f Secubit Garam: Jagung Manis

N3 Terkini

Wednesday, September 1, 2010

Jagung Manis


Jagung Manis... sebagai juadah utk berbuka puasa.. ok gak kan.. Kalau nak beli yg kat kedai tu, mahelll .. $2.00 sebekas ciput jer.. baik wat sendiri.. lagi puas hati. Alhamdulillah.. berkat Azie share resipi Jagung Manis kat MyR, dpt la buat Jagung Manis spt yg dijual kat kedai2 nun.. Jom try resipi Jagung Manis by Aziemas ni..

Azie, K.Nor kopipes resipi tu kat sini ya.. maceh dear :)


JAGUNG MANIS by Aziemas

Bahan2nya:-
500 gm jagung ( leh dpt dbhgn frozen )
2 s b butter
4 s b susu pekat manis ( kemanisn ikut suka )
secubit garam

Cara-cara:-
1.Kukus jagung dlm 20 minit..lg lama lg sedap :)
2.Jagung dh masak..dlm bekas lain..masukkan jagung yg masih panas2, gaul dengan butter, susu pekat manis dan tabur secubit garam.
3.Sebatikan..dh siap....enak dimakan semasa masih panas2..

**nota k.nor:  bg yg tak ada susu pekat manis boleh gantikan dgn susu cair dan tambahkan sedikit gula.

4 comments:

  1. hmm..senang sgt resepi ni...nk buat la..

    ReplyDelete
  2. Waa ini juga salah stau breakfast anak ke sekolah....senang kan Kak Nor? Dah byk buat cookies kak?

    ReplyDelete
  3. syamila >> slmt mencuba :)

    ayu >> baru 2 jenis ayu.. tunggu esok2 la.. dah start cuti sekolah ni boleh la start mengukis balik :)

    ReplyDelete