f Secubit Garam: Murtabak Megi

N3 Terkini

Sunday, September 5, 2010

Murtabak Megi


Si tukang masak dah tak tau nak makan apa utk berbuka. Untuk suami dan anak2 dah siap masak nasi dan lauk2. Biasa la.. si tukang masak mmg tak makan mana pun nasi bulan2 puasa ni. Time sahur pun tak makan nasi.. Diet?? ehh tak la.. mmg lebih suka tak makan nasi time berbuka dan sahur. Body tak rasa berat sgt bila puasa. Nak solat tarawikh pun segar jer.. 


Last minute terfikir tang murtabak megi jer. Keluarkan lebihan inti daging kat freezer pastu potong bawang, cili dan daun sup serta daun bawang. Gaulkan dgn 2 bungkus mee segera yg dah dicelur dan 3 bj telur (K.Nor tak guna serbuk perencah dlm mee segera ya, cuma guna mee tu jer). Pastu panaskan minyak dlm frying pan dan goreng hingga masak.. Sib baik sempat masak sebelum bedil berbunyi.. alhamdulillah.. Kenyang perut si tukang masak dgn rezeki dan nikmat dr Allah..


 still in the making..


Jom makan...

6 comments:

  1. xpernah makan lagi
    nanti nak suruh kawan buat lah

    P/S : Aku Maluuu

    ReplyDelete
  2. wah wah wah..k.nor,sedap bangat dong! huhu~ sy mmg suke sgt mkn ni ;) tp xderla spesel cm akk punye..sy wat simple ajer

    ReplyDelete
  3. waaaaaaaaaaaaaa cedapnyer kak...murtabak magi....tak penoh makan lagi ni...nanti jgn lupe pick up kad raya yer...:) Take care kak....

    ReplyDelete
  4. kak nor.. nih feveret saya.
    kdg2 kalo xdek maggi... saya guna kuey teow campur kentang pastu panas2 tabur cheese + sos cili. besttt

    ReplyDelete
  5. hans >> try la..mudah dan cepat disediakan.. dan cukup mengenyangkan :)

    miera >> dah biasa wat simple cuba wat spesel lak.. tentu syok bila makan nanti.. guna daging cincang pun ok gak.. letak serbuk kari sket ke.. best gak tu

    ayu >> best ni ayu, nok2 bila tak dok mende nak makan hehehe.. orait nanti akak g angkut ya.. tq :)

    vagg >> oo yer ke.. ermm new idea tu.. tq2 nanti boleh cuba.. bila letak cheese gak.. lg syok kan :)

    ReplyDelete
  6. saya pun x makan nasi bulan puasa...

    ReplyDelete