f Secubit Garam: Homemade Kepci

N3 Terkini

Friday, September 17, 2010

Homemade Kepci

Salam di penghulu hari..


Sebelum tu nak wish HAPPY 29th BIRTHDAY buat Ika@Ijah nun di Siam. Semoga kebahagian sentiasa mengiringi kehidupan Ika bersama suami dan anak2 tersayang. Dan juga semoga Allah makbulkan segala doa2 yg dipanjatkan.. amiin...


Jom kita tengok cerita n3 kali ni.. Hidangan yg disediakan lewat petang semalam merangkap dinner buat suami dan anak2. K.Nor?? K.Nor kurang minat sket dgn ayam2 ni, so dinner K.Nor mee goreng aje..
Utk homemade kepci ni K.Nor guna resipi Yogurt Fried Chicken by Love2cook. Anak2 mmg suka rasa ayam ni. Memang la tak leh lawan rasa KFC yg real tu tp tak kisah lah.. janji sedap dan paling penting... HALAL!! Sebenarnya Naim yg request nak makan ayam goreng ni, dia tak rasa nak makan nasi akhir2 ni. So si tukang masak kena la melayan selera anak tekak hero no2 ni.. esok dah nak balik ke asrama kan..


Sapa2 nak resipi Yogurt Fried Chicken ni boleh tengok kat sini.. Dah ulang2 kali K.Nor buat YFC ni.. alhamdulillah.. mmg sedap! Kali ni K.Nor lebihkan serbuk cili dlm bahan A (bahan perapan ayam). Hasilnya ayam ni lebih hot & spicy hehee...


Ada pelakon tambahan sket kali ni selain YFC. Kebetulan semua bahan2 ada, jadi K.Nor buatlah sket coleslaw. Mashed potato jer tak sempat nak buat. Ok layan gambar dulu ya.. resipi Coleslaw akan di updatekan kemudian.. Ada kerja yg belum dibereskan lagi nih...  :)

7 comments:

  1. Hi KakNor...Love terus ke sini lps tgk title homemade kepci. Rupanye akak buat YFC yer..kikiki...

    Actually mmg takleh lawan kepci kak...but we alls lately tak suka kepci dah. It's no longer spicy like it used to be. Karang lebih minat Ayam Goreng Spicy Mc'D. Akak pernah try tak???

    Love happy sgt ur kids suka YFC nih. Love pun kena sll gak buat for my kids. Thanks ya! :D

    ReplyDelete
  2. kak Nor..look exactly mcm ayam kat kedai org tua janggut dan rambut putih tu...nak try buat la...ingat kepci apa tadi..

    ReplyDelete
  3. love >> hehe.. tipah tertipu ek.. yer la love, mmg anak2 suka dgn YFC ni. kita org dah laaaaaaaaaaama sgt tak g KFC tu dan McD pun dah lamaaaaaaaaaaa gak tak gi. Kalau nak makan stail kepci ni samada buat sendiri atau makan yg radix fc jer kalau kebetulan ke tempat yg ada RFC.. thanks dear, resipi ni mmg best! psst!! miss u a lot!

    sally >> hehe.. ingatkan apa org tua berjanggut dan rambut putih td!! hehe dah faham dah.. hehe.. try la resipi YFC ni sally, mana tau lebih sedap dr kepci tu :)

    ReplyDelete
  4. yumm sedapnya,nampak crunchy je ayam tu...:)

    ReplyDelete
  5. teratai >> mmg crunchy sbb adanya penggunaan tepung beras dlm tu

    ReplyDelete
  6. Salam Kak Nor..FYI..miss dah buat 2 kali resepi nih..first masa buka pose kat rumah..second smlm masa jamu tetamu datang beraya..dan kedua2 nyer..miss tak dapat rasa!!! Licin..sedap bangat agaknyer YFC nih..tukang buat tak sempat merasa langsung..ingat nak buat lagi malam nih..special for myself :)

    ReplyDelete
  7. nina >> salam nina, yer ke.. siannyer.. mlm ni buat dan ngap betul2 ya sampai puas hati..

    ReplyDelete