f Secubit Garam: Koleksi Kukis ~ Bangkit Cheese

N3 Terkini

Friday, September 3, 2010

Koleksi Kukis ~ Bangkit Cheese

Salam...

Last n3 utk Koleksi Kukis.. Kukis ni mmg sedap, lemak2 dan cair dlm mulut. Resipi dr rumah Alongroz yg asalnya dr Diana. Mintak izin ya Along nak share sekali lg resipi ni kat sini.. Maceh Along..




BANGKIT CHEESE
sumber : Alongroz


BAHAN2:
250g Mentega
180g Gula Aising
2 Kuning Telur
250g Tepung Ubi - sanggar 10 min
225g Tepung Jagung
1/2 st BP
1/4 st Garam
70g Parutan Keju Cheddar
Sedikit Paruan Keju - utk hiasan

CARA2:
1. Pukul Mentega & Gula sehingga kembang.
Masukkan kuning telur & pukul sehingga sebati.
Masukkan bahan2 kering.

2. Canai &; terap.
Tabur parutan keju atas setiap biskut.
Bakar 160C 15 min.

5 comments:

  1. wah kak nor ni recipe baru ni ...sedap tu

    ReplyDelete
  2. lina >> resipi last year ni lina, try la.. sedap.. cair dlm mulut.. lemak2 gitu :)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikumwbh kak nor.....waaa advance tullll dgn bangkit cheese ni.....:) Byk dah wak cookies2 kak? Ayu mohon maap yer jika ada salah silap letika berblogging ni ni yer kak....selamat menyambut aidilfitri.....;)

    Salam kat along yer....:)

    ReplyDelete
  4. ayu >> w'salam.. tak ada la ayu, tak kose dah nak buat banyak2.. setakat 4 -5 jenis jer.. yg lain2 yg pernah k.nor post tu koleksi kukis yg last year.. nampaknya ramai yg silap faham nih.. bukan kukis this year tu :)

    ReplyDelete
  5. Biskut ini mmg sedap, sekali mkn nak lagi. Dah bertahun tahin, biskut ini jugak yg laris

    ReplyDelete