggunakan ikan. Nak resipi boleh klik kat sini ya.. Insyaallah.. tak rugi mencuba, kan Ain :)

3 comments:

  1. wah tgk gambar pun air liur dah meleleh.. :)

    ReplyDelete
  2. wah bestnya udang!!!..dah lama tak masak udang berlauk, semenjak lepas raya ni, masak simple2 aje..udang ni nampak best ler Nor.

    ReplyDelete
  3. kyuubi >> jaga2.. lap jgn tak lap.. nanti basah keyboard hihihi

    ayu >> udang ni kalau buat camna pun mmg tak mengecewakan , kan ayu.. try la stail gini sekali ayu, pasti jatuh cintan hehe

    ReplyDelete