f Secubit Garam: Aneka Milk Pudding

N3 Terkini

Monday, September 27, 2010

Aneka Milk Pudding

Salam di petang Isnin... haiishh.. kurang kerajinannyer nak hapdet.. Ngantuks ada.. penat pun ya.. Dah lama tak jogging, so minggu ni baru start balik disebabkan bulan duk mengambang, tak leh nak pose so cik abg ajak jogging la. Bila baru start balik jogging ni, mula la badan penat semacam jer kan. Maklum aje la kan,  dah  hampir 2 bulan tak jogging. Nak tak nak kena lawan gak semangat MMMMM yg makin menebal tu.. 

Minggu lepas bukan main lg di sana sinun org duk tayang Milk Pudding aneka perisa. Ada yg buat stoberi, ada yg buat bandung dan ada yg buat orenji.. haha.. mek Jah.. ooo mek Jah... tak abis lg ngemas ke? Sunyi sepi skype tak ada mek Jah nih.. Bila tengok org duk buat mula la semangat berkobar2 nak buat gak. Kali ni tak buat perisa pandan dah spt versi asal Milk Pudding by Gert tu. K.Nor buat 2 perisa, Orange dan Blueberry!! hehee.. Yg orange tu mmg ikut mek Jah dan dan bila check kat gobok ada kaler purple dan perisa blueberry. Yes! boleh buat perisa blueberry! Tapi bila nak buat perisa oren, tak ada la pulak esen oren! Buah oren pun yillek! Last2 K.Nor letak sunquick limau mandarin.. Hasilnya, alhamdulillah.. tetap mabeles! Jom la layan gambar cuci mata. Kalau nak tengok resipi boleh klik kat SINI ya...




5 comments:

  1. kak nor...cantiknya puding tu...terasa kesedapannya.....sedapkan rasa lemak2 manis puding tu...mas nak blueberry satu dan sunquit satu boleh...he..he..

    ReplyDelete
  2. Hi KakNor...wah cun la puding akak! Love kalau boleh, nak grab je kesemuanye! Yummmm ;)

    ReplyDelete
  3. mas >> mmg sedap kan mas, sbb tu ada ulangtayang haha..beres.. silakan jgn lebey2 ya hehe

    love >> hi love, wahhh mau smua ek.. ok. why not love try grab from yr pc, dpt tak? hihihi

    ReplyDelete
  4. k,nor

    adeh..meleleh air liur ayu....kak rajinnya buat puding...

    ayu suka makan, bila lalu perut..sejuk jer...hehehe

    ReplyDelete
  5. ayu >> k.nor mmg suka buat puding, sbb ada org kat rumah ni mmg antu puding :)

    ReplyDelete